bu bir doğa gezisi değil, daha uzunu. bunu anlatacak uygun bölüm bulamadığım için başlangıç yeri olan Ankara'nın ait olduğu İç Anadolu bölgesine dahil ettim.
genelde her sene Ankara'dan başlayarak bir yere yürürüm. geçmiş yıllarda Manavgat ve Bolu'ya yürüdüm. seneye Likya Yolunu (509 km) bir çıkışta yürümeyi planlıyorum.
bazı ayrıntılar vereyim:
-tek gidiyorum. henüz 10-15 gününü arazide geçirmeye ayıracak birini bulamadım.
-mümkün olduğunca bilinen güzergahlardan hareket etmiyorum.
-çadır kurmuyorum. tek kişi olduğunda çadır "körlük" manasına gelir. ayrıca ağırlık taşımanın bir getirisi yok.
-bir miktar yiyecek taşımama rağmen, esas olarak yerinden tedariki önemsiyorum.
-elimde gps ve bölgenin bana yeterli olan bir haritası oluyor.
-konaklamalar arazide, köy evlerinde oluyor. güzergahta otel gibi yerler varsa onların da hatırı soruluyor.
-ankara-samsun 459 km. sürdü. kızılırmak vadisine inildi ve kösedağ aşılarak merzifona varıldı.
-12 gün sürdü. 10 günde bitirilebilecek bir mesafe olduğunu gördüm ama hayatımda ilk defa ayaklarım yara oldu ve bundan dolayı yavaşladım ve bir gün fazladan merzifonda konakladım.
-ekine bir kmz dosyası koyuyorum. daha fazla ayrıntıyı ilgilenenlere sunmak için sabırsızlanıyorum.[attachment=1]
genelde her sene Ankara'dan başlayarak bir yere yürürüm. geçmiş yıllarda Manavgat ve Bolu'ya yürüdüm. seneye Likya Yolunu (509 km) bir çıkışta yürümeyi planlıyorum.
bazı ayrıntılar vereyim:
-tek gidiyorum. henüz 10-15 gününü arazide geçirmeye ayıracak birini bulamadım.
-mümkün olduğunca bilinen güzergahlardan hareket etmiyorum.
-çadır kurmuyorum. tek kişi olduğunda çadır "körlük" manasına gelir. ayrıca ağırlık taşımanın bir getirisi yok.
-bir miktar yiyecek taşımama rağmen, esas olarak yerinden tedariki önemsiyorum.
-elimde gps ve bölgenin bana yeterli olan bir haritası oluyor.
-konaklamalar arazide, köy evlerinde oluyor. güzergahta otel gibi yerler varsa onların da hatırı soruluyor.
-ankara-samsun 459 km. sürdü. kızılırmak vadisine inildi ve kösedağ aşılarak merzifona varıldı.
-12 gün sürdü. 10 günde bitirilebilecek bir mesafe olduğunu gördüm ama hayatımda ilk defa ayaklarım yara oldu ve bundan dolayı yavaşladım ve bir gün fazladan merzifonda konakladım.
-ekine bir kmz dosyası koyuyorum. daha fazla ayrıntıyı ilgilenenlere sunmak için sabırsızlanıyorum.[attachment=1]