aranıza yeni katıldım ve lastik önerisi istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onurnas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,572

onurnas

Yeni Üye
Yer
SÖKE
Tüm üyelere merhaba.Söke'den aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Daha önceden kross motorum olduğu için dağlara ve off-road'a meraklıyım.Söke ve çevresinde çıkmadığım dağ kalmadı:smiley:Motoru bıraktıktan sonra çok temiz 2005 model jimny satın aldım.Aracın üzerinde 235/75/r15 mt lastik mevcut.Ancak benim tecrübesizliğim yüzünden virajlarda ve yolda rahat kullanamıyorum.Forumu iyice araştırdım.
Çoğu kullanıcı 215/70/r15 lastik tavsiye ediyor ancak 235/75/r15(bendeki ile aynı) tavsiye edenler de var.
Gelelim sorularıma
1-Lastikleri lassa competus at olarak değiştirmeyi düşünüyorum.Acaba sorun MT lastik de mi?yani 235/75/r15 lassa at lastik alsam yine virajlarda ve yolda sorun yaşarmıyım?
2-Eğer sorun lastiğin mt veya at olmasından kaynaklanmıyorsa ebatlardan olabilir mi?Lafın kısası lassa competus at lastik alırsam hangi ebatı almalıyım?

Cevaplayan herkese iyi günler ve söke ve çevresindeki gezilerde buluşmak dileği ile...

Etiketler
Ynt: aranıza yeni katıldım ve lastik önerisi istiyorum

kaba desenli bir lasitkten asfalt üzerinde stabilite beklemeyin. bir arazi aracından ise otomobil stabilitesi beklemeyin. ikisi bir araya gelince beklentiler karşılanamıyor işte.

competus güzel bir lastik. ben kullanmış ve memnun kalmıştım.

Lassa competus tabiki üzerindeki mt'lerden daha iyi yol tutar ama arkadaşında dediği gibi aracınız bir 4x4 binek bir araç performansı beklemeyin, aracı kullandıkça ve alıştıkça zaten limitlerine iyice alışacaksınız....diye düşünüyorum.

Teşekkürler yorumlar için.Dün lassa competus 215/80/r15 at lastik aldım.Öncekilere göre hem aracın asfaltta gidişi değişti.Hemde aracın daha hafiflediğini çekişinin artıığını hissettim.Üzerindeki mt lastiklerde gayet iyiydi ancak yüzde 70 asfaltta kullanım olacak.Zira haftasonları dağ-bayır gideceğim.

selam

aldığınız yeni lastiklerden memnun musunuz? bende de jimny orijinal lastikleri var fakat değiştirmek istiyorum, aracı yükseltmeden biraz ebatları büyülterek daha performanslı hale getirmek istiyorum. model ve marka olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler

bende 2004 var..lastik konusunda çok düşündüm...araştırdım..en sonun da 195-65-15 aldım yumuşak bir lastik..tabii ofroad filan yapmayacağım..şehirde süper oldu..dördünede dayama balans yaptık..mükemmmel kedi gibi......

onurnas' Alıntı:
Teşekkürler yorumlar için.Dün lassa competus 215/80/r15 at lastik aldım.Öncekilere göre hem aracın asfaltta gidişi değişti.Hemde aracın daha hafiflediğini çekişinin artıığını hissettim.Üzerindeki mt lastiklerde gayet iyiydi ancak yüzde 70 asfaltta kullanım olacak.Zira haftasonları dağ-bayır gideceğim.
Araçtan söktüğünüz MTlerin marka ve modeli neydi?

195-65-15 ebat lastik aracın yakıtına nasıl bir etki yarattı? bende 205/75/15 almayı düşünüyorum

hesaplarıma göre yakıt düştü..ses seda kesildi...satacaktım ama vazgeçtim.başka bi arabaya binemeyeğiz herhalde artık :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri