Arabadan Ses Geliyor Bulamıyoruz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dirtyoffroad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,358

Dirtyoffroad

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Arabadan cikcik bi ses geliyo yağsız kalmış menteşe gibi ön camı indirmiştim bir kaç kere acaba vidalarından mı geliyor dedim sıktım iyice ses kesilmedi her yere baktık bulamadık kaloriferin vidaları gevşemiştir dedik oda değil arabayı 2 yıl önce komple sıfırdan topladım 4000 km yaptım daha geçen yaz gelmeye başladı bu ses önceden yoktu toprak yolda veya çukura girdiği zaman sallanınca geliyo ses ne olabilir ?

Etiketler
Ynt: Arabadan Ses Geliyor Bulamıyoruz

Merhabalar 3 tane topic vardı seçmekte kararsız kaldığım için cevap geç de olsa yazayım dedim ;D

Cikcikcik sesler cjlerin vazgeçilmezidir.İllaki bir yerden o ses gelecek ama neyse gelelim sorunları tespit etmeye çünkü onlarca yer var bakılması gereken ;D
1.Ön şaft bağlı mı? Bağlı ise balansı mafsal durumları nedir?
2.Makas burçlarının durumu nedir toplanırken değişti mi?
3.Kampana veya Diskleri kontrol ettiniz mi durumları nedir?
4.bütün takozların durumu nedir motor şanzıman kupa takozları?
5.Vida atılan her yere bakınız ve WD-40 kullanınız

Aklıma gelen bunlar şuanlık ama geniş ve ufak çaplı bir sorun bence herşey olabilir egzoz bağlantısından küçük bir vidanın gevşemesi bile debriyaj çatalı bile dikkatli inceleyiniz aracınızı :smiley:

Tam yazarken bilgisayar takıldı 2 3 defa bastım o yüzden oldu kusura bakmayın... :smiley:
Ön difransiyelde kilit var araziye girerken birde kar yağdığı zaman 4 çekere alınca kitliyorum ama açtığımda şaft boşta
Ama büyük ihtimal egzoz bağlantısı veya motor şanzıman kulaklarıdır.
Dediğiniz yerlere bakacağım teşekkür ederim...

Bir yıldır benim cj'ye de girdi o kuş. Motor çalıştıktan sonra cik cik cik ötmeye başlıyor, yolda da devam ediyor ama içeriden fazla duyulmuyor. Yerini de buldum. Şanzıman takozunun lastikleri aşınmış, oradan geliyor. Şanzımanı alttaki saç muhafazaya bağlayan iki tane cıvata var. Onları gevşetip araya bolca WD40 sıkıyorum, cıvataları tekrar sıktıktan sonra bir iki ay sessizlik var ama sonra yine başlıyor. Yeni poliuretan şanzıman takozu aldım ama takmaya fırsatım olmadı.

Sendeki ses de oradan geliyordur diyemiyorum ama yine de bir ihtimal.

Ayrıca bende sağlı solllu şase demirleri içinde üç ayrı yeri mesken tutmuş eşek arısı kolonisi de var. Uğultuları bazen motor sesini bile bastırıyor ve benimle her yeri dolaşıyorlar. Basınçlı su, gaz, haşere ilaçları en fazla bir haftalık çözüm oluyor. Şasedeki yuvarlak delikleri tapalarla kapattım ama oval deliklere henüz çare bulamadım.

Dirtyoffroad' Alıntı:
Arabadan cikcik bi ses geliyo yağsız kalmış menteşe gibi ön camı indirmiştim bir kaç kere acaba vidalarından mı geliyor dedim sıktım iyice ses kesilmedi her yere baktık bulamadık kaloriferin vidaları gevşemiştir dedik oda değil arabayı 2 yıl önce komple sıfırdan topladım 4000 km yaptım daha geçen yaz gelmeye başladı bu ses önceden yoktu toprak yolda veya çukura girdiği zaman sallanınca geliyo ses ne olabilir ?

Merhaba;

Sallamalı test yerleri var. Bir oraya götürün. Genelde süspansiyon tamiri yapan yerlerde o titreşimli alandan mevcut. Belki orada tespiti daha kolay olur. Hem araç titrediğinde altına girme şansınız da oluyor.

Saygılarımla
İsrafil Önal

Birde kaput kancalarını deneyin ve ara sıra yağlayın... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri