Araçlardaki Vergi Dengesizlikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miralay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,582

miralay

Ana Kamp
arkadaşlar, 94 grand ilk 5.2 v8 ilk olarak vergisini ödemek ,için vergi dairesine gittim ,şok oldum 570.00 tl dediler .bu nasıl oluyor.aranızda bu model aracı olupta ne kadar vergi verdiginiz konusunda farklılıklar varsa nedenleri ile ilgili bana yardımcı olurmusunuz selamlar

Etiketler
Ynt: Araçlardaki Vergi Dengesizlikleri

Kasko değeri sebebiyle bir alt dilimden ödemeniz lazım.

Bir sigorta acentasıyla görüşün size yapılacaklar hakkında bilgi versinler.

Aracınız Kasko bedeli 17750TL %5 887,5TL .

Bu sene çıkan Vergin Toplam 1140TL

Kasko bedelinin yüzde beşinden falza vergi ödemen gerekiyor . Bu durumda kasko acentesinden alacağın kasko değeri bildirir belge ile vergi dairesine başvuruyorsun ve vergin motor hacminden bir dilim aşağıya geliyor . Bu işlem için aracın kaskolu olmasına gerek yoktur .

Bu indirim yapıldığundan yıllık toplam MTV : 814TL ye geliyor . Yani 407x2 .

Selamlar

Benim aracım cherokee 91 model 4.0 lpg motor benimki niye 823 tl çıkıyor.2009 da 2 x 394 ödedim.??

Selam ,

814 TL çıkar yıllık toplam .

Aracınızın kasko değeri 9-11 milyar aralığında olmalı . Tam modelini bilmediğim için kesin rakam yazamadım . Ama sonuçta Ödemeniz gereken vergi Aracınızın kasko bedelinin %5 inden fazladır . Dolayısıyla motor hacminden bir dilim geri gelir ve 570 TL toplam ödersiniz 2010 da .

Geçen yılla ilgili olarak ta . Aracın 2009 listesinde ki en eski model yıllı olanının bedelinden her yıl için %10 düşülerek hesaplanıyordu . Yani 2009 da en son 95 model var ise sizinn 91 model araç için %40 düşülerek bedal hesaplanabilir . Sanırım bu durumda da geçen sene de bir alt dilim şansınız varmış . Bu konuda bölgenizdeki vergi dairenize uğrayarak bilgi almanızı tavsiye ederim .

Önemli nokta Geçen senelerde vergiyi düşürtmeden ödediyseniz . Geçmiş yıllardaki fazlalaıklarınızı da başvurarak geri alabiliyorsunuz . eski yıllara ait kasko bedel listeleri tsrsb nin sitesinden mevcut .

Selam arkadaşlar benim ZJ 94 model 407 x2=814 ödeyeceğim daha yeni vergi dairesinden işlemleri yaptırdım ama şunu söylemeliyim bu bile çok fazla. :mad: :mad:

Herkes fazla olduğunu düşünüyor zaten . Hani Sadece MTV olsa tamam . Ama Benzin alırken , Aracı alırken , yedek parçayı alırken , işçiliği öderken zaten çok ciddi vergi ödüyoruz . Sizin araç 5.2 sanırım ... Dolayısıyla 3500-4000 e düşebiliyor ancak . Keşke yüzde 5 in altına inene kadar düşürülebilse ... ;)

Bu arada saral arkadaşım geçmiş yıllara ait ödediğiniz vergi için mahsup yapılır yani 2010 da ödeyeceğiniz vergiden düşülür bu nedenle ocak vergisini yatırmadan mahsup işlemini yaptırın vergi dairesi geriye ödeme yerine mahsup yapıyor.

Çok haklısınız Barıış bey bizi vergiden muaf bile yapmalılar yakıta ödediğimiz vergi bir esnafın vergisinden bile fazla ;D

benim araç 96 5.2 gc ben aracı ikiyıldan bu yana kullanmıyordum geçenlerde maliyeye gittim şoke oldum benim aracın yıllık vergisinin 2.900 tl oldugunu söylediler ben memur arkadaşa 2010 mali açığının benim araç vergisiyle mi kapatılacagını söyleyip çıktım. benim sorum son 2 yılı indirime dahil edebiliyormuyum ve takribi ne kadar ödemem gerekiyor. bana bir akıl verin yoksa maliye bakanlığına aday olacagım. teşekkür ederim.

mustafa . kozan' Alıntı:
benim araç 96 5.2 gc ben aracı ikiyıldan bu yana kullanmıyordum geçenlerde maliyeye gittim şoke oldum benim aracın yıllık vergisinin 2.900 tl oldugunu söylediler ben memur arkadaşa 2010 mali açığının benim araç vergisiyle mi kapatılacagını söyleyip çıktım. benim sorum son 2 yılı indirime dahil edebiliyormuyum ve takribi ne kadar ödemem gerekiyor. bana bir akıl verin yoksa maliye bakanlığına aday olacagım. teşekkür ederim.
Eğer aracınıza indirimsiz dilimden vergi vermişseniz,
ve aracınız indirimli dilimdiyse,
düzeltme yapıp,geçmiş 5 senenin indirimlerini alabilirsiniz,bildiğim kadarıyla vergi dairesi ,nakit olarak ödeme yapmıyor,
gelecek vergilerden mahsup ediyor.

geçen sene ödeme yapmadıysanız,vergi dairesi ile bir görüşün,indirim hakkınızın yanıp yanmadığını öğrenin.
Hakkının devam ediyorsa ,vergi düzeltmesini yaptırıp sonra ödeyin.ama cezaları malesef ödemek durumdasınız.

Aracınızın 5.2 olduğunu varsayarak ve 2008 - 2009 ve 2010 bergileri için konuşursak . Benim hesabıma göre

2008 = 2538TL Kasko indirimli = 1763TL
2009 = 2842TL Kasko indirimli = 1974TL
2010 = 2935TL Kasko indirimli = 2039TL

Ödemeniz gerekiyor .Normalde 2008 ve 2009 u ödemiş olsanız . Fazla ödediğinizi(kasko indirim hakkınız olup kullanmadığınız için) mahsup ettirebiliyorsunuz . Ama sizin durum biraz farklı siz ödeme yapmamışsınız dolayısıyla acaba önce öde sonra mahsup edelim derler mi diye düşünüyorum . Bununla birlikte emin değilim ama önce öde demeden 2008 ve 2009 evraklarıyla başvurulup düşüm yapılabiliyor sonra yeni değerlerden ödeme yapılıyor . Ama dediğim gibi bu bilgiden emin değilim . Tabi bedel düşse de düşmese de ciddi faiz tutuarlarıyla karşılacaksınız gibi görünüyor .

Bence vergi dairenizle bir görüşün . Bakalım ne diyecekler ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri