feroza ile arasında kalmiştım nasip kısmet bunaymiş hayırlısı ile biniyoruz denemeler yapıyoruz şimdilik iyi birkaç işlem yapacağim lastik hardtop gibi yavaş yavaş
Merhaba,yanlis hesap yapmadiysam dusundugunuz lastik degisimi 1.25 cm lik yukselme saglar.
Bu kadar fark icin normalde herhangi bir degisiklige gerek olmamasi lazim.
Cap olarak 2.5 cm buyuyorsunuz bu da yerden 1.25 yukselme demektir.
Araciniz hayirli olsun.
Teşekkür ederim lastikleri taktım 195/80/15 marshal kl 71 dediğiniz gibi pek farkedilir bir yükseklik yok biraz makslara kavis verdirmek lazım herhalde bi 5 cm olsa yeterli benim için
aramıza hoş geldin der bol çamurlu günler geçirmen dileği ile kardeş 195/80/15 rahatlıkla takabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz aracın hem yükseklık kazanmış olur hemde dodikler arasındaki boşluklar kapanmış olur...bu araca 215/75/15 mt lastikte taka bilirsin sıkıntı olmadan rahatlıkla çevirir ben suan 235/75/15 lastik kullanıyorum sıkıntı yaratacak durum yoktur ayriyetten benim 2 adet samurai deneyimim var tercübelerime dayanarak birde ustaların vermiş oldugu bilgilerle yola çıkarak samuraileri çok çabuk haşır neşir olduk sormak istediğin her hangi bir konu varsa seve seve yardımcı olurum...tekrar hayırlı olsun
hasan kardeş makas küperelini 10 büyüttüğün zaman arac otomatik olarak yükselecektir kavis vermene gerek kalmaz ama senin amacın nedir tama olarak aracı tamamen yükselmek mi yoksa lbüyük lastik takabilmek mi neden yükseltmek istediğini söylersen daha net yardımcı olurum
Ben sadece görünüm olsun birde arazide daha rahat gezeyim diye düşünüyorum zaten lastikleri 195/80/15 olarak taktım ne kadar bir yükseltme önerirsiniz bu durumda
hasan kardeş arazide rahat dolaşa bilmen için makasları dingil üstüne çıkarman lazım ucuz maliyete hallede bilirsin görüntüde süper olur ama bu lastiklerlede normal arazide ilerleye bilirsin son limite kadar sanşıı denersin ama arazide dolaşman için dediğim yöntemi izlemen lazım araç ozaman otomatik olarak 25 cm daha yüksek olur mesela ben yaptım resimleri paylaşıyorum kendi samuraim de uyguladım fikir alabilirsin