Araç Üstü Bisiklet Taşıma Aparatı Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aydogan07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,920

aydogan07

Kamp I
Yer
Antalya
Web
www.bisikletrotalari.com
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=96982.msg1265528#msg1265528
Daha önce yukarıdaki linkini vermiş olduğum konuda bir kaç arkadaşımızın önerileri ile biraz fikir alışverişi yapmıştık. Yaptığım denemeler ve bir kaç testten sonra aracımızla sorunsuz bir şekilde 5 bisiklet taşıyabileceğimiz duruma geldik.

Bu çalışmadan önce resimde de görüldüğü gibi Arka taşıyıcı aparat ve üst sepete bir bisiklet yatırma suretiyle 3 bisiklet taşıyabiliyorduk.

IMG_7374 (1024x683).jpg

Etiketler
bisiklet
Ynt: Araç Üstü Bisiklet Taşıma Aparatı Yapımı

Sonrasında biraz araştırma yaparak aşağıdaki aparatı sipariş ederek 45 tl ye aldım ve test ettim.
http://www.pedalbisiklet.com/default.asp?git=9&urun=66335

Ancak testlerim sonucunda gördüm ki, araç üstündeki sepetin pozisyonu ve aparatın esneme payıda birleşince sağlıklı bir sonuç elde edemedim. Çok fazla sağa sola sallanıyordu ve içime sinmedi. Zor arazi şartlarında ya aparat kırılacak yada bisiklet zarar görecekti.

20130725_174055.jpg

20130725_193634.jpg

20130727_182814.jpg

20130727_182908.jpg

Biraz daha beyin jimnastiğinden sonra, bu aparatın alt raylarını da değerlendirerek, araç üzerinde ki sepete 3 adet bisiklet taşıyabilecek şekilde, ön amortisörlerin sabitlenebileceği Bisiklet ön teker millerini kaynattırdım.

Sonuç muhteşem oldu. Önce kendi bisikletimi bağlayarak kısa bir arazı testinden geçtik. Herhangi bir sorun ve problem görünmüyordu. Sonrasında ise yukarıya bağladığımız 3 bisikletle en zor arazi parkuruna girmiş olduk. Antalya'ya 50 km uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezinin arka yamacında bulunan imecik yaylasına kadar hem bozuk asfalt zeminde, hemde bozuk arazi yollarında giderek varmış olduk. Turumuzu tamamlayarak Antalya'ya kazasız belasız döndük. Aparattan kaynaklı hiçbir sorun yaşamadık.

Maliyeti ise;
Aparatı 45 Tlye aldım ama kendisini kullanamasakta raylarını kullanmış olduk.
Diğer 3 adet bisiklet taşıma parçalarının kesilmesi ve kaynak işçiliğine ise 30 tl verdim.

20130727_122406.jpg

20130727_122823.jpg

20130727_123356.jpg

20130727_124352.jpg

20130727_130247.jpg

Çok güzel olmuş, sağlam görünüyor, çekişte ve uzun yolda bir sıkıntı veriyor mu ? Özellikle yandan otobüs, kamyon geçerken yada yandan rüzgar vururken ?

Teşekkürler, Herhangi bir sorun yaşamadık, hem asfaltta, hem arazide sıklıkla kullanıyoruz. Antalya - Kayseri arasında uzun yol deneyimimiz de oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Rüzgardan etkilenme olmadı.

Güzel olmuş güle güle kullanın.
Size tarif etmeye çalıştığım tasarıma çok benziyo ama siz daha güzelini yapmışsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR