Araç, Benzin ve Gazı Birlikte Yakar mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gurbuz35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,543

gurbuz35

Ana Kamp
Bayram Dönüşü benzin istasyonundan benzin ve gaz aldım benzin göstergesi yarım depoyu gösteriyordu hiç durmadan izmir e geldim fakar benzin göstergesi çeyrek depoya inmişti.Bu nasıl olur?
hem gaz hem benzin mi yakıyor bu araç? 1-2 arkadaşa sordum benzin otomatiği ayırmıyor olabilir dediler bilemiyorum bilgisi olan var mı?

Etiketler
Ynt: Araç, Benzin ve Gazı Birlikte Yakar mı?

Lpg'li aracın aşırı yavaş gittiği dağ yollarında biraz benzin yaktığını gördüm, ama şehirler arası yollarda hiç olmadı.

benim başıma gelmişti,ancak benzinle karıştığı için gaz da gidememiştim.

Benzin ile gazı aynı anda yakması imkansız. LPG forumlarında okuduğuma göre bazı LPG sistemleri yüksek devirlere çıkıldığında sürücü farkında olmadan otomatik olarak benzine geçtiği söyleniyordu. Aracınızda böyle bir durum olabilir. Böyle bir durum varsa zaten bahsettiğiniz yolculukta beklediğinizden az LPG yakmış olmalı.

bir şekilde yakıyor.ayarlar ile alakalı ve kullnım ile alakalı ani hareketlerde mutlaka benzine bir şekilde dokunuyor.uzun yolda yada sakin kullanımlarda herkes kendi kesesinden yiyiyor.

Aynı sorun bendede var 2 depo lpgye 30 litre benzin yakıyor. Galiba lpg ile benzin ayırıcısında birşey var. Ben öyle cevap buldum.
Benim enjektörler benzini tutamıyor veya geri dönüş sistemi kanister çalışmıyorda olabilir.

emre_ozk' Alıntı:
Aynı sorun bendede var 2 depo lpgye 30 litre benzin yakıyor. Galiba lpg ile benzin ayırıcısında birşey var. Ben öyle cevap buldum.
Benim enjektörler benzini tutamıyor veya geri dönüş sistemi kanister çalışmıyorda olabilir.
Sizin sorun farklı olabilir. Hatta belki de sorun olmayabilir.
Şöyle ki; sıralı sistemlerde ilk çalışma benzinde olup motor belli bir sıcaklığa gelince sistem otomatikman LPG'ye geçiyor. Ama bu arada tüketilen benzin özellikle kış aylarında mesafe kısa olsa da inanılmaz değerlerde olabiliyor. Bu durumu yol bilgisayarlı araçlarda izlemek mümkün.
Geçiş sıcaklığı LPG kitinin markasına göre değişiyor. Kaliteli ithal LPG kitlerinde bu sıcaklığın 40 derece altında olması önerilmiyor. Daha erken sıcaklıkta LPG ye geçişin hem motora zarar vereceği hem de LPG nin yanmadan çiğ atılacağı dolayısıyla araçta çekiş düşüklüğü, gaz yememe, tekleme, sarsıntı... vs. sıkıntılar yaşanacağı söyleniyor.
Bazen müşteri bu sorunlarla LPG servisine başvurduğunda bilgilendirme yapılmadan geçiş sıcaklığı 50 gibi derecelere yükseltiliyor. Veya müşteriden şikayet gelmemesi için montaj sonrası direk araç teslim edilirken yüksek ısıda geçişe ayarlı oluyor.
Zaten enjeksyonlu araçlarda benzin pompasının zarar görmemesi için depoda sürekli en az çeyrek depo benzin bulundurulması önerildiğinden kısa kısa yolculuklarda tüketilen benzin ilk planda dikkati çekmeyip araba LPGye geç geçtiğinden LPGde az yakıyormuş hissi veriyor.
Ama özellikle kış aylarında araç sahibinin benzin tüketimi dikkatini çeker de LPG servisine sorunu bildirirse bu ayar düşürülüyor ama belli bir limitin altında yukarda saydığım sorunlar başlıyor.
Özetle 2 depo LPG tüketene kadar giden 30 lt benzin soğuk bir bölgede ve kısa yolculuklar esnasında oluyorsa mesele LPG geçiş sıcaklığında.
Yok bu tüketim uzun yolda oluyorsa veya arazi şartlarında zorlanmalarda oluyorsa büyük ihtimal araç yüksek devirlere çıkınca hissettirmeden benzine geçiyor, devir düşünce tekrar LPGye dönüyor.

Dediğiniz gibi lpg ye geçiştede problemim var. 36 dereceye ayarlı olmasına rağmen sıcaklık 80 dereceye geldiğinde araç lpgye geçiyor. 80 dereceye gelene kadar yaklaşık 5 km yol yapıyorum.
Bir sorum olacak lpg ısı verisini aracın ısı sensöründenmi alıyor yoksa lpg nin ayrı bir ısı sensörümü var. ?

aynı srun benım eskı aracımdada olmustu atıker marka lpg kulanıyordum uzun yılda devırlı kullanınca lpg ıle benzınıde yakıyoduservıste beyın arzası dedıler degıstım tamırden sonra benzın yakma durumu olmadı

aynı srun benım eskı aracımdada olmustu atıker marka lpg kulanıyordum uzun yılda devırlı kullanınca lpg ıle benzınıde yakıyoduservıste beyın arzası dedıler degıstım tamırden sonra benzın yakma durumu olmadı

Beyin arızası ha :D ;D Yani aslında üstü kapalı şöyle demek istemişler: Pardon bizim mühendisler bunu yanlış tasarlamışlar ama bu işin bi maliyeti olduğu için düzeltme için para almamız lazım. Windows XP'den Vista'ya upgrade etmek gibi. Ücreti karşılığında yazılım hatalarını düzeltiyorlar. :D

cevaplar geliyor sonra toparlar ve özetleriz fena bir bilgi olmaz

Sorduğum sorun cevabını buldum lpg nin ısı sensörü lpg regülatörünün üzerindeymiş. yani ısı verisini regülatörden alıyor.

Ben sorunu çözdüm 4 aydır küçük bir sensörün yerine takılı olmadığı için ilk çalıştırmada haybiye benzin yaktım. :smiley:

Lpg nin ısı sensörü regülatör üzerine takılı değildi boşta öyle duruyordu ben o boşta duran kabloyu ucunu körlemişler öyle bırakmışlar diye tahmin ediyordum. yerini bulamadım ama aracın sıcak su hortumuna bantlıyınca ilk çalıştırmada 2 dk sonra lpg ye geçti.

konuyu açan arkadaş kusura bakma senin sayende benimde sorunum çözüldü.

ben hala bi servise gidemedim ama sizin sorunun çözüldüğüne sevindim

Benim başıma gelen durumda rampa inişlerinde gaz vermezsem benzine geçiyor gaz verdiğimde tekrar gaza geçiyor .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri