Arkadaşlar Bu CJ-5 Alınır mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,364
C

CİNCİN

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba,

Bu haftasonunda bir arkadaşımı ziyaret etmek için evine gittiğimde babası benim offroad merakımı bildiği için garajındaki CJ5'i kullanmama izin verdi. Araç gerçekten harika ve kullanmaktan accayip keyif aldım. Bana ne kadar satacağını sorduğumda aslında kafasında satmak gibi bir plan olmadığını ama 20.000 TL civarında bir fiyata düşünebileceğini belirtti. Aracın özellikleri şöyle:
1976 model CJ5
Kilometresi orijinal 80.000'de ve henüz hiç LPG takılmamış. Aracı 1991 yılında satın almışlar galiba Köy Hizmetlerinin aracıymış ama pek araziye falan çıkmamış olan nadir temiz kalan araçlardanmış. Araç fabrikada nasıl çıktıysa öyle. Babası da tabii aracı görünce almış. Araç o zamandar beridir garajda yatıyor. Sadece ayda bir iki kez motoru çalıştırılıp yine garaja konuyor. Alındıktan sonra arazi falan görmemiş. Resimdeki gibi pırıl pırıl, geçen sene komple boyanmış. Bir de hardtop'u var. Frenler disk değil ve hidrolik direksiyon da yok, ayrııca 4 tane lastik istiyor.

Daha pazarlık etmedik ;) ;) ve benim kafamdaki fiyat 16000 TL civarı ama Ne dersiniz bu araç 15.000 - 20.000 arası eder mi? Görüşlerinizi alabilir miyim? Hidrolik direksiyon disk fren gibi uygulamalar ne kadara patlar?

CJ5_1.JPG

CJ5_2.JPG

Etiketler

Ynt: Arkadaşlar Bu CJ-5 Alınır mı

görüntüsü düzgün görünüyor ama motorunun durumuna bakmak lazım bitik çıkabilir ayrıca disk fren ve hidrolik direksiyon olmayışı bi eksidir bunun yanında elektronik ateşlemede o modellerde olmuyor ayrıca 77ve sonrasına göre şasesi farklı ve makasları gibi ufak bi çok parçalar bence o fiyata 78sonrası çok güzel cjler alınabilir ama yinede karar sizin...

tabi burada ustalar varken pek laf düşmez bize ama ben genede kendi fikirlerimi söyliyim
aracın modeli düşük 77 , 78 ,79 en cok tercih edilen yıllardır.
Orjınalını bozmamk ıcın tüp takmamıs oda eksidir metropolde yaşıyorz burası TÜRKİYE benzin fiyatları hat safhada araclarda şartlardan biri olmus durumda tüp.
''cj5 ci '' aynen katılıyorm cj nın dıısına aldanmıcaksın :smiley: kaportadan ziyade mekanik şase üzerindekiler önemli
Aracın vizesi yapılmışmıdır bu cok önemlidir.
bu fiyatlarda yüksek model arac alabilrisinz
Ne amaçla kullanacaksınız aracı ağır off-road mı yapıcaksınız şehirde mi kullancaksnız ? bu da önemli
Ama aracı gözünüz tutysa karar sizindir saygılar :smiley:

Bence bu arac en fazla 10 eder...
Sonucda ne kadar temiz olursa olsun bomboş bir araç...
Bu araçla offroad yapacaksanız en az 10.000 harcamanız lazım...
Tabii ki karar sizin...

Kendımı tutamıcam af edersınız fabrıkadan cıktıgı gıbımı bu araç ön tampan yan basamaklar cantlar orjınal mi ? motor resmi ve iç konsül resimlerini görebilsem daha ayrıtnlı fotolar olsa acıklamalarımı yaparım aşşağıdakı fotoğrafta babamın ılk jeep CJ5 i orjınal olmayan bişi görürseniz söyleyin lütfen :smiley: yoruma acıgım yanlıs anlasılmasın size yadımcı olmak amacıyla yazıyorm herhangibir artıslık amacm yoktur bu araca 16.000 tl verceğinize full 1979 araçlar bulabilrisenız hem masrafınız olmaz analtıblmsmdr ıns saygılar

180020_1512517254670_1286575954_31072074_4475715_n.jpg

169066_1512517654680_1286575954_31072076_1751336_n.jpg

Öncelikle zaman ayırıp fikirlerini paylaşan tüm dostlara ayrı ayrı teşekkürler. Açıkçası, sahibi zaten aracı garajında tutmak için almış ve bir iki tur atıp yeniden garajına sokuyor, araca kıyamıyor. Yani motoru yürüyeni oldukça temiz, aracına da oldukça bağlı, zaten yüksek fiyat istemesinin nedeni de aslında aracından pek ayrılmak istemeyişi. Bir kaç gün sonra aracı yeniden görmeye gideceğim daha detaylı fotolar çekip paylaşırım.
turkakreb' Alıntı:
ne o L 200 den sıkıldınızmı? ;)
Olur mu hiç öyle şey ;)

işleyen demir pas tutmaz hesabı bu araç garajda yatıyor arıza çıkarabilir..

cj5 ci' Alıntı:
işleyen demir pas tutmaz hesabı bu araç garajda yatıyor arıza çıkarabilir..
haklısınız bende uzun süre yatan bir araç aldım kaportada ister istemez çürüklervar kablolarda cürümüş bunlar olan seyler :smiley: CJ bu kıyamaz satmaya ben olsam bende satmam ama sizin kararınız önemli aaracı gözünüz tutysa tamamdır ama fiyat fazla donanım yok düşük model bu üç husus var malesef saygılarla:smiley:

Zevk ve renk meselesi. Almadan önce araçla ne yapacağını ve amacınıza uyup uymadığını kontrol etmekte fayda var. Yoksa x kişisi için çok uygun olan araç sizin için hiç uygun olmayabilir.

selam arkadaşlar yazın binmişler 15 gün filan ança jc 5 şin sahibi trafik polisi izinlerinde senelik izninde geldiginde köyde bir iki tur atıyormuş araı gördük begenip aldık tek marşla calışmasıda hoşumuza gitti tabiki sonradan gördükki bir cok eksigi ve kaportanın içinden çürüme yapmış bize 10 milyara maliyeti buldu ve bir çok eksikleride var bu fiyatı bende cok yüksek buldum

bence düşündüğünüz fiyat bu araç için fazla. vereceğiniz meblağlara disk frenli, hidrolik direksiyonlu, e. ateşlemeli ve off road donanımlı araç bulabilirsiniz
tercih size kalmış nacizane görüşümdür iyi günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri