Arazide Çekme Karavan Sorunsalı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hellmarch Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,230
Amerike gibi ülkelerde karavan çekecek araç bulmakta çok kolay ama ülkemizde 3500 ton gibi bir karavanı geçtim 2400 kg gibi bir karavanı çekmek bile oldukça zor. Güvenlik payı ile en az 3 ton çeksin dendi mi premium suv veya pikaplara yönelmek gerekiyor onlarda ciddi pahalı durumdalar.
 

Etiketler

Vergi yok muhayeneye götürmediğiniz sürece muhayene cezası da yok zaten muhayeneden geçebilecek olan dorseleri hurda olarak niçin satsınlar ki.Elinizde trafiğe tescilli bir araç var ve arazinize parkediyorsunuz mesajıma dikkat ederseniz görüntüsüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledim.
 



Tescilli bir aracınız var ve arazinize parkediyorsunuz , arazinizde inşaat faaliyeti yok .Şu anki yasal mevzuatta bu durumu engelleyebilecek hüküm bulunmuyor.
 


Merhaba,benim de muğlada sit alani olmayan 2 donumluk bir tarla arazim var ve yerlesime ve kadastrol yola cok yakin. Prefabrik veya ahsap ev dusunuyordum fakat imarsiz oldugundan dolayi oyle bir sansim yokmus. Ona istinaden vagoon house baktim fakat gereksiz pahali oldugunu gordum. Ben de tir dorsesinin ustune prefabrik ev koymayi dusunuyorum ama yasal midir bilemedim. Oneriniz fikirleriniz varsa dinlemek isterim. Hobi bahcesi olarak kullananlara izmirde ceza geliyormus yikilcakmis o konudan da emin degilim
 



merhaba arsaya cekme karavan koyabıldıızmı belediye sıkıntı cıkartımı
 

Ayni konuda yaptigim arastirmalarda gerek belediye gerekse tinyhouse satan 02 tip belgeli ruhsatli plakali karavan yapi tipinde evler icin belediyenin yaptirimi şikayet olmasi durumunda gelip baktiktan sonra bunu burdan alin şeklinde oluyor yer 1.derece doğal sit olduğu için çevre ve şehircilik ne şekilde davranir bilmiyorum buna sadece ceza kesebilecek kurum trafik yada jandarma trafik. Bunu sit alanina koyup tekne gibi gri tankta atik su biriktirilirse sikayet yada teapit halinde ne sekilde davranildiğini tam olarak bilemiyorum kimse bir sey yapamiyor
araç olarak gectigi icin polis gelmesi gerekiyor
diye biliyorum.
Bunu sit qlaninda konaklarken karavaninda problem yasayan varsa bilgi vermesini rica ederim
 

Merhaba. Ben de imarsiz arsama çekme karavan düşünüyorum. Siz sonuç
Merhaba. Ben
 

 

Merhaba. İmarsiz arsada karavan konusunu çözdünüz mu?
 



İmarlı , imarsiz farketmiyor .
Trafiğe çıkabilen karavani koyabilirsiniz. Trafiğe çıkış izni yoksa ceza gelebilir.
 
Son düzenleme: