Araçla Yunanistan-makedonya-bulgaristan Turu

murat18-06

Ana Kamp
Yer
ankara
Selamlar, okulların kapanacağı hafta ailemle birlikte Transporter aracımla İpsala'dan çıkarak sırasıyla Dedeağaç, Kavala, Selanik, Ohri, Üsküp, Sofya ve Filibe olmak üzere 7 gece 8 günlük bir gezi planlıyorum. Daha önce üç arkadaş bir kaç kez araçla Bulgaristan'da Filibe ve Eski Zağra'ya gitmiştik. Az da olsa yurt dışı giriş çıkış tecrübem oluştu. Şimde eşim, kızım (22) ve oğlum (13) ile birlikte her şehirde 1-2 gün olmak üzere konaklayacağız. Kendimce bir plan oluşturdum. Önceki yurtiçi gezilerimde yola çıkmadan bir hafta önce youtube videoları izleyerek ve google maps yorumları okuyarak gezeceğimiz yerler hakkında fikir oluşturup öyle yola çıkıyorum. Aracım 4+1 transporter. Arka bölümü altına mutfak, kamp eşyaları ve valizleri koyacak şekilde üç kişilik yatak şeklinde dizayn ettim. bir kişi de arka üçlü koltukta yatacak şekilde kaş, çıralı, adrasan, akyaka, dalyan vb. bu şekilde mayıs sonu ve eylül sonunda sezon dışlarında konaklamalar yaptım ve çok rahat ettim.
Genelde yolculuklara gece çıkarım ve sabaha karşı gideceğim yere inerim 1-2 saatlik bir uykudan sonra gittiğim günü de öldürmemiş olurum ve o günü tam olarak tatil yerinde geçiririm. Gündüzleri sıcakta yolculuk yapamıyorum bana zor geliyor.
Bu sebeple çıkacağım yolculuk için gece çıkıp sabah Dedeağaç'ta olmayı planlıyorum. İlk üç gün Dedeaağaç ve Kavala da akşamları şehri ve tarihi yerleri gezip gündüzleri de deniz tatili yapmak istiyorum ve buralarda karavancıların kaldığı bölgelerde 2-3 gün araçta kalmayı planlıyorum. Daha sonra Selanik, Ohri, Üsküp ve Sofya da birer gece, Filibe de iki gece (Decathlondan alacağım kamp eşyalarınin tax free işlemlerini yapabilmek için Filibe de iki gün konaklayacağım, getireceğim kamp malzemelerini burada satarak en azından yakıt ücretimi de çıkarmayı planlıyorum, daha önce iki kez bu şekilde yakıt masrafımı çıkardım) kalarak yurda dönme niyetindeyim.
Yapacağım harcamaları aşağı yukarı şu şekilde hesapladım. Bu hesaplamalar içine kişisel alışverişler dahil edilmemiştir.
750*4 harç pulu: 3000
Yeşil Sigorta: 2000
Otoyol Türkiye: 1000
3000 km yol yakıt: 10500
Konaklama booking 5/7 gece: 25000
Yeme-İçme: 30000
Diğer harcamalar (vignet, otoyol, otopark v.b.): 3500 TL.
Toplamda bir aksilik olmaz ise 75.000 TL gibi bir rakamla seyahatimi bitirmeyi planlıyorum.

Ekran görüntüsü_26-5-2025_85619_www.google.com.jpeg

Esenlikler, bende benzer bir rota planlıyorum.

Yunanistan'da son geçen yasalarında karavan gibi araçların kamp alanı dışında konaklamasına izin verilmeyecektir gibi bir durum vardı.

Denk gelirseniz, güncel gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

Esenlikler, bende benzer bir rota planlıyorum.

Yunanistan'da son geçen yasalarında karavan gibi araçların kamp alanı dışında konaklamasına izin verilmeyecektir gibi bir durum vardı.

Denk gelirseniz, güncel gelişmeleri yazarsanız sevinirim.
Bunun gibi bir kaç yer buldum google haritalardan. Yeni tarihli olanlarda var. Bu şekilde birkaç gün deniz tatilini de aradan çıkarmak istiyorum. Güncel gelişmeleri bu konu altından da paylaşırım.

Ekran görüntüsü_26-5-2025_14334_www.google.com.jpeg

Ekran görüntüsü_26-5-2025_143227_www.google.com.jpeg

Ekran görüntüsü_26-5-2025_143422_www.google.com.jpeg

Park4night uygulamasına bakmanızı da öneririm.
Uygulama telefonumda var, gideceğim yerlerde karşılaştırmalı olarak otoparkları arattırdığımda google maps daha iyi sonuç veriyor uygulamaya göre. Örneğin Sofya merkezde park4night uygulamasının göstermediği daha çok otoparkı google maps gösteriyor ve yorumları da Türkçe olarak okuyup daha iyi karar verebiliriz. Ayrıca uygulama premium için ücret de istiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR