Araba İle Yunanistan Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeusartemis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,810

zeusartemis

bir tutkudur offroad
Yer
kütahya
Merhaba arkadaşlar.11.08.2013 - 19.08.2013 Tarihleri arasınde gerçekleştirdiğimiz Komple yunanistan turunu bizden sonra veya ilkdefa gezecek olan arkadaşlara rehber olması için ayrıntılı ve resimli olarak düzenliyorum.... az sonra

Etiketler

Ynt: Araba İle Yunanistan Turu

Merhabalar;
11.08.2013 sabahı saat 08 de Kütahya nın Tavşanlı ilçesinden yola çıktık.Normalde İstanbuldan transit geçiş yaparak İpsala da konaklamak olan planımızı , bayram trafiğine takılıp günümüzü rezil etmemek için Çanakkale den yana değiştirdik. “Millet Mersine biz tersine”
Aracımız 2012 model Fiat Doblo maxi.Ruhsatta hususi kamyonet olarak geçiyor.Ben ve eşim öğretmen,8 yaşındaki oğlumuz Egemen, Emekli öğretmen olan Annem ve Babamla beraber 5 kişiyiz.Araçla ilgili hiçbir belge almadan yola çıkıyoruz.Bu işleri sınırda hallederiz dedik.Depoyu fulleyip km de sıfırladık.

Çanakkale Çardak a kadar rahat bir yolculuk yaptık.1 saat gibi vapur sırasında bekledikten sonra karşıya geçtik.Geliboludan Keşan a doğru yol aldık.Keşan a 5-7 km kala KAVAKLIK et restourantında satır et yedik. “ LÖPLÖPÇÜLER e sevgi ve selamlar” .Bu güzergahı kullanan arkadaşlar mutlaka burada satır et ve çoban salata yesin, ayranı içsinler. Rakı da var ama malum araç kullanılması…fiyatları çok makul.5 kişi 82 tl verdik.

Keşana vakitlice ulaşmıştık.planımızda burada dinlenip sabah sınırı geçmek vardı.Yunanistanda oda fiyatları uygun olduğunu düşünüp akşamüstü sınırı geçmeye karar verdik.Acele olarak büyük bir marketten 1 koli 1,5 lt lik , 1 koli de 0,5 lt lik su ,abur cubur ,ekmek,zeytin,peynir vb malzemeler aldık.küçük tüpümüzü değiştirdik.220 v ile çalışan su ısıtıcısı,çay şeker vb malzemeyi aldık ve sınıra doğru yola cıktık.keşan İpsala sınıra kadar olan yolu beğenmedim.

İpsala gümrüğüne ilk girişte Turing bürosuna uğradım. 350 tl karşılığında uluslar arası ehliyet aldım.1 yıllık oluyor.2 fotograf gerekiyor.Uluslar arası sigorta yapılamadı.Aracımın sigortası sistemde çıkmadı.sigorta firması da saat 18:00 olması ve Pazar günü nedeni ile kapalıydı.Araç kamyonet diye geçtiği için 180 euro 15 günlük sigorta parası verecektim.fakat olmadı.Görevli delikanlıya yok mu çaresi dediğimde Yunanistan gümrüğünde yapılıyor ama pahalı dedi.gümrüğe girdik.15 tl yurt dışı çıkış pulu aldık.Hepimizin yeşil pasaportu olduğu için vizeye gerek yoktu.15 dk da Bizim gümrükten geçtik.Yunan gümrüğünde sıra vardı.5-6 araçlık.o esnada gidip sigortayı nereden yaptıracağımı öğrendim.Görevli sadece ruhsatı istedi.aracı görmedi. Fiat mı dedi evet dedim.kamyonet olarak geçtiğini bilemedi.Sanırım o yüzden olacak 180 euro ya 30 günlük sigorta yaptı.Böylelikle sorun aşılmış oldu hemde daha makul fiyata.20-30 dk içerisinde yunan sınırını da sorunsuz geçtik.her iki gümrükte de aracı aramak bir tarafa bakmadılar bile.Demiştim ya millet mersine biz tersine.yunan tarafından ülkemize dönen bayram tatilcileri kilometrelerce kuyrukta beklerken biz yanlarında hemen geçtik.

Masraf:

Fiat doblo maxi için 180 euro sigorta bedeli.30 günlük
Ehliyet için 350 TL 1 yıllık
5 kişi için yurtdışı harcı 15 tl x 5 = 75 TL

Yunanistan a girdik .Hemen otoban başlıyor.Otoban dediğimiz bildiğiniz duble yol. Fazla tünel ve viyadük yok.fakat yol güzel. Hız sınırı 130 km/s genellikle. İlk dedirginliğimizi üzerimizden atıp NAVİGON yazılımlı navigasyonumuzu ayarlıyoruz.ilk hedefimiz Dedeağaç. Yol boyunca sağlı sollu Türk köyleri mevcut.43 km sonra Türk sınırına en yakın ilk şehir olan Aleksandroupolis yani Dedeağaç’ a vardık.Arabamızla panoromik şehir turu yaptık.Öncelikle şehrin neresi güzel, biz neresindeyiz diye ilk gittiğimiz her yerde bunu yaparız.Sonra otel,pansiyon,apart türü bir yer aramaya başladık.ilk sorduğumuz otelde oda fiyatı 30 euro dedi fakat boş oda yoktu. Yunanistanda gerek oteller gerekse pansiyonlar hep oda fiyatı olarak geçiyor.kişibaşı fiyatı yok.bazı odalarda 1 duble 1 tek yatak olurken bazı odalarda sadece 1 duble bazılarında ise 2 duble yatak oluyor.fakat istenirse ucretsiz yatak ilave ediyorlar.Odaları tutmadan önce mutlaka görmek gerekiyor.gençler ülke çapında iyi kötü İngilizce bilirken , 40 yaş üstü bu aran hızla azalıyor ve anlaşmakda zorluk çekilebiliyor.Başka bir otel buluyoruz şehir içerisinde. Oda fiyatına 45 euro diyor.şehirden 1 km sahil boyunca ilerliyoruz.kalacağımız oteli buluyoruz.oda fiyatı 35 diyor 30 euro ya anlaşıyoruz.

1.otel2.JPG

1.otel.JPG

zeusartemis' Alıntı:
Yunanistan a girdik .Hemen otoban başlıyor.Otoban dediğimiz bildiğiniz duble yol. Fazla tünel ve viyadük yok.fakat yol güzel. Hız sınırı 130 km/s genellikle. İlk dedirginliğimizi üzerimizden atıp NAVİGON yazılımlı navigasyonumuzu ayarlıyoruz.ilk hedefimiz Dedeağaç. Yol boyunca sağlı sollu Türk köyleri mevcut.43 km sonra Türk sınırına en yakın ilk şehir olan Aleksandroupolis yani Dedeağaç’ a vardık.Arabamızla panoromik şehir turu yaptık.Öncelikle şehrin neresi güzel, biz neresindeyiz diye ilk gittiğimiz her yerde bunu yaparız.Sonra otel,pansiyon,apart türü bir yer aramaya başladık.ilk sorduğumuz otelde oda fiyatı 30 euro dedi fakat boş oda yoktu. Yunanistanda gerek oteller gerekse pansiyonlar hep oda fiyatı olarak geçiyor.kişibaşı fiyatı yok.bazı odalarda 1 duble 1 tek yatak olurken bazı odalarda sadece 1 duble bazılarında ise 2 duble yatak oluyor.fakat istenirse ucretsiz yatak ilave ediyorlar.Odaları tutmadan önce mutlaka görmek gerekiyor.gençler ülke çapında iyi kötü İngilizce bilirken , 40 yaş üstü bu aran hızla azalıyor ve anlaşmakda zorluk çekilebiliyor.Başka bir otel buluyoruz şehir içerisinde. Oda fiyatına 45 euro diyor.şehirden 1 km sahil boyunca ilerliyoruz.kalacağımız oteli buluyoruz.oda fiyatı 35 euro ya anlaşıyoruz.

Dede ağaç da kaldığımız otelin adı AGGELOS.Yol boyunca tuttuğumuz notlara baktım da oda bedeli olarak 30 değil 35 euro ya anlaşmışız.Kahvaltı dahil değil.İlk gün oldukça yorucu geçmişti.
2. gün sabahı Türkiyeden getirdiğimiz kahvaltılıklarımızla otelin bahçesinde cayımızı da demleyip güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra Gümülcine (komitini) ye doğru yola çıkıyoruz.gümülcine de türk mahallesinde aracımızı park edip gezintiye çıkıyoruz.herkez Türkçe biliyor desem sanırım yanlış olmaz.Bizi üzen şeylerin başında sokakların çok pis olması,caminin tuvaletlerinin girilmeyecek derecede pis olmasıydı.Türk yerleşimlerinin dışında bu olaya birdaha raslamadık.sanırım bu bizim eğitimsizliğimizin de göstergesi.Gümülcine de lahmacun , dürüm döner ve ayran la karnımızı doyurduk.fiyatlar makul. 5-6 euro ya kişi başı doyabiliyorsunuz.Sıradaki hedefimiz İskeçe olmasına rağmen köy yollarında kaybolmamız ve fazla zaman kaybetmemiz nedeni ile İskeçe yi dönüş güzergahına ekleyip Kavala (Thessaloiki) ye gittik.Kavala yı arabamızla keşfettikten sonra Kavala kalesini gezdik.Kavala da osmanlı izlerini görebilirsiniz.Pek bişi yok fakat pek bişi olmadığını anlamak için gezilmesi gerekiyor.Kavalada kurabiye güzel.meşhur kavala kurabiyesi.Yarım kilo alıp tadına bakılmalı.
Kavaladan sonra Selaniğe devam ettik.Hızlı bir araba keşif turundan sonra kalacağımız oteli bulmada biraz zorlandık.Ya boş oda bulamadık yada fiyatda anlaşamadık.sonunda güzel bir otel bulduk.HOTEL PELLA . bu oteli booking den rezarvasyon yaptırırsanız daha ucuz olduğunu sonradan anladık.Oda fiyatı 30 euro."Kahvaltı fiyata dahil değil.3 euro kişi başı vererek kahvaltı aldık.kahvaltı açık büfe.fakat bizim damak tadımıza pek uygun değil." Otele eşyalarımızı koyduk ve tavernaya gittik.Kumkapı benzeri bir sokak bulduk.fakat buradaki tavernalar oldukça pahalı.Türk turizmine hitap ettikleri belli.Tur şirketleri otobüslerle vatandaşları buraya getiriyor.vatandaşlarımız da burada kazıklanıyor.6 euroluk bir şey 12 euro burada yaklaşık.kalamar,ahtapot vb mezelerle birlikte uzoyu da hallettikten sonra 86 euro hesap babamın moralini bozmaya yetti. :smiley:
Tekrar otelimize döndük.sabah erkenden uyandık ve ilk olarak ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün doğduğu eve gittik.2-3 Türk gezi kafilesi sırada bekliyordu.Bende en öndeki rehberle sohbet ederken siz kişisel geldiyseniz beklemenize gerek yok.zile basınca kapıyı açıp sizi hemen alıyorlar dedi.Ev tadilatda olduğu için sadece bahçesinde görevli bayan bilgi veriyor ve fotograf çekiliyordu. :-( 16 ağustosda açıldı ziyarete.
daha sonra beyaz kaleye gittik.Her kat müze olarak değerlendirilmiş.Teras katı seyirlik bir yer.manzara güzel.onun haricinde pek bi numara yok.Yaklaşık 30 metre yüksekliğinde olan ve Selanik'in simgesi sayılan bu kule, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılmış. Kule Osmanlılar tarafından denizden gelecek tehlikeler için savunma amaçlı garnizon ve hapishane olarak kullanılmış. 1912'de Balkan Savaşlarının sonucu olarak Selanik Yunanlıların eline geçince, kule sembolik bir vaftiz uygulaması olarak beyaza boyandığı için ismi Beyaz Kule olarak kalmış, ancak şu anda Kulenin beyazlığından eser kalmamış.Saat 12 de METEORA’ ya doğru yola çıkıyoruz.

IMG_0925.jpg

IMG_0932.jpg

IMG_0935.jpg

IMG_0948.jpg

IMG_0957.jpg

Bu arada ek bilgi vereyim.benim aracım fiat doblo multix.Fiat ın 18 ay 18 bin tl faizsiz kredisini kullanmıştım.ödemelerim hala devam ediyor.KREDİ İLE ALINMIŞ araç sorun çıkarmadı bende.

IMG_0917.jpg

Yunanistan'ın Kapadokyası Metaora'ya doğru yola çıktık.sahilden uzaklaşıp iç kesimlere doğru yol aldık.Bi süre köy yollarından geçtik,zira navigasyon cihazımızı kısaya ayarlamışız yanlışlıkla.değişiklik oldu bizim için.dağ köylerini görmüş olduk.her köy tertemiz,yerlerde hiç çöp olmaması,köylerde koku olmaması ve evlerin bakımlı olması,her köyde taverna nın olması şaşırttı bizi.
metaora mutlaka görülmesi gereken bir yer.yunanistanın tabiat olarak en güzel yerlerinden biri.yolu virajlı ve dar.Metaorada dev kayaların üzerinde manastırlar yer alıyor.“Metaora” kelimesinin sözlük anlamı “ gökyüzünde asılı ” demek. Manastırların gezilmesinde bayanların etek giymesi gerekiyor.erkeklerde bi sorun yok.metaoraya mutlaka uğrayın derim ben.burada istanbul plakalı bir araç görünce sevindik.sahipleri ile tanışma fırsatımız olmadı ama.
metaoradan tekrar yola çıktık

IMG_0960.jpg

IMG_0967.jpg

IMG_0971.jpg

makrigialos isminde sahil kasabasına geldiğimizde hava kararmak üzereydi.hepimiz de çok yorulmuştuk.fotografta görünen otelde oda başı 30 euro.kahvaltı yok.sahibi şirin bir ihtiyar.ilk sorduğumuzda 40 dedi.çıkıp yandaki otele yuruyunce 35 e indirdi.30 olursa kalalım dedik tamam dedi. :smiley: eşyalarımızı odalarımıza çıkardıktan sonra bir taverna bulduk sahilde. " ben taverna seçerken öncelikle salaş olmasını daha sonra da yerli halkın takıldığı mekan olmasını , orta yaş ve üzeri müşterisi olmasına ve çok müşteri olmasına dikkat ediyorum." her zamanki gibi kalamar,ahtapot,vb mezeleri ve uzoyu istedik.Eşime ve anneme ise spagetti , oğluma da patates kızartma söyledik.en şanslı olan oğlumdu.bildiği bir yemeği afiyetle yedi.spagetti tabağının içerisinde 4-5 adet hiç temizlenmeden ve çok az haşlanmış karidesler çıkınca bizimkiler o gece aç kaldı.60 euro hesap ödedik.hesaba üzüldük.

IMG_1026.jpg

IMG_1020.jpg

IMG_1016.jpg

IMG_1012.jpg

Atinaya doğru harekete geçiyoruz.öğlen saatlerinde atinaya ulaşıyoruz.Şehri araç ile gezip merkezini keşfediyoruz.merkezde aracımızı park edip parlemento binasını ,metroyu,plaka bölgesini,Akropolis i ,Dionysos tiyatrosu, Antik Agora, Zeus Tapınağı nı geziyoruz.akropolis i gezi treni ile kişi başı 5 euro ya gezmek harika.kesinlikle yürüyerek gezmeyin derim ben.trenle yukarıya çıkın.biletlerinizi kaybetmeyin.gezin tarihi yerleri , sonra aynı yerden trene biletinizi gösterek inin şehre.trende en arkadaki vagon u tercih edin.gezi otobüsleri de var fakat hem pahalı hemde üzeri açık olduğundan güneşde yanarsınız.

IMG_1027.jpg

IMG_1028.jpg

IMG_1044.jpg

IMG_1046.jpg

IMG_1050.jpg

Atinada tarih var fakat Ülkemizdeki Efes selçuk bergama side çavdarhisar kapadokya sümela vb vb vb yerleri gezen birisi için pek bişi ifade etmiyor.bizde vakit kaybetmeden planda değişiklik yapıp korinthos a doğru yola çıkıyoruz.

IMG_1056.jpg

IMG_1055.jpg

IMG_1059.jpg

Hocam,

Sonuç olarak; koştura koştura ,Atina'ın o trafiğine girmenin demek ki bir faydası yok.

Atina'da göreceğimiz bir kaç tarihi bina zaten bizde fazlasıyla var.

Ben metropolleri,trafik yoğunluğunu kargaşayı ,gece hayatını seven birisi olmadığım için atina da fazla oyalanmadık.Fakat atina da görülmesi gerekir diye düşünüyorum.

Atina’ dan ayrılıp Corinth Boğazını görmeye gidiyoruz. Muhteşem bir yer, sonradan yapılmış, yapay bir kanal, ama çok etkileyici. Corinth Boğazı 6,5 km uzunluğunda, yüksekliği ise 52 mt.Ege denizi ile adriyatik denizini birbirine bağlıyor.Gemiler 400 km gideceklerine 5,5 km de işi hallediyorlar.Bu boğazın genişletilmesi düşünülse de ekonomik kriz nedeni ile erteleniyormuş.
Korinthoss kasabası 10 km uzaklıkta.kasabaya gidiyoruz.Önce karavan ve çadır kamping buluyoruz ve bungolov bakıyoruz.fakat hepsi doluymuş.çadır kiralıyorlar 2 odalı 2 duble yataklı geceliği 25 euro.biz beğenmiyoruz.temiz değil.kasabanın içerisine ilerleyince birçok otel görüyoruz.birkaç otelden sonra fiyat/ kalite karşılaştırmasından Hotel Apollon öne çıkıyor.oda fiyatı 3o euro ya anlaşıyoruz.Akşam yemeğimizi Türkiyeden götürdüğümüz konserve yemeklerle halledip sahile iniyoruz.sakin bir yer.

IMG_1068.jpg

IMG_1070.jpg

IMG_1081.jpg

IMG_1089.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR