altay41
benim diger aracim bj75
Ynt: Arazi Aracı Kullanmanın Temel Noktaları
baslikta offroad cunun el kitabi gibi birsey olabilir
baslikta offroad cunun el kitabi gibi birsey olabilir
VitaEsMorte' Alıntı:BAZI TEKNİKLER
- Arazide çarptığınız her bir engel etkiyi direkt olarak direksiyona iletecektir. Bu yüzden başparmaklarınızı ASLA direksiyon simidinin önünde tutmayın.
- Aracınızı yavaş ve dikkatli kullanarak kaputun üstünden bakmaya çalışın. Mutlaka görebildiğiniz kadar önünüze bakmaya çalışın.
- Kum, çamur veya kar gibi aracın hakimiyetinin zorlaştığı yerlerde çekiş kontrolünü kaybederseniz direksiyonunuzu sürekli sağa-sola çevirin. Bu hareketler lastiğinize yol kavrama şansını verecektir. Eğer bu kavrama metodu işe yaramazsa mutlaka durun. Aracı kurtarmak için gaz pedalına her yüklendiğinizde tekerlekler boşa dönecek ve sizi kaldığınız yere daha da saplayacaktır. Öncelikle geri çıkmayı deneyin ve daha önce üstünden geçilmemiş rotalar çizmeye özen gösterin. Lastiklerinizin çekiş güçünü yeniden kazanması için sert zeminlerde ilerlemeye çalışın.
- Arazi aracı kullanırken çevreye zarar vermemek, dikkat edilecek en önemli konulardan biridir. Ancak aracın da düzgün bir ekipmana sahip olması gerekir.
- Geniş kesitli arazi lastikleri kullanmak arazide yükü dağıtacağından yolu bozmayacak ve kötü yarıklar açmayacaktır. Bu şekilde işinizi kolaylaştıracaktır.
- Havası indirilmiş lastik arazide rahat kullanım sağlar. Büyük lastik kullanmak kadar havası inik lastik de dönüşlerde yardım eder ve kaymayı önler.
- Yumuşak süspansiyonlar aksların daha iyi işlemesini sağlayarak, dört lastiği de yolda tutar. Lastikleri kaydırmayacak ve hıza göre ihtiyacı karşılayacaktır.
- Diferansiyel kilidine sahip bir aracın kötü şartlar altında kayma şansı azalır. Ancak sert dönüşlerde açık bir diferansiyelin yapmayacağı tepkileri vererek aracın kaymasına ve hıza göre yoldan çıkmasına neden olabilir.
- Doğru aks ve / veya şanzıman seçimi, yukarıda belirtilen hususlarla birleştiğinde, hem yavaş ve sabit bir hızlanma sunar hem de sürücünün daha fazla zevk almasını sağlar.
- Vinç, arazide zor durumda kalan aracınızı kurtarmanızı büyük ölçüde kolaylaştırır. degerlı bılgılerınız ıcın cok cok tesekkurler kısa kısa not aldım gerekdıgınde kopya cekecegım