Araç İçi Kişisel Navigasyon Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,484

reha

Zirve
Yer
Istanbul
Web
www.rehayurdakul.com
Selamlar,
aslinda sistem bitmisti ve calistigina bile sahitler var.. ama daha sonra kutulama isini basaramadigim icin ve yilsonu
geldigi icin biraz rafa misafir oldu gibi.. Sonuc olarak yaptigim calismalar:

1. araca touchscreen VGA ekran monte edildi

2. usb gps kullanıldı (bluetooth biraz zahmetli gorundu)
3. kullanıcı için (uygulamalar ulaşmak için) bir onyuz menu hazırlandı
4. ozel bir PowerSupply kartı kullanıldı
5. ozel bir mikro keyboard kullanıldı (valla canim cikti mereti internette bulacam diye) ama ekran dokunmatik oldugu icin normalde konsolun icinde duruyor
6. arka tarafa kamera takildi (suanda sokulu) .. geri vitese takinca otomatik ekranda kamera calisiyor
7. gprs karti ile google earth ile online naviasyon yapıldı
8. yolda giderken not alabilmek icin bir not alma programi hazirlandi ( ekana direkt cizerek)
9. TV alicisi monte edildi ama maalesef Menu programi icinden TV kanalini degistirmeyi beceremedik

kalan isler:
1. yurtdisindan bekledigim parcalar gelir ise "wireless" camera olacak, aracin neresine monte edersen izlemek icin
2. uygun parcayi bulabilirsem , ekranda "patenaj" yapan tekerlek gorunecek
3. sensorleri monte ettigim zaman motorun ve difransiyelin "ISI" gostergesi olacak
4. gozden kacmasi olasiligina karsi "hararet" sesli alarmi olacak
5. tabii kutu isi halledilecek
6. GPRS kartinin "edge" destekli olani aranacak
7. basit bir email uygulamasi hazirlanacak

sanirim bu isler ancak bahara bitecek. daha detay isteyen olur ise paylasabilirim.. selamlar, reha

Etiketler

Ynt: Araç İçi Kişisel Navigasyon Sistemi

Selam Sedat,
aslında nedeni elektronik merak iste.. Ama acikcasi en icime sinen kismi, konsola tam oturması ve ayak altında parcası olmaması.. kismet olur da biter ise birgun, butun teknik ayrintilarini (programlari dahil) paylasmak istiyorum.. Zira, bu isin masrafi ilk cihazi bitirmek, gerisi cok masraf cikartmayacaktir.. selamlar, reha

Aynı merak çocukluğumdan beri bende de var ve çok imrendiğim bir sistem kurmuşsun. Böyle birşeyi benim araca kurmak için öncelikle güvenli bir siteye taşınmam gerek Biter bitmez göndereceğin tüm detayları dört gözle bekliyorum

Sedat,
benim de en buyuk korkum araca hirsiz girmesi idi.. hani parayi/pulu bosver (hos para/pulda onemli ama).. emin ol canim cikti o ekrani bulup getirtecegim diye.. ve hatta ilk getirttigim ekrani sekil/semal olarak cok begenmeme ragmen konsola boyle "sabit" monte olmadigi icin kullanamadim ve bir tane daha getirtmek zorunda kaldim... Her ne kadar caismiyor olsa bile yaklasik 4 aydir araba ile dolasiyor, allaha sukur basina birsey gelmedi. Evin guvenli bir sitede olsa bile araci gun gelip sokaga park etmen gerekiyor..

Aklima gelen bir baska cozum de, orta konsolun icine saklanan bir ekran idi.. hani ekranin basina birsey gelirse.. B plan olarak oraya saklayacagim ekrani.. ama umarim gerek kalmaz...

Zaten, ekran disinda aracta bilgisayar olduguna dair baska herhangi bir iz yok ;-))

selamlar, reha

Sedat,
cok haklisin da, A planinin uygulamada olmasinin arkasinda bir fikir var.. O da

"Arac ici sistem hep devrede olmali, calistirmak/kullanmak icin birsey yapmama gerek olmamali"

yani, kafami cevirdigim zaman orada olmali, hep calisir durumda olmali ve hatta kapatmak icin bir dugmeye bile
dokunmama gerek olmamali.. eh, bu durumda "konsoldan ekran cikartmak da " istenmeyen bir durum.. Ne zamana kadar? elim bir olay ile karsilasana kadar.. umraim karsilasmayiz tabii..

ama onerinde cok haklisin.. gene de bir sansimi denemek istiyorum.. Tabii, benim aracin bu kadar dokuntu halini goren bir kisi , icine bakmayacaktir umarim.. selamlar, reha

Sıkı bir çalışma hocam. Tamamlanması ve fotoğraflanması ümidiyle

LRO daki arkadaşlar zaten duymuştur ama sonunda Rehanında büyük maddi manevi desteği sayesinde , Araç PC si bitti, ortalama 13 gün ve 1000 km lik test süresinide başarıyla atllattık, fotolar yakında geliyor , halletmem gereken bir iki ufak mesele kaldı onlarıda tamamlayınca detaylı bilgi vermeye çalışacağım. Özellikle beni çok uğraştıran bir kaç püf noktası var ki yapmak isteyen arkadaşları uğraştırmasın.

Fakat hırsız korkusu benimde başımı ağrıttığı için ekranı telsize sabitleyip, telsizin sabitleme sistemi birlikte 3-5 saniyede sökülebilir hale getirmek zorunda kaldım , hırsız bir yana birde lcd lerin donma problemi beni korkuttu.

Bir aksilik çıkmaz ise fotoları size arabamdan göndereceğim )

Selamlar

Dört gözle bekliyoruz Bu arada Reha abinin projesini neredeyse seri üretim şeklinde hayata geçirmişler, para kazanıyorlar... Duymuşsunuzdur?

fotografları gonderebilirmisiniz?

artık zamanı geldi , uzun süredir kullanıyorum , eski fotoları kayboldu yenilerini çekip bu başlığa koyayım.