Araç İthali

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğuşlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,132

Etiketler
Ynt: Araç İthali

Merhaba,

Bu araçları iyi tanıyorum. Defender 110 istiyorsanız. Sıfırını almak gerçekten yapılacak en yanlış seçim olur bence..
2008 Defender'ı çok daha uygun fiyata ve vergi avantajı ile daha kolay edinebilirsiniz.
Proje maliyeti çok çok daha uygun olacaktır.
Ford şu an aracın orijinal motorunu zaten uzun süredir satıyor.
Kullanılacak bir karoser ve şasi almak ise en kolay iş.
Toplanır ve araç 20 günde hazır olur. Her parçasını ve her noktasını nereye kadar zorlayacağınızı bilirsiniz.
Toplamak her zaman daha iyidir.
Tavsiyem kendiniz toplayın.

bir ara onu da düşündüm.
sanıyorum böyle bir durumda hergünümü sanayi sitesinde geçirmem ve her aşamayı en ince ayrıntısına kadar görüntülemem gerekecek:smiley:
işleri bir kenara bırakıp topşama işlemi bitene kadar her günümü atölyede geçirmektense bu yol daha uygun gibi geldi bana.
yoksa aleti o Km alıp tüm aksesuar işlemleri için zaman harcamak dahamı keyifli olur?

Aracın kendi gözetiminde toplanmasının en büyük avantajı, nereye ne yapıldığını bilmek öncelikle...
İşin bir diğer yönü; tamirciler off-road ve gezi araçlarını bilmiyorlar, ortak çalışma ile kendi ihtiyaçlarına göre onları yönlendirebiliyorsun...

işçilik konusunda ne tarafa yönlendirebilirsiniz peki.
artı bu işlemi daha önce yaptıran büyüklerim memnunlarmı?
tavan kaplaması ilk tümsekte başıma doğru eğilmeye başlarsa yol çekilmez olmasın sonra :smiley:

Yönlendirmek riskli geliyor bana artık, doğuşlu arkadaşım...
Tavsiye ettiğimiz kişilerin de, yönlendirdiğimiz arkadaşların da bir günü diğerine uymuyor ve insan arada kalıyor...

Mekanik, elektrik, kilit ve parça konularında arkadaşlar var ama döşemeci tavsiye edemicem zaten...

Acele etmeden bol bol araştırıp-soruşturacaksın... Allah kolaylık ve güç versin...

(Amerikan/jeep/Cherokee alma nedenlerimden biri, bu tür araca servis verenleri tanımamdı!)

Merhaba;
Defender konusunda benzer şeyleri yaşadım ve hissettim. Kah ikinci el alıp toparlamak, kah İngiltere'den getirtmek, bazen de Otokar'dan sıfırını almak üzerine kafa yordum. Defender alırsam üzerinde ne değişiklikler yapabilirim fiyatları nelerdir, nerelerden alabilirim diye yaptığım çalışmalar var. Çok istememe rağmen karar verip bir Defender alabilmiş de değilim henüz. Yani yanlız değilsiniz. :smiley:
Otokar'ın üretimi konusunda bir gelişme var mı? Herhangi bir bilgi aldınız mı? Malum Mart ayına 3 gün kaldı.
Selamlar
Uğur

Sevgili uğur.
Mart ayı içerisinde arayıpta 'mayıs'a kaldı' demelerinden çekiniyorum.
Şu mart bi gelsin de akkoyun karakoyun çıkıcak piyasaya;)
Bazen düşünüyorum acaba çokmu sabırsız davranıyorum diye ama her ne olursa olsun ben o alete sahip olacağım.
Siteden Defender kullanan büyüklerim bana toplama yapmanın daha sağlıklı olacağını söylediler.
Biliyorsun tavandan sızdırma gibi bir problem yaşanıyor bu araçlarda.Hadi izolasyonu hallettik diyelim bu seferde kaplamayı temiz bir işçilikle çıkartamama gibi bir sorun oluşuyor.
Gerçe bu konu devede kulak ama olsun ayrıntılar önemlidir.
Yürüyen aksamda sorun olmadıkça babadan oğula geçebilecek bir aletten bahsediyoruz burada.
Ben hala sıfırını alıp aksesuara kafa yormak düşüncesindeyim.
Otokar yönünde bir gelişme olursa da bilgileri burada paylaşırız yine ;)
Sevgiler

Defender'ın yeni hali (internet ortamında görebildiğim kadarıyla) fevkalbeşer. Özellikle 90'daki arka koltuk mevzuunu nefis çözmüşler.
Cukka sağlam olsaydı Niva'nın yanında bir tane 90 beslemek isterdim, o derece..

Otokar satıştan bir bey ile görüştüm geçen hafta. Yeni defender üretim ve şatışına Eylül-Ekim 2008 gibi başlayacaklarını söyledi. Bir hayli de kesin konuşuyordu. Umarım yine değişiklik olmaz.

Heyecanla okudum. Kendimi cj nin sıfırını alıyormuşum gibi hissettim. :D Eylül-Ekim-2008 de geçti. Ne oldu? Bir haber çıktı mı acaba?

Otokar henüz bir konuda kararsız diyebilirim. yeni yasalar gereği aracın Euro 4 emisyonla çıkması lazım. koltuklarının öne bakması, ABS EBD gibi güvenlik unsurlarının olması lazım. eğer bu şekilde yaparsa, Askeriyeye ve kamuya satamaz... Euro 2 veya 3 emisyonlu eski mekanik motorla çıkarsa da, halka satış yapamaz... Henüz buna karar veremediler. Hangisini seçerlerse seçsinler, 300TDI tarih oldu. Yeni Def'in motoru Puma. Ve satılacak ilk aracın üretimi Ocak 2009'da başlıyormuş. hali hazırda deneme amaçlı kendileri için yaptıklarını duymuştum, ama satışa çıkmadılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR