KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Toyota yaris aracımı sahibinden de 14750 tl den satlılığa çıkardım neyi var neyi yok yazdım ilk sahibiyim kaza yaptım ön kaput değişti yazdım sahibinden de alıcıyada 6500 tl hasarı var dedim
3 kişi aradı biri ben polisim ne olur bana sat araç sakarya dışına çıkmasın eşime alıyorum kuran kursu hocası dedi aracı kilometresi ve kazası nedeniyle piyasanın 1500 tl aşağısına verdim 13750 ye sattım kitapçığı ve yedek anahtarlarını özellikle istediler
devirde biri geldi polis benim kayın birader onun üzerine alıyorum dedi sattık
2 gün sonra çeşitli sitelerde ilk sahibinden boyasız kazasız 95000 de olmayan bir sürü özellikle ilanı gördüm
Fiyat 16950 plakavıda yazmışlar çünkü Tramer denilen sistemde kaza gözükmüyor kilometre benim servise son girdiğim kilometre ilan bir hafta kaldı 16250 ye düşüp 16000 e birine sattılar malesef
Sonuç kullanıcı harici araç alınmaz ve kilometre düşürmek moda olmuş Ben tanıdığımdan 70636 kilometrede araç aldım herkese iyi forumlar
Ynt: ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT 174000 kilometre 95000 oldu
bende geçen sene bir tamirciye motoru bolca yağ yakan dizel passatımı satmıştım 5 parçada boya vardı. ben aracı 19500 e verdim motor arızalı olduğu için. tamircide ben yapar satarım dedi araç 400000 km deydi. iki gün sonra ilanlarda yeni araba almak için bakarken kendi arabamı gördüm tek parça boyalı 80000 km de ilk sahibinden diye tabi fiyatı 30000.
anlamadığım arabanın hem tramer kaydı var hem yetkili serviste 300000 km ye kadar kaydı var alan insanlar hiçmi merak edipde sorgulamıyolarda bu insanlar bu kadar rahat sahtekarlık yapıyolar
Benimde başımdan geçti. 7-8 ay öce clio araba almak için 3 saat yoldan sonra başka bir ile gittim, ilanda tamamen orjinal 75000 km de yazıyordu satıcıyla telefonda konuştuğumdada bunu teyid eder konuştu. servise bir kontrol ettirelim dedim boşuna eksper parası verme sanayide ustalara gösteririz dedi, ben servis konusunda ısrarcı oldum ve gittik. Herneyse servis raporunda araç 175000 kmde enson servise gelmiş ve hemen hemen değişmeyen parçasıda yoktu bu durumu satıcıya sorduğumda bende yeni aldım bilmiyordum dedi ve tabiki otobüse atlayıp geri döndük.
Aman dikkat edin.
böylelerinin allah belasını versin bizim burda galeriden bir arac alan arkadaş yetkili servise aracını galericiyle beraber götürüp değişen yok km orjinal onayı aldıktan sonra arcı satın alıyor aradan 1 sene geçti ve rakadaş aracı satlık etti araca alıcı olan kişi aynı yetkili serviste expertiz yaptırmak istedi ve aracı ilk alırken olduğu gibi expertize soktular arac kazalı değişen bisürü parça var ve komple boyalı ..... galerici ile servis anlaşmışlar sonra iş ortaya çıkınca galerici aracı geri almak zorunda kaldı... tabi 1 sene sonra....
Kim km düşürürse düşürsün ben hırsızlık olarak bakıyorum sıfır motor yapılsa dahi km düşürülmemesi gerekiyor.
Bu vatandaşların yaptıkları hızrızlıkğı geçmiş resmen organize olmuşlar. Bu tür insanları anlayamıyorum boğazlarından nasıl geçiriyorlar bu paraları ailelerine nasıl yediriyorlar.
bu tip şeyleri ihbar ederseiz yada şikayet artık ciddi cezaları var. kendi kendimize söylenmek yerine artık bu tür sahtekarların yasal cezalar almalarını sağlamlıyız.
İlan sitelerine baktığınızda zannedersiniz ki, bu ülkede hiç kaza olmuyor.
Her taraf satılık orjinal araçla dolu.
Kazasız, boyasız, çiziksiz cillop gibi arabalar hep satışta.
Satan da zaten ya yurtdışına çıkacaktır, ya model yükseltecektir, ya eşi kullanamıyordur, vs... vs...
Tempus' Alıntı:
bu tip şeyleri ihbar ederseiz yada şikayet artık ciddi cezaları var. kendi kendimize söylenmek yerine artık bu tür sahtekarların yasal cezalar almalarını sağlamlıyız.
ilkerland' Alıntı:
Toyota yaris aracımı sahibinden de 14750 tl den satlılığa çıkardım neyi var neyi yok yazdım ilk sahibiyim kaza yaptım ön kaput değişti yazdım sahibinden de alıcıyada 6500 tl hasarı var dedim
3 kişi aradı biri ben polisim ne olur bana sat araç sakarya dışına çıkmasın eşime alıyorum kuran kursu hocası dedi aracı kilometresi ve kazası nedeniyle piyasanın 1500 tl aşağısına verdim 13750 ye sattım kitapçığı ve yedek anahtarlarını özellikle istediler
devirde biri geldi polis benim kayın birader onun üzerine alıyorum dedi sattık
2 gün sonra çeşitli sitelerde ilk sahibinden boyasız kazasız 95000 de olmayan bir sürü özellikle ilanı gördüm
Fiyat 16950 plakavıda yazmışlar çünkü Tramer denilen sistemde kaza gözükmüyor kilometre benim servise son girdiğim kilometre ilan bir hafta kaldı 16250 ye düşüp 16000 e birine sattılar malesef
Sonuç kullanıcı harici araç alınmaz ve kilometre düşürmek moda olmuş Ben tanıdığımdan 70636 kilometrede araç aldım herkese iyi forumlar
Gerçekten ikinci el araç almaktan korkar olduk.Trafikte sık sık kaza görüyoruz araç ilanlarına bakıyoruz.Boyalı,değişeni olan araç nadir.Bu kaza olan araçlar başka ülkede mi satılıyor diye düşünüyor insan.Sonuç olarak,üçe beşe bakmadan mutlaka servise götürüp ekspertiz raporu almak gerek