Artvin -Arhavi Sırt Yayla Kampı 3100m

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan livan08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,870

livan08

Kamp I
Yer
artvin
geçtiğimiz hafta 3 arkadaş benim teriosla Arhavi ilçesindeki Sırt yaylaya kampa gittik.Yolculuk arhaviden 3 saat sürdü.Arhavi arılı köyünden 35 km stabilize yol ile 7 yayladan geçerek sırt yaylaya ulaşılıyr.Marsis dağı (3500m+-) dibindeki yaylada 2-3 yaylacı ikamet ediyordu.kamp yaptığmz bölge yusufeli arhavi ve rize fındıklı ilçelerinin kesiştiği bir nokta.kamp alanında su mevcut.1 ve 2 saaat mesafelerede olmak üzere iki tane göl mevcut.yaylanın manzara açısı 300'.yolun parça parça olarak 10 km si biraz kötü.ancak standart bir 4*4 ile rahatça çıkılabilir .yalnı lastik kestirme riski fazla.şimdi fotolar:

DSC00474.JPG

DSC00486.JPG

DSC00504.JPG

DSC00512.JPG

DSC00514.JPG

Etiketler

Ynt: Artvin -Arhavi Sırt Yayla Kampı 3100m

Çok keyifli bir yermiş :smiley: Fotolar da çok güzel, paylaşım için teşekkürler.
gps kaydı var mı? ya da yolu tarif edebilirmisiniz?
sevgiler
Erdal

fotoğraflar için teşekkürler tam memleketimden manzaralar olmuş az bucık arhavili olurumda ;D ;D

erdalyaman' Alıntı:
Çok keyifli bir yermiş :smiley: Fotolar da çok güzel, paylaşım için teşekkürler.
gps kaydı var mı? ya da yolu tarif edebilirmisiniz?
sevgiler
Erdal

gps kaydı yok.artvin arhavi ilçesinden (15km mesafede asfalt yolla )çifte köprü mevkiine gelip arılı yoluna sapıyorsun.2km sonra köy içinde yayla yoluj diye tabela var. oradan 35 km ana yol ile devam ediyorun.yol üzerinde birkaç sapak var ama o sapakların ana yol dışında olduğu belli oluyor.mevsiminde gideceğin için kaybolmazssın.yada beni ara 5359652880 tayfun

Çok iyi bir kamp alanı seçimi. Süper manzara. Daha yeni gelmiş olmama ramen yinede özledim memleketimi.

Kamp alanınızın rakımı kaçtı ve Terios un performansı nasıldı ? (Yakıt özellikle) :smiley:

Bol kamplı günler idlerim.

meseregan' Alıntı:
Çok iyi bir kamp alanı seçimi. Süper manzara. Daha yeni gelmiş olmama ramen yinede özledim memleketimi.

Kamp alanınızın rakımı kaçtı ve Terios un performansı nasıldı ? (Yakıt özellikle) :smiley:

Bol kamplı günler idlerim.
kamp alanı rakımı 2900m-2950m arası. terios sıkıntı çıkarmadı,zorlanmadı.hatta 2500metrelere kadar lpg ile çıktım.bir sorun olmamasına rağmen benzine geçtim.yakıt tam oalrak ölçmedim .ama 4x4 ler arasında en uygun yakıt olduğu kesin.

Harika bir cografya..harika yerler...
ellerinize saglık..
orada olmak vardı...

Bu tarz geziler için kucuk 4x4 ler çok kullanışlı ayrıca yakıt avantajı da ayrı bir konu. Bende düşünüyorum küçük bir 4x4.

Konumuza dönecek olursak, yüksek rakımlarda kamp atmak cidden müthiş oluyor. Sabah uyandığında insan çivi gibi oluyor.

meseregan' Alıntı:
Bu tarz geziler için kucuk 4x4 ler çok kullanışlı ayrıca yakıt avantajı da ayrı bir konu. Bende düşünüyorum küçük bir 4x4.

Konumuza dönecek olursak, yüksek rakımlarda kamp atmak cidden müthiş oluyor. Sabah uyandığında insan çivi gibi oluyor.

evet 100lük jack içip 2de yattık 5 te kalktık kahvaltı sonra 5 saat yürüyüş.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR