Araç Kararsızlığı;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnx2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,064

brnx2

Ana Kamp
Merhaba;
Foruma yeni üye oldum, 2001-2002 Discovery 2 2.5 TD5 veya 2003-2004 GC 2.7 CRD alma arifesindeyim, madem yeri geldi kısaca kendimden bahsedeyim:smiley:
35 yaşındayım ve bu hobiye yeni bulaştım sayılır, çok yakın bir arkadaşımın verdiği gazlar sonucu orta seviye off road niyetim var. Bilgisayar mühendisiyim, oldukça uzun zamandır enduro motor merakım devam ediyor ancak ev alma niyetiyle motorumla vedalaşmam gerekecek , sadece tek araç olarak bu şekilde geniş ve çok yönlü bir arazi aracı almayı düşünüyorum.
Forumda pek çok mesajı ve ilgili olabilecek başlıkları uzun uzun okudum, Kısacası hala kafam karışık olduğu için sizlerin deneyimlerinden yola çıkarak kararıma uygun aracı 1 hafta içinde satın alma planım var.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Araç Kararsızlığı;

merhaba isminizi goremedim meslektasiz bu arada bende 42 yasindayim fakat td5 alacaksaniz 2003 yada 2004 alinmali GC 2.7 icin iyi seyler soylemek isterdim ama 2005 overland kullandim ve cok iyi anilarim yok aracla ilgili ama belki bana denk gelen kotu bir aracti bilemeyecegim

Selam;
Haklısınız eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın, İsmim Baran Karakaya.
Meslektaş bulmak çok güzel en azından sistematik düşünerek binary karar verebiliriz:smiley:
Yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi resmen dipsiz kuyuymuş bu iş, okuduğum pek çok yazı makale benim kafamın karışması için yetti, üstelik hala doğru aracı bulamadım.
Jeep 2.7 alsamda Discovery 2.5 alsam da önceliğim günlük kullanım, kamp meraklısı olduğumuz için eşimle arasıra kamp ve geziler yaparız diye düşünüyorum.
Tabi orta karar araziye girmek gibi planlarım var, küçük yükseltmeler, oynamalarla araca bu özellikleri kazandırabileceğimi düşünüyorum.
Diğer konu da araca karar versem dahi düzgün araç bulmanın zorluğu, sanırım küçük Polo'm ile yaşamaya devam edeceğim bu gidişle:smiley:

Baran bey selam

almayi istediğiniz araclarin en gencinin 11 yasinda olduğunu düşünürseniz cok temiz bulmayi beklemeyin elbette cok temiz araçlar var piyasada ama parasi da ona gore ve en temizini de alsaniz 5-10bin TL yi gözden cikartmaniz lazim keyfe keder surasini yaptirayim dedinizmi bu paralari cok rahat harcıyorsunuz benim arabayi aldigimdan bu yana yapmis olduğum masraflar inanin arabanin parasini neredeyse geçti ;) bu işler biraz sans sonrasinda tamamen bütçe işi

Haklısınız, dediklerinizden bütçeniz çok geniş değilse iki araca da bulaşmayın gibi bir yorum edindim:smiley:

hevesinizi kirmayin yine de belli olmaz karsiniza iyi bir araç cikabilir istediğiniz araca tam karar verip odaklanin bence iki marka arasinda vakit kaybi olmaz

Mesela 2014'ten beri duran böyle bir ilan var,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2005-model-sinifinin-en-iyisi-149638577/detay

Ya da en özenli görünen;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2005-model-jeep-grand-cherokee-2.7-crd-vision-hatasiz-takasli-208032756/detay

Bir tık bütçemi arttırıp bakabilirim.

Jeep hakkında konuşamam ama Disco için Kıvanç Bey'in söylediklerine ek olarak bir iki şey söyleyebilirim:

1. Benim gözümde 10 yaşından büyük bir Disco hobi aracıdır.

Eğer tek araç olarak düşünüyorsanız yakıtı göz ardı etmeyin.

Neden derseniz: Deposu 380 liraya doluyor ve bu depoyla şehir içinde 650 hadi daha titiz kullandınız 700 km yol gidiyor. (Tecrübeyle sabittir. Geçenlerde tam 92 litre mazot aldı ve 648. km'de mazotu bitti ve yolda kaldı ;D )
Bilmiyorum hangi şehirdesiniz ama benim gibi günde ortalama en az 50 km yol yapsanız bir depo en fazla 15 gün gider.

E altınızdaki bir arazi aracı, hafta sonu rahat duramazsınız hadi şöyle bi' geziyim dediniz, yakın bir yere git gel 200 km. yol yaparsınız.

Bu da aylık en az 2,5 depo ve 1000 lira demek.

2. 10 yaşından büyük bir aracı günlük araç olarak, her gün trafikte kullanacaksanız çok temiz ve bakımlı olmalı. Ne olursa olsun bu yaştaki bir araç 200 bin km'ye yaklaşmış ya da en iyi ihtimalle 150 binler civarında olacaktır.

Tabi bu durum daha genç araçlara nazaran daha fazla ihtimam göstermenizi gerektirecektir. (En basitinden yağını 10 binde bir değil de 5 binde bir değiştirmeniz gerekecektir. Hatta bu kilometreler gelmese bile-Disco için konuşuyorum- yazın farklı, kışın farklı yağ koymanız gerekecektir.) E bu da ayrı bir masraf demektir.

Aslında yazacak çok şey var ama çok uzun mesajlar maalesef okunmuyor. O yüzden burada kesiyorum. Sanal dünyanın dezavantajları işte :smiley: Konuşarak 5 dakikada anlatılacak bir mesele mesaj olunca çok uzun oluyor.

Özet olarak diyebilirim ki; Büyük şehirde yaşıyorsanız, tek araç olarak kullanacaksanız daha yeni ve daha küçük motorlu bir araç almanız (Örneğin Suzuki Vitara) bana göre daha uygun olacaktır. Ama küçük bir şehirde iseniz ya da aracı her gün kullanmam diyorsanız alabilirsiniz.

Hobi aracı dememden kastım da ikinci araç olarak alınmasının daha uygun olacağıdır.

Tabi bu benim görüşümdür bunu da gözardı etmemek gerekir. :smiley:

Jeep hakkında konuşamam ama Disco için Kıvanç Bey'in söylediklerine ek olarak bir iki şey söyleyebilirim:

1. Benim gözümde 10 yaşından büyük bir Disco hobi aracıdır.

Eğer tek araç olarak düşünüyorsanız yakıtı göz ardı etmeyin.

Neden derseniz: Deposu 380 liraya doluyor ve bu depoyla şehir içinde 650 hadi daha titiz kullandınız 700 km yol gidiyor. (Tecrübeyle sabittir. Geçenlerde tam 92 litre mazot aldı ve 648. km'de mazotu bitti ve yolda kaldı ;D )
Bilmiyorum hangi şehirdesiniz ama benim gibi günde ortalama en az 50 km yol yapsanız bir depo en fazla 15 gün gider.

E altınızdaki bir arazi aracı, hafta sonu rahat duramazsınız hadi şöyle bi' geziyim dediniz, yakın bir yere git gel 200 km. yol yaparsınız.

Bu da aylık en az 2,5 depo ve 1000 lira demek.

2. 10 yaşından büyük bir aracı günlük araç olarak, her gün trafikte kullanacaksanız çok temiz ve bakımlı olmalı. Ne olursa olsun bu yaştaki bir araç 200 bin km'ye yaklaşmış ya da en iyi ihtimalle 150 binler civarında olacaktır.

Tabi bu durum daha genç araçlara nazaran daha fazla ihtimam göstermenizi gerektirecektir. (En basitinden yağını 10 binde bir değil de 5 binde bir değiştirmeniz gerekecektir. Hatta bu kilometreler gelmese bile-Disco için konuşuyorum- yazın farklı, kışın farklı yağ koymanız gerekecektir.) E bu da ayrı bir masraf demektir.

Aslında yazacak çok şey var ama çok uzun mesajlar maalesef okunmuyor. O yüzden burada kesiyorum. Sanal dünyanın dezavantajları işte :smiley: Konuşarak 5 dakikada anlatılacak bir mesele mesaj olunca çok uzun oluyor.

Özet olarak diyebilirim ki; Büyük şehirde yaşıyorsanız, tek araç olarak kullanacaksanız daha yeni ve daha küçük motorlu bir araç almanız (Örneğin Suzuki Vitara) bana göre daha uygun olacaktır. Ama küçük bir şehirde iseniz ya da aracı her gün kullanmam diyorsanız alabilirsiniz.

Hobi aracı dememden kastım da ikinci araç olarak alınmasının daha uygun olacağıdır.

Tabi bu benim görüşümdür bunu da gözardı etmemek gerekir. :smiley:

Merhaba;
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim, bende dilim döndüğünce cevaplamaya çalışayım.
Maalesef İstanbul'da yaşıyorum. Evde şuanda 1 Polo , 1 adet BMW 1200 GS motorum var. Poloyu eşim kullanıyor ben motorla mutlu mesut yaşıyorum.
Ancak ev almak istememiz ve eşimin bir süre motora binmek istememesi sebebiyle bir değişiklik yapmaya karar verdik;
Şöyle ki Polo'yu daha yeni kasası ile değiştirmeyi planlıyorum, yaklaşık 10 bin lira daha ödeyerek 2014 modele upgrade edeceğim, Motorumu satıp bir kısmını ev için ayırmayı planlıyorum. Kalan bütçe ile kendime 40 bin lirayı aşmayacak , yarın birgün geniş araç ihtiyacımızı karşılayacak, haftasonları bizi kamplara götürebilecek bir araç almak istiyorum.
Ev iş Arası günde ortalama 40 km, dolayısıyla yakıt tüketimi beni günlük anlamda çok üzmeyecektir.
Ancak Jeep mi Disco mu sorusunu sormaktan yaşlandım.
Suzuki küçük görünüyor gözüme ve şahsi fikrim biraz konforsuz, zaten çok titiz birisiyim, almışken bütçemi de çok zorlamadan mantıklı bir araç alayın hafif arazi ve günlük kullanayım istiyorum. Yoksa 2002 model VX100 falan çok güzel görünüyor :p
Ama okuduklarımdan anladığım 3 kuruşa 5 değil 3 köfte bile zor:smiley:
Ayrıca özenli cevabınız için teşekkür ederim,
Saygılarımla

Hımmm o zaman şartlar müsait gibi. :smiley:

Ama LR, Jeep fark etmez bütçeyi biraz artırmanız gerekir. Mesela poloyu değiştirmeyebilirsiniz, 10 bin lira size kalır, 50 bin lira fena bir bütçe değil. Ya da model yılını biraz düşürmeniz gerekir.

Çünkü hangi markayı alırsanız alın en ufak bir masraf yapmasanız dahi, hiç yoktan 2000-2500 lira civarında kasko ve trafik sigortası olacaktır.

Herkesin gönlünde VX100 yatar. :smiley: hatta az önce bi tanesine bakıyordum. 2002 model, 70 bin lira. 4000 küsür motora rağmen. :smiley:

sn.Baran emrah arkadaşımıza katılıyorum.Yanlız o daha kibar ve seviyeli anlatmış durumu:smiley:

toyotacı olmama rağmen şu anda 2001 discovery kullanıyorum (benzinli v8).

discovery almayın derim.Gelin beni dinleyin:smiley:)

mesela dinlemediniz beni aldınız:

tavanı akar,kalorifer iç petek bozulur,tüm plastiklerden ayrı tonlarda sesler gelir,tavanı sarkar,kapı kilidi kırılır elinizde kalır,cam ve ısıtma düğmeleri tablası içine göçer,arka kapı menteşeleri lastik ağırlığından folloş olur, falan olur filan olur.

arıza lambalarını da belirteyim araca boşuna disco demiyoruz ,bazen 3 lü ABS,TC,Yokuş iniş yanar ,kimi zaman ACE gelir halay başı olur :smiley:)))gösterge tablası şenliklidir ;D

alttan kenardan köşeden damlatır akıtır.contayı değiştirin bu hareketi yine yapar.

td5 gitmez de zaten ,benim v8 doğru düzgün gidemezken ::smiley:

olsun ben alayım her yerini yenileyim derseniz de land cruiser parası harcayıp yine her an bi yerinden fire verebilecek potansiyelde güvenilmez bir aracınız olur.

land cruiser a bütçe yetmiyorsa vitara derim.

40 a alıp 15-20 harcayarak disco almayın derim.şu anda benim aracın vergisi 22oo küsür lira yıllık ve prins lpg ile Ankara şehir içi 520 kuruş tüketim var.(2 inch yükseltme bi ölçü büyük bf at lastikler ile.) dize benzinli hesabını net yapmanız için yazıyorum bunuda.

selamlar saygılar.

çağlar' Alıntı:
sn.Baran emrah arkadaşımıza katılıyorum.Yanlız o daha kibar ve seviyeli anlatmış durumu:smiley:

tavanı akar,kalorifer iç petek bozulur,tüm plastiklerden ayrı tonlarda sesler gelir,tavanı sarkar,kapı kilidi kırılır elinizde kalır,cam ve ısıtma düğmeleri tablası içine göçer,arka kapı menteşeleri lastik ağırlığından folloş olur, falan olur filan olur.

arıza lambalarını da belirteyim araca boşuna disco demiyoruz ,bazen 3 lü ABS,TC,Yokuş iniş yanar ,kimi zaman ACE gelir halay başı olur :smiley:)))gösterge tablası şenliklidir ;D

alttan kenardan köşeden damlatır akıtır.contayı değiştirin bu hareketi yine yapar.

olsun ben alayım her yerini yenileyim derseniz de land cruiser parası harcayıp yine her an bi yerinden fire verebilecek potansiyelde güvenilmez bir aracınız olur.

40 a alıp 15-20 harcayarak disco almayın derim.şu anda benim aracın vergisi 22oo küsür lira yıllık ve prins lpg ile Ankara şehir içi 520 kuruş tüketim var.(2 inch yükseltme bi ölçü büyük bf at lastikler ile.) dize benzinli hesabını net yapmanız için yazıyorum bunuda.

selamlar saygılar.
Olm ne moral bozucu adamsın sat kurtul şu arabayı:smiley:)))) Bahsettiğin sorunlardan sadece three amigos başımıza geldi o da iki sefer sanayiye gidince halloldu. Çipli td5 it gibi gidiyor, şehir içi 48 kuruş, uzun yol 42 kuruş 3 ton yüklü ağırlık ile yakıyor. Ha 200 km/h ile gitmek istiyorsan başka...Vergisi 600 tl 6 aylık. Ufak tefek göğüs plastiği sesi haricinde dediklerine katılmıyorum, ona da katılmamak mümkün değil zira çaktığımın ingilizleri plastik yerine gofret kullanmışlar malzeme olarak:smiley:)))))

çağlar' Alıntı:

selamlar saygılar.
Olm ne moral bozucu adamsın sat kurtul şu arabayı:smiley:)))) Bahsettiğin sorunlardan sadece three amigos başımıza geldi o da iki sefer sanayiye gidince halloldu. Çipli td5 it gibi gidiyor, şehir içi 48 kuruş, uzun yol 42 kuruş 3 ton yüklü ağırlık ile yakıyor. Ha 200 km/h ile gitmek istiyorsan başka...Vergisi 600 tl 6 aylık. Ufak tefek göğüs plastiği sesi haricinde dediklerine katılmıyorum, ona da katılmamak mümkün değil zira çaktığımın ingilizleri plastik yerine gofret kullanmışlar malzeme olarak:smiley:)))))

yaşamadıysan yaşayacan elbet birgün ;D

satmayacam şerefsizi duracak gözümün önünde..

çipini sevsinler onun,3 gün sonra şanzımanım bitti,motoruma sekman kaçtı diye ağlarsan görürüm ben seni.

çok uzun zamandır süre gelen sonu bulunmayan bir konu öncelikle araç seçimi sonrasında LR ve Jeep konusu

malesef burada ufak bir algı yanlışı oluyor öncelikle karşılaştırılan araçlar ülkemizin vergi sistemi yüzünden farklı kategori araçlar çarpışıyor

LR Discovery Jeep Cherokee ile karşılaştırılmalı buradan hemen Disco daha iyidir sonucu çıkmasın

Jeep Grand cherokee bana göre LR Range Rover kategorisi araçtır çoğu test birbirleri arasında yapılır...

yinede ufak karşılaştırma yaparız ama sonuç hiçbir zaman net olmayacak nedeni Jeep kullanan aracından memnun değildir ama satmaz halen onu kullanır başka aracı gözü görmez aynı şekil LR kullanan memnun değildir ama satmaz gözü başka araç görmez Toyota kullananlarda daha farklı dünyadır

basitçe şunu belirteyim uzadı cevap Jeep GrandCherokee yolda LR disco dan daha konforludur ama yeni versiyonların elektroniği artınca disco gibi sorunlar çıkartmakta sonuçta kullanılmış bir araç alacaksınız ve sorunlu olmaya devam edecektir

4x4 araca başlangıcı suzuki vitara grubundan yapın birkaç hafta sonu toplu gezilere katılın bu gezilerde bahsi geçen araçları ufak ufak test edip araç değişimini kafanıza yatan modele göre yapın bu arada vitara da bağışıklık yapan bir araçtır dikkatli olun

çok kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR