arıza lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avci364 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,263

avci364

Ana Kamp
Arkadaşlar herkese selamlar.
Suzuki Grand Vitara aracıma LPG kiti uygulaması yaptırdım.BRC marka.
Fakat 100 km sonra hep aracın arıza lambasını yaktı.Ve yolda giderken lambanın yanmasıyla LPG beyninin ayarı bozması ve çekiş düşüklüğü yaşamam.
Benim sizlerden ricam BRC kullanan arkadaşların böyle bir sorununla karşılaşıp karşılaşmadığı.Karşılaştı ise sorunu nasıl çözdüğü.

Etiketler
Ynt: arıza lambası

montaj + ayarı yapan usta ..az usta ..imiş..brc yada suzi nin bir günahı yok..

>>lambda sensörü..oksijen sensörüde denir..eksozdan cıkan gazı analiz eder suzinin ecu suna bilgi verir.hava+ yakıt karışımının dogru olup olmadığına bakmaktır..vazifesi..

lpg gazı sensöreden cıkan gazda fakır karışım olarak algılanmakta...yani yakıt az ..hava cok anlamında..caresi ...

>>lpg beynındeki program silinir..otomatık kalibrasyon yapılır..1000<>4000 devir arası %5-7 kadar arttırılır...sonrası 1000<>6500 arası da gaz yemesine göre %5 veya biraz daha arttıtırılır..olay biter arac gazda yurur + arıza ışıgı yakmaz..

>>yetkili suzuki servisi yada aşka bir yerde aracı obd soketinden makinaya baglatıp ..eski arızayı ..da sildirmeyı unutmayın..derim.. ;)

lpg cinin başında durun ..otomatık kalibrasyon..olmuyor ..tutmuyor derse sistemi sök paramı geri ver muhabbetine başlayın..derim.. :smiley:

Ciddi bir çözüm değil ama, benim navigasyon-GPS cihazının aracın OBD portuna bağlanan bir aksesuarı var, buradan aracın ECU'su ile iletişime geçip arıza lambasının yanmasına sebep olan hata kodunu ekrana veriyor ve lambayı söndürebiliyor.
Ayrıca akü voltajından, emiş hava sıcaklığına-basıncına, motor yüküne kadar bir çok parametreyi okuyabiliyor. Grand Vitara'da denedim uyumlu.
İsterseniz servise gidip para ödemek yerine uğrayın, hata kodunu kesin öğrenelim, lambayı söndürelim. Belki de bir daha yanmaz. Yanarsa da tanışmış oluruz, hem de LPG'ciye veya servise arızayı bilerek gitmiş olursunuz.
Telefonum 0 532 5991082.

Öncelikle degerli görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Arıza kodunu sürekli katalitik konvektör üzerindeki oksijen sensöründen veriyor.P0420 kodu.
LPG takılalı 1.5 yıl oldu.150 seferin üzerinde ayar yapıldı.Sonuç hep ortalama 100 km sonra arıza lambası yakması.
İstanbul'da 2a Mühensilikte yapılan ayar sonucunda 3000 km sonra yaktı.
Burda bu sorunu çözemiyorlar.Arabanın suçu yok ama.Bu tür sıkıntılar araçda da sogutuyor.
Hafta sonu Aksiyon Murat Ustanın yanına gideceğim.Genel bir bakım yaptıracam.
Orada Çevre Otogaz'a gösterip, sorun devam edecek olursa Tartarini taktımayı düşünüyorum.

lpg cini karşısına en dogru gidilecek şekil ..benzinde 10 numara calışan motordur..

buji+ hava filitresini yenileyin..oksijen sensörü bilgisine baktırın saglammı ihtıyarlamışmı..?ürettigi voltajdan anlaşılır....ihtiyarsa onuda yenileyn..makinda arızaları sıldırin..

>>en son lpg ciye gidin eger gene beceremezsse o nu kucaklayın derim.. ;D

>>memleketimizde ..herkes işini bilecek ..sevecek..anlayarak dogru yapacak diyede bir şey yok..ayrıca..hiç bir iş de dikiş tutturamamışları lpg montajcısı dükkanı acıyor..kilitci camcı ,eksozcu..fark etmiyor..illede motordan anlıyan adam gibiler bu işi apıcak diyede bişi yok ayrıca..

>>kme marka sistemi cöpe atıp ..tartarını taktımda..zamanında..size bakınca aynada sanki kendimi görüyorum.. ;D

kme 4000 motor cherorikiyi uçuruyor..benimkini yerınden zor oynatıyordu.. ;)

>>brc hakkında bilgim yok ama bizim vitaraların enjektör acılıp kapanma aralıkları cok kısa 2 milisanıye cıvarları ..her sistem uyum sağlamıyor.. ;)..mesela alman aracları ..genelde 14<>18 ml sanıye gibi uzun aralıklarda..onlardaki catlak su kacırmasada japonların alayı cıvıtıyor..
>>senin beynin bozuk diye beni beyın tamırcısine bile yollamışladı vaktinde.. ;D..maslaktaki en ünlüsünü tanırım o na gittim..durumu anlattım....bir kızdı bu japonlara lpg yı takamayan bana yolluyor..demişti.oda bir kac lpg montjcısı kuçaklıyacakmış.. ;) ;D

Oğuz Bey;
Sizin konularınızı ve yazdıklarınızı epeyden beri takip ediyorum.
Bilgi ve suzuki ye gerçekten hakimsiniz.
Ben bugüne kadar gerçekten ustalardan yana çok şikayetçiyim.
Arabamı çok seviyorum.Ama beceriksiz ustalar beni arabadan çok soğuttu.
Bir ara ilan bile verip satmayı düşündüm.Ama vazgeçemiyorum.
Mesale bir tiriger zinciri için 4 sefer kapak açıldı.Her seferinde de sente boşluğu.En son İzmir Servisteki usta halletti.
Debraj baskı balata orjinal diye taktılar ama şu an çekiş düşüklüğü yaşıyorum.
lavato tüp takılıydı.Burdaki servisin şundan olabilir, bundan olabilir demesiyle kızıp brc taktırdık ondada sonuç hüsran.
Aracımı sevmesem Denizlide İstanbul'a Murat ustaya götürmem. Bu gelişimde ne gerekiyorsa yaptırıp inşallah sorunsuzca binmek istiyorum.
İnşallah sizinlede bir gün tanışırız.
Çünkü sizin bilgileriniz gerçekten çok önemli.

Oguz Bey;
Acaba sizin LPG Kitiniz nedir?
Maslakta kimi ve hangi markayı önerirsiniz?

http://www.tartariniauto.com.tr/html/bayi.html

ben dudullu kadosanda yusuf cınal abimize taktırmıştım.fakat o bu markayı bıraktı..

ikitellide orbay oto ile calışıyorum şu an.ayar vs gibi o da en eski bayılerinden dir..tavsıye ederim ..digerlerini tanımam..

>>>birde tavsiyem var.... ::smiley: kazalı bir aractan söktürüp satın alın ..kıtı ..zaten ruhsatta işli ..bir daha işlenmiyor..300<>400 gibi kite ödersiniz..bir o kadarda montaj ve eksiklerine verir kılı tüyü gibi..yarı fiyatından ucuza işi bitirebilirsiniz..

internetten de 2. el bulunabiliyor. ;)

kme olanı söktüm ..2. el 200 tl ye zor sattım..tartarınyıde bir vitara v6 2.0 dan ikitellide ellerimle yan keski ile kendim söküp almıştım.. ;)

montaj sırasında kim sökmüş bunu yav dedi ustalar sonrasında beeen deyince devamını getirememişlerdi.. ;D

Oguz Bey önerileriniz için teşekkür ederim.
İstanbul'a baya yabancı birisiyim.
Aksiyon Murat ustanın dükkanın ordada bir tartarini takan yer varmış.
İnşallah orda sıkıntıları çözeriz.
Aslında Lovata sitemimde duruyor.
Artık gelince Murat Ustayla bir degerlendirme yaparız.Ama gönlüm Tartarini diyor.
Ben bir de Oguz Bey şunu sormak istiyorum.
150.000 km yol kat etmiş suzukilerde neleri değiştirmemizde yarar vardır?(Motor ve Alt takım vs)

avci364' Alıntı:
Öncelikle degerli görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Arıza kodunu sürekli katalitik konvektör üzerindeki oksijen sensöründen veriyor.P0420 kodu.
LPG takılalı 1.5 yıl oldu.150 seferin üzerinde ayar yapıldı.Sonuç hep ortalama 100 km sonra arıza lambası yakması.
İstanbul'da 2a Mühensilikte yapılan ayar sonucunda 3000 km sonra yaktı.
Burda bu sorunu çözemiyorlar.Arabanın suçu yok ama.Bu tür sıkıntılar araçda da sogutuyor.
Hafta sonu Aksiyon Murat Ustanın yanına gideceğim.Genel bir bakım yaptıracam.
Orada Çevre Otogaz'a gösterip, sorun devam edecek olursa Tartarini taktımayı düşünüyorum.

Jımny de tartarini kullandım 1 yılıdan uzun bir süre ş.içinde de ş.dışındada o ışık LPG varken sönmez söner ama illaki yanar 100 Km de olur 2000 KM de olur ama yanar arızaa lambası ben İzmirde çözemedim meseleyi İnsan hakketten sıkılıyo araçtan soğuyo ,,,,,

Serkan Bey arıza lambasını ben biliyorum ki tüpden yani oksijen sensöründen yakıyor.
Fakat insanın kafasında hep soru işareti
Acaba başka bir arızamı verdi.
Bu şekildede insan hem araçdan soguyor hemde yola gidesi gelmiyor.Acaba kaç km sonra yakacak diye...
Bende daha önce Lovata vardı.
Usta 12-13 sefer beyne ayar yaptı.En sonunda bir daha yakmadı.
Ama şuan ki sistem gerçekten illahlah ettirdi.Hayırlısı İstanbul'da çözeriz inşallah.

avci364' Alıntı:
Serkan Bey arıza lambasını ben biliyorum ki tüpden yani oksijen sensöründen yakıyor.
Fakat insanın kafasında hep soru işareti
Acaba başka bir arızamı verdi.
Bu şekildede insan hem araçdan soguyor hemde yola gidesi gelmiyor.Acaba kaç km sonra yakacak diye...
Bende daha önce Lovata vardı.
Usta 12-13 sefer beyne ayar yaptı.En sonunda bir daha yakmadı.
Ama şuan ki sistem gerçekten illahlah ettirdi.Hayırlısı İstanbul'da çözeriz inşallah.

Umarım çözersiniz gerçekten insanın canın sıkılıyor kendimden biliyorum bu durumu arabayı hazırladım tertemiz bagajı yükledim karadeniz e gitçem eşimle bütün bakımlar full yola çıktık kulada takkk lamba yandı acayip sinir olmuştum ,,,

Bence Serkan Bey LPG taktırdımız yerlerde usta ve işçilik yok.
Yoksa sıkıntı yaşamayan arkadaşta çok fazla.
Bu da bizim şansızlığımız.

avci364' Alıntı:
Bence Serkan Bey LPG taktırdımız yerlerde usta ve işçilik yok.
Yoksa sıkıntı yaşamayan arkadaşta çok fazla.
Bu da bizim şansızlığımız.

Oto ışık var İzmirdeki tek yetkili servis Kubilay beydi sanırım sohbet ettiğim yetkili işine vakıf iyi biriydi,o pek önermiyodu Suzikiye LPG yi ama dediğinizde haklısınız aslan gibi binen arkadaşlar var
Bizim Talihsizliğimizde inkar edilemez maleseffff

benim aracta manısadan alınma..izmirde lpg si takılmış ..istanbulda söküldü. ;)

bazı ince noktalar var benzin enjektörlerine en yakın yere lpg girişucları montaj olmalı biri aşagıga biri yukarıda falan oldummuda olmuyor ..delip de m6 diş cekilirkenki içine kacan talaşlarda işin bonusu oluyor.. ;D

hortumların girecegi meme dedikleri sarı parcaların içindeki delik capı bile önemli ..biri ölçüyor..bunlar küçük bak..diye birde tablo gösteriyor..adam haklı..ufak olduğundan gaz gitmiyor diyor...>>sonrasında digerine gidiyorsun bunarın delikleri buyük yanlış takılmış ..geniş olursa püskürtmez..işer diyor .. da ufaltıyor..vs..

>>tartarınıyı bir yerde taktırın ..begenmediginiz zaman ana merkesi arayın 2 adet yetişmiş elemanları var birinin adı harun..giğeri aklıma gelmıyor ismi..montajda hata oldmu bu adamlar gelip el koyuyor..

bende bir zamanlar saab 900 coupe turbo arac vardı ona tartarını 2 regülatörlü sistem taktırmıştım..biri degl 2 si zor yetiştiriyordu..lpg yazın takıldı problem yok ..kış geldi arac 4000 devirden sonra lpg cıvıtıyor kasıp gitmıyordu..bu vatandaş geldi sag yanıma oturdu..arkaya da montaj edenler...laptopla takıp etti ..olayı ısıtmayı kalorıfer hortumundan alıcagına ..bogaz ısıtmasından almş laug lar..gazladıgımda ısı düşmesi oluyormuş..
adamlar sattıgı malın arkasında duran cıddı firma derim..mal+ parcası+ servisi vs de ucuz degil dir..onunda altın çizeyim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri