Aracımın M38a1 Olduğunu Öğrendim :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,378

ercanaslan

Kamp III
Yer
İstanbul
Sevgili abilerim, arkadaşlarım, kardeşlerim 1 yıla yakındır sahibi olduğum ve üzerinede epeyce masraf edip cj mekniğini üzerinde öğrenmeme ve neyin ne olduğunu ,nası olursa ne olurunu öğrenmemi ilerleten aracımı bu güne kadar Yerli Tuzla jeep yada cj3b araçtan cj5 e dönüştürülmüş olarak düşünmekteydim.

Birkaç gündür araştırmalarım sonucu aracımın aslında m38a1 military cj5 olduğunu ve ufak tefek değişiklikler ile bütünüyle cj5 e çevrildiğini farkettim.

Bu araştırmadaki çıkış noktam sağ önde bulunan kama enerji öıkışı sağlayan bağlantı deliği idi. tabi sonrasında aracın neredeyse heryerinin (ki bagajın kapatıldığını sanıyordum ama orjinali kapalıymış) bire bir m38a1 ile aynı olduğunu öğrendim.İstepne bağlantı yeri dahil.
Daha sonra ise yaklaşık 386 adet üretildiğini öğrendim.

Bu bilgi aracıma daha heyecan ile bağlanmamı sağladı.

İlk zamanlarda aracımdaki şanzımanın arazi şanzımanının difransiyellerin ne olduğunuda anlayamıyordum ama şimdi incelememde
dana 25 ön dana44 arka dana18 arazi şanzımanı olduğunu öğrendim (üzerindeki odolarıda inceleyerek)

Bu bilgilere ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyim sizler ilede paylaşmak istedim

Kaynaklar
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Willys_jeep.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=LUURxNCr28c

Etiketler
Hızlı yamakdan meydana gelen yazım hataları için özür dileri "üzerindeki numaraları" yazamamışım mesela

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Aracımın M38a1 Olduğunu Öğrendim

386 adet üretilmiş aracın birine sahip olmak bir şans olmalı güle güle kullanın

CJ5 ler ile karsilastirinca(erken donem), M38a1 ler daha güzel araclardir.

cj3a-M38 gibi biri sivil diger askeri versiyonudur.

CJ5 ler ile karsilastirinca denk gelme ihtimali cok daha az olmasina ragmen, dediginiz kadar nadir degillerdir.

Bu kadar nadir olmamalari lazim diye baktigim ilk kaynakta 101,488 adet uretilmis olduklarini gordum. Bu daha mantikli bir rakam.

Kac tane oldugu onemli degil zaten, onemli olan aracinizi sevmeniz..

Kazasız belasız kullanın..

Ufak tefek değişiklik yapılmış olsa da araç gayet güzel görünüyor.

Aracı BOzok polyesterden beri takip ediyorum. Güzel araç.Maşallah.

SON KONULAR - FORUM