Araçla Temmuzda Rusya-ukrayna-almanya-ıtalya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,046

turbolinea

Kamp II
ARAÇLA TEMMUZDA RUSYA-UKRAYNA-ALMANYA-ITALYA

EVRAKLARI IDATAYA VERDIM. SCHENGEN VIZEM TEMMUZ DA HAZIR. SANIRIM 6 AYLIK VERIRLER.

BURADAN ARACLA CIKACAGIZ.

GURCISTAN-RUSYA-UKRAYNA-POLONYA-CEK CUMHURİYETİ-AVUSTURYA-ALMANYA(MUNIH)- ITALYA CIVARI YAPMAK İSTİYORUM.

DÖNÜŞ. SIRBİSTAN-BULGARİSTAN YUNANİSTAN VE TEKRAR TÜRKİYE OLACAK.

GELMEYİ DÜŞÜNEN OLUR MU?

BEN BURAYA 50 KEZ YAZDIM. BİR ERMENİSTAN GEZİM HARİÇ...HİÇBİR İNSAN EVLADI GELMEDİ

0553 484 00 41

YOL MASRAFLARI YARI YARIYA OLACAK.

LÜTFEN ARTIK GELİN

Etiketler
Ynt: Araçla Temmuzda Rusya-ukrayna-almanya-ıtalya

gelen olursa başım üzerinde yeri var.

yanlışım asla olmaz

Gionni' Alıntı:
Ben İtalya'ya gelirim ama 5 kuruş para vermem :D Otostopçu niyetine kabul ederseniz gelirim.

ben maliyetler düşsün diye yol arkadaşı aramaktayım.

gelen yok mu yaaa?

merhaba,
temmuz ayı son haftasında aracım ile aynı rota üzerinde yola çıkıyorum. gürcistan-rusya-belarus-polonya-almanya-danimarka-hollanda-isviçre-italya-yunanistan üzerinden türkiye.
araştırmalarım sonucunda bu güzergahtaki tek sorunlu bölge kazbegi üzerinden vladikavkaz'a bağlanan "georgian military highway" denen meşhur yol. bu rota üzerinde deneyimi olan var mı? motosiklet forum sitelerinden gördüğüm kadarıyla birkaç cesur gezgin bu rotayı kullanmış.
hoş, güzergahı konvoy halinde beraber de geçebiliriz.

theodor_malinovski' Alıntı:
merhaba,
temmuz ayı son haftasında aracım ile aynı rota üzerinde yola çıkıyorum. gürcistan-rusya-belarus-polonya-almanya-danimarka-hollanda-isviçre-italya-yunanistan üzerinden türkiye.
araştırmalarım sonucunda bu güzergahtaki tek sorunlu bölge kazbegi üzerinden vladikavkaz'a bağlanan "georgian military highway" denen meşhur yol. bu rota üzerinde deneyimi olan var mı? motosiklet forum sitelerinden gördüğüm kadarıyla birkaç cesur gezgin bu rotayı kullanmış.
hoş, güzergahı konvoy halinde beraber de geçebiliriz.

O YOL ÇOK GÜVENLİDİR VE ÇOK KALABALIKTIR.

DAĞ YOLU BOZUKTUR ANCAK GÜVENLİK SORUNU YOKTUR.

3 KEZ KULLANDIM BİR SORUN YOKTUR

ANCAK SABAH ERKENDEN KAPIDA OLUNUZ Kİ ÖĞLEDEN SONRA AÇIK GÖRÜNSE BİLE KAPIYI KAPATIYORLAR.

İSTERSEN KONVOY HALİNDE GİDEBİLİRİZ.

ARACINIZLA MI YOKSA MOTOSİKLETLE Mİ GİDECEKSİNİZ?

AYRICA GÜRCİ POLİSİ ÇOK SERT DAVRANIYOR.

RUS TARAFINDA DA VLADİKAVKAZ TARAFINDA POLİS ÇOK RÜŞVET İSTİYOR.3 KEZ GİTTİĞİMDE EN AZ HER GİDİŞİMDE 2 KEZ RÜŞVET İSTENDİ BENDEN.SADECE VLADİKAVKAZ DA İSTİYOR POLİS DURDUK YERE...MESELA PYATİGORSK BÖLGESİNDE DE SÜREKLİ POLİS DURDURUYOR AMA RÜŞVET İSTEMEDİK BENDEN POLİS.

İNGİLİZCE KİMSE BİLMİYOR.

OLUMSUZLUKLARI BUNLAR.

turbolinea' Alıntı:
O YOL ÇOK GÜVENLİDİR VE ÇOK KALABALIKTIR.

DAĞ YOLU BOZUKTUR ANCAK GÜVENLİK SORUNU YOKTUR.

3 KEZ KULLANDIM BİR SORUN YOKTUR

ANCAK SABAH ERKENDEN KAPIDA OLUNUZ Kİ ÖĞLEDEN SONRA AÇIK GÖRÜNSE BİLE KAPIYI KAPATIYORLAR.

İSTERSEN KONVOY HALİNDE GİDEBİLİRİZ.

ARACINIZLA MI YOKSA MOTOSİKLETLE Mİ GİDECEKSİNİZ?

AYRICA GÜRCİ POLİSİ ÇOK SERT DAVRANIYOR.

RUS TARAFINDA DA VLADİKAVKAZ TARAFINDA POLİS ÇOK RÜŞVET İSTİYOR.3 KEZ GİTTİĞİMDE EN AZ HER GİDİŞİMDE 2 KEZ RÜŞVET İSTENDİ BENDEN.SADECE VLADİKAVKAZ DA İSTİYOR POLİS DURDUK YERE...MESELA PYATİGORSK BÖLGESİNDE DE SÜREKLİ POLİS DURDURUYOR AMA RÜŞVET İSTEMEDİK BENDEN POLİS.

İNGİLİZCE KİMSE BİLMİYOR.

OLUMSUZLUKLARI BUNLAR.

cevapların için çok teşekkür ederim. anlaşılan güzergahta bol bol çorba parası bayılacağım. öyle görünüyor.

yol arkadaşlığı konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum. yol arkadaşlığı özellikle uzun yol arkadaşlığı çok hassas bir konudur. "yoldaş" kelimesinin kaynağıdır hatta. uzun mesafeli yolculuklarda özellikle birbirini ilk defa görmüş insanlar arasında sorun yaşanması kaçınılmazdır. hele ki bu seyahat bilinmeyen yabancı coğrafyalara ve uzun soluklu olarak planlanıyorsa sorun çıkma olasılığı yüzde 100'e yakındır diyebilirim.
iki sene önce 14 yıllık arkadaşımla arabamla uzun bir avrupa seyahatine çıkmıştık. kuzeyde danimarka ve amsterdam üzerinden portekiz'e kadar gelebildik. maalesef arkadaşım lizbon'dan uçakla geri dönmek zorunda kaldı. kardeş kadar yakın dahi olsanız uzun süreli yolculuklarda insanların yolculuktan beklentileri ve zevklerinin farklılığı iyice su yüzüne çıkmaya başlıyor. her iki taraf da ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu sefer de karşılaşılan bir sorunda verilen tepkilerin şiddeti kontrol edilemiyor ve insanlar birbirine karşı kırıcı olmaya başlıyor. bahsettiğim son seyahatte karşılaştığımız bu sorunun temeli şuydu: aslında insanların kişilik yapıları çok farklıdır. arkadaşlardan biri müze ve kültürel amaçlı gezmeyi severken, diğeri eğlence ve hovardalık odaklı gezmeyi tercih etmiş olabilir. tamam bu farklılık yolculuğun başlarında eğlenceli olsa da zaman içerisinde artık yolculuğun amacı iki kişinin ortaklığından çıkmaya başlıyor. "niye hep senin dediğin yerleri geziyoruz?" sorularıyla başlayan ufak gerginlikler "neden hep senin dediğin oluyor ?" noktasında büyük sorunlara da dönüşebiliyor. uzun gezilerde elbette yapılan masrafların ortak olması da bir süre sonra bu tartışmaları içinden çıkılmaz hale getiriyor haliyle. benim olayımda çok eski arkadaş olmamız nedeniyle sonradan arkadaşımla barıştık. ama inanın birbirini tanımayan insanlar birbirlerine çok farklı ve tahammül edilemeyecek tepkiler verebilir ve tatil işkenceye dönüşebilir.
bir diğer konu da forumda yol arkadaşlığı konusunda ısrarcı olman. zaten ortada potansiyel olarak bir tereddüt hali mevcutken belki heyecan, tezcanlılık ve iyi niyetle yaptığınız çağrılar insanlarda çekince yaratıyor olabilir. bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

çorba parası vermene gerek yok.üstüne git vermiyorum de.param yok de....çok üstelemiyorlar.

ikincisi sorun çıkarsa yolculukta.mesela ben uyumluyumdur.derim ki sen buraları gez ben buraları gezeyim sonra şurada buluşur yola çıkarız.

ben kendi güzergahımdan kabaca bahsedeyim.
vladikavkaz üzerinden kuzeye doğru volga nehrini takip edeceğim. saratov dan geçip penza şehrine geçeceğim. burada inşaat mühendisi bir arkadaşım var. onun yanında bir iki gün geçirdikten sonra moskova üzerinden minsk ve polonya ya ulaşmayı hedefliyorum. buradan lübeck ve feribot ile kopenhag'a geçeceğim. sonrası kabaca amsterdam, isviçre italya ve dönüş.
konvoy halinde gitme düşüncem hala geçerli fakat rotamız zannedersem saratov yolunda ayrılacak gibi duruyor.

tekrar merhaba turbolinea,
kazbegi ile vladikavkaz arasındaki kapı ile ilgili bir soru daha sormak istiyorum.
öğleden sonra kapının kapandığını belirtmişsin. pazar günleri bu kapı açık oluyor mu?
trabzon-sochi arasındaki feribotu kullanmayı da düşündüm. trabzondaki feribot acentalarını aradım. şu aralar sochi limanında tadilat çalışmaları varmış ve sochi limanı araç girişine geçici olarak kapatılmış. tüm tır lar vladikavkaz kapısına yönlenmiş durumdaymış şu sıralar. bunu da ek bir bilgi olarak buradan vereyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR