arka amortisör.....

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekibaroglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,928

ekibaroglu

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Yer
niğde
arkadaşlar artık çukura girdiğimde çukuru taaa yanımda hissediyorum, anladığım kadarıyla arka amortisörler patladı, yada iş görmüyor her ne dersek,

arka 2 amortisörün değişmesi gerekiyor,

bu parçaları nerden alabilirim, fiyatı ne olabilir, yada patlayan amortisörle tamir edilebilirmi..


niğde..
 

Etiketler
Ynt: arka amortisör.....

vitaralar kolay kolay amortisör bozmaz 15-20 sene fabrikanın taktklarını kullananlan lar var.teşhis dogrumu ,aracın tamponundan aşagıya dogru tüm agırlıgınızla yüklenin birden ani bir şekilde bırakın aracın kupasının yukarı çıkışını izleyin ,,yavaşça hafif kasarak çıkması gerekiyor.aracı sallamak istersenizde sallamanıza tepki verip sertleşmesi gerekir ..hızlı cıkıyor ve salladıgınızda beşik gibi sallanıyor ise bozuktur. bunu 4 köşeden 4 tarafa uygulayınız ,,
hurdacıdan saglam çıkma orjinal bulursanız gene 5-10 sene gider.
tamir işi ise 1-2 sene sonra gene tamir ettirmeniz lazım ,,parcası hiç olmayan araclar içindir ,,80-100 tl tanesini yapıyorlar o paralara yan sanayii alınır bence ..
reno 19 amortisör oluyormuş diye duydum arka amartisörü söküp numune ile bir parcacıda bakın isterseniz .

http://genctokel.com/ buradanda fiyat bilgisi alın.yan sanayii için .

aracı istanbula getirme imkanınız varise burada a-z baktırın sonrasında keyfinize bakın derim .fakat bayagı uzaksınız ankaradan çözümlemeye bakın.. :smiley:

ön hub lar, arazi şanzımanı ,defransiyel yag degişimi bakımları ,termostat ve radyatör kontrolleri alt yürürü bir bilene baktırmanız gerekli .
 

Ynt: arka amortisör.....

İki gün önce bir arkadaşım için arka amortisör fiyatı araştırdım. 1 Adet için Antalya yetkili servis 160 tl, İstanbul Auto japan 80 tl (taıwan malı), Yıldız oto yedek parça 95 tl (monroe) Antalya Akdeniz Japon oto 65 tl (japon malı) fiyat aldım.
 

Ynt: arka amortisör.....

merhabalar.yaklaşık 4 yıl önce 4 amortirörüde değiştirdim jepside monreo şu anda hala bir şikayetim yok tavsiye ederim.takanda.suzuki aksiyon.tavsiye edende.orjinalini almanıza gerek yok bence.yanlış hatırlamıyorsam.önlerin çiftini 180 tl idi arkalarını hatırlamıyorum.ama çok daha ucuzdur.
kargoyla siparişle getirttirebilirsiniz.
 

Ynt: arka amortisör.....

Yeni kasa 2007 model Grand Vitara 1,9 DDiS için de Monroe veya Kayaba marka amortisörlerden hangisi daha verimli, sağlam ve uygun olur?
ACABA bu 2 marka da yetkili SUZUKI Servislerince takılan orjinal amortisörlerden daha iyi midir?

Hemen hiç YOL dışına çıkmasam da, bazen bozuk, taş-toprak zeminli dağ-orman yollarında kullandığım oluyor.
Bir gün gelicek ön veya arka amortsiörlerin değişmesi gerekecek sanırım.
Şimdiden bilgi edinmeye başlasam iyi olur.
 



Ynt: arka amortisör.....

20 yaşındaki vitaralarda hala fabrikanın taktıklarını kullananlar var ,kayaba da orjinale yakındır monroe nun sıralama ilk 3 girecegini sanmam ,,
topkapı merkez efendi karakolunun arkasında rotaş isimli bir firma vardır ,bu firmanın fabrikasındaki üretilen ön takım parcalarını opel ,saab,bmv ,mercedes alkınıza gelen tüm üreticiler bu parcaları üretimde kullanırlar ..
bilstein ve kayaba nın da mümessilir sipariş verir yarı parasınıda peşin verme durumunda istenilen parcayı gelecek ilk partide ithal edip getiriyorlar ..
gazlı olarak bistein de üretimi var ise bu markayı tek gecerim yalnız bu konu biraz karışık ve bilgi isteyen bir konudur bu konuda yardım alınması gerekir .
200 mecedes aracınız var ve bilstein amartisör alıcaksınız misal kaşını za en az 4 çeşit cıkar nomal confort modeli ,sport ,racıng , vs gibi ne alıcagınıza karar vermesi de zor ayrıca fiyatları da karmakarışık dolayısıyla .. :smiley:
 

Ynt: arka amortisör.....

Geçenlerde şanzıman + ön + arka diferansiyel yağlarını değiştirmek için G.V.'yı lifte aldığımızda, arka amortisörlerde, SANKİ eskiden oluşmuş yağ sızıntısına benzer lekeleri gösteren usta "arka amortisörleriniz de bitiyor" demişti. Yağ değişiminden sonra aracı BOSCH'un bilgisayar kontrollü amortisör frekans, sapma, fren disk-kampana ovalite testlerini yapmak üzere platforma aldık. Bu testte SADECE frenleme kuvvetinde sağ ve sol taraf arasında kuvvet farkı tespit edildi. Amortsör frekansları arasında belirgin bir fark çıkmadı.
Süspansiyon Test Sonuçları:
[attachment=1]

SUZUKI_Bosch_Test.jpg
 


SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Mesajlar
1,525,547
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst