Araçlı Kamplı Afrika Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astrom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,549

astrom

Kamp II
Yer
ANKARA
Arkadaşlar 2011 yılında siteye yeni üye olduğum sıralarda (birazda heyecandan kaynaklanan aceleyle) "Karavan İle Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum" başlıklı bir konu açmıştım. Emekli olunca 5-7 yıl içinde gerçekleştirmek istediğim büyük bir gezi hayalim olduğunu yazmıştım. Bu hayalim ilk önce Afrika daha sonra Orta Asya olacak şekilde iki aşamalı, araçlı, kamp konaklamalı olacak şekilde devam etmektedir. Bu arada defender kapalı kasadan sonra transporter t-5 aracını denedim. AFRİKA için bu iki aracıın konfor, bakım ve yol şartları açısından uygun olmadığını düşünürek eledim. Şu anda 1993 model PAJERO 2,6 aracımı deniyor ve bilgi topluyorum. Fırsat buldukça kamp yapmaya çalışıyorum. Muharip asker olarak araziye yabancı sayılmam. Fakat böyle bir gezi için tecrübe yapmakta, araç ve gereçle ilgili mümkün olduğunca çok bilgi ile hazırlık yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili tecrübe ve görüşlerinizi paylaşmanızın benim için çok değerli olacağını bilmenizi isterim. Teşekkür ederim.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57116.20#ixzz2zGbuA7Wk
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57116.new#new

Ynt: Araçlı Kamplı Afrika Turu

Selamlar
harika bir fikir.. sağlıkla gerçekleştirmenizi dilerim. Bir de kapalı kasa defender için BD30 da iyi bir alternatif sanırım. reha

astrom' Alıntı:
defender kapalı kasadan sonra transporter t-5 aracını denedim. AFRİKA için bu iki aracıın konfor, bakım ve yol şartları açısından uygun olmadığını düşünürek eledim.

o ilk topiği de hatırlıyorum. içimden aahhh ah dediğimi de.

Aklıma bir soru geldi bizde sizden yarım bilgi/fikir isteyelim. Benim seyrettiğim videoların geneli Defender ile yapılan/gerçekleştirilen Africa turları... Siz sanıyorum konfor dan elediniz çünkü bakım ve yol şartları için defender ı elemek biraz acımsızlık diye düşünüyorum.

teşekkürler.

evet en uygun araç defender gözüküyor. Fakat kullananların da bildiği gibi uzun yolculuklarda çok yorucu bir araç. Ayrıca benzinli 2,5 motor, mazotlu gibi basit motor olmasına rağmen daha sessiz çalışması yüzünden tercih sebebim oldu. Motor gücünü artırmak maksadıyla elektronik ateşlemeye, radyatör pervanesini de bağımsız hale getirerek atomatik ve elektrikli yapmak zorunda kaldım. Motor çok rahatladı ve asfalta RN380 şanzımanın da sayesinde hızı hissedilir şekilde arttı. Defender 2,5 benzinli kullananlara uzun yol için RN380 şanzıman ve yukarıda yapmış olduğum elektronik modifiyeyi şiddetle tavsiye ederim. Benim için ısı yalıtımının olmaması yanında debriyajın çok sert olması da Uzun seyahat için çok sevdiğm defenderımı terketmeme ve başka araçlara yönelmeme sebep oldu. Reha beyin bahsettiği BD30 motorlu defender kullanma fırsatım olmadı. Fırsat bulursam denemek isterim. Ustalardan ve burdan bilgi almaya çalışçam. Ama debriyajın çok sert olmasını çözemediğim sürece defendera nasıl dönerim bilemiyorum.

Eğer tek sorun debriyaj ise sanıyorum Hyundai Accent in 2005 modelleri tam olarak uyuyordu. hem biraz rahatlatır hem de konforu arttırır diye tahmin ediyorum. Kullananlar daha sağlıklı yorumlarda bulunacaklardır. Biz de 2.5 Benzinli aracımızı hazırlıyoruz çok yavaş bir şekilde. sizin planladığınız gibi uzun geziler için.

Defender da son hızı arttırmak bana pek mantıklı gelmiyor. sonuçta aracın amacı belli. Ancak ara hızlanmaları üzerinde çalışılabilir ki şehir içinde biraz daha atak olsun diye. Zaten sonrasında kimse vazgeçmez diye tahmin ediyorum. Her halükarda ben memnunum. Uzun yol yapmadın herhalde diyebilirsiniz. İstanbul dan Antalya ya geldik. Ama şunu kesin Bursa - Yalova arası bile uzun yol kategorisinde o kesin

Hyundai debriyaj üst merkezinin mili Defender üst merkez mili ile değişince uyuyor. Hemde binek araba dan daha konforlu ve sağlam oluyor.
Ben. Baskı balata alt-üst merkez ve pedal komple değiştirdim. 1 senedir gram yağ eksiltmedi ve şu an 2012 jetta dan daha hafif debriyaj pedalı var.
Isı ve ses yalıtımı konusu ise bence tamamen maddiyata bağlı çözülebilecek sorunlar. Derya

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hyundai debriyaj üst merkezinin milinin Defender'a uyması çok güzel bir olay. Bunu duyan defender kullanıcıları bu değişimi yapmak isteyecektir. Halen 1993 Pajero 2,6 benzinli aracımı deneme safhasındayım. Şu ana kadar aldığım bilgilere göre Afrika ve Orta Asya'da pajero'nun bakımının yapılabileceği yönünde. Fakat yakıt maliyetini değerlendirmem gerekiyor. Benzin Afrika kıtasında ucuz olsa da az yakan mazotlu bir araç ile uzun bir yolculukta yakıt maliyet farkını ortaya koymakta fayda var.

bu konu ile ilgili (dünya turu) uzun zamandır okuyorum ve takip ediyorum bir çok kişi ve forumu. Ortak kanı Pajero ile yola çıkılmaması. gerekçe de yakıt konusu. hatta çok yakın bir tarihte dünya turu için bir ankette pajero yerin dibine sokuldu. Overlandsphere forumda. Mutlaka incelemişsinizdir diye tahmin ediyorum.

yine genel kanı güçlü bir motor ile Defender üzerinden ya da ToYoTa FJ serileri ile daha iyi yönünde. en azından anladığım kadarı ile bu yönde.

Toyota FJ serilerini daha önce araştırmıştım. Yakıt tüketimleri pajero'ya göre çok fazla. Dizel bulursanız aynı model Pajero'ya göre 40-50 bin üste vermeniz gerekiyor. 40 bin benzinle dünya turu yapılır Az yakıt uzun yol 4*4 konfor önemli. Soru işareti devam ediyor. Teşekkür ederim.

Emre bey Syncro tavsiyeniz için teşekkür ederim. Diferansiyel kilitli T3-T4 Syncro bulabilirsem benim için çok uygun olur. Fakat Türkiye'de bildiğim kadarıyla sınırlı sayıda..? Bakalım nasip..

astrom' Alıntı:
Emre bey Syncro tavsiyeniz için teşekkür ederim. Diferansiyel kilitli T3-T4 Syncro bulabilirsem benim için çok uygun olur. Fakat Türkiye'de bildiğim kadarıyla sınırlı sayıda..? Bakalım nasip..

Valla en son LR gezisinden tanıyorum kendisini bizim çıkamadığımız yere çıkmışlığı var. 4x4 se 4x4, karavansa karavan, yakıtını bilmiyorum Bence yine bu forumlarda bulabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam yakın tarihlerde Levent GÜNGÖR abimiz T4 sattı. Kesin denk gelecektir...

İnşallah dilediğiniz gibi olur...

Takibe devam.

Emre merhaba,

Syncroyu değil karavanımı sattım, yakışıklı duruyor.

Ekli dosyalar

• P4191019.JPG
    111.5 KB · Görüntüleme: 237

SON KONULAR - FORUM