Ankara-Samsun Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gvnky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,077

gvnky

Ana Kamp
Yer
Anakara
bu bir doğa gezisi değil, daha uzunu. bunu anlatacak uygun bölüm bulamadığım için başlangıç yeri olan Ankara'nın ait olduğu İç Anadolu bölgesine dahil ettim.
genelde her sene Ankara'dan başlayarak bir yere yürürüm. geçmiş yıllarda Manavgat ve Bolu'ya yürüdüm. seneye Likya Yolunu (509 km) bir çıkışta yürümeyi planlıyorum.
bazı ayrıntılar vereyim:
-tek gidiyorum. henüz 10-15 gününü arazide geçirmeye ayıracak birini bulamadım.
-mümkün olduğunca bilinen güzergahlardan hareket etmiyorum.
-çadır kurmuyorum. tek kişi olduğunda çadır "körlük" manasına gelir. ayrıca ağırlık taşımanın bir getirisi yok.
-bir miktar yiyecek taşımama rağmen, esas olarak yerinden tedariki önemsiyorum.
-elimde gps ve bölgenin bana yeterli olan bir haritası oluyor.
-konaklamalar arazide, köy evlerinde oluyor. güzergahta otel gibi yerler varsa onların da hatırı soruluyor.
-ankara-samsun 459 km. sürdü. kızılırmak vadisine inildi ve kösedağ aşılarak merzifona varıldı.
-12 gün sürdü. 10 günde bitirilebilecek bir mesafe olduğunu gördüm ama hayatımda ilk defa ayaklarım yara oldu ve bundan dolayı yavaşladım ve bir gün fazladan merzifonda konakladım.
-ekine bir kmz dosyası koyuyorum. daha fazla ayrıntıyı ilgilenenlere sunmak için sabırsızlanıyorum.[attachment=1]

Ekli dosyalar

• anakara-samsun gerçekleşen.kmz
    5 KB · Görüntüleme: 276

Etiketler
Ynt: Ankara-Samsun Yürüyüşü

Bu etkinliğinize ait fotoğrafları bekliyoruz.

Kendinizi de tanıtırsanız çok memnun oluruz.

İyi Paylaşımlar.

Buna benzer bir etkinlik için bir partner yada grup üyesi ararsanız konuşalım.

gvnky' Alıntı:
bu bir doğa gezisi değil, daha uzunu. bunu anlatacak uygun bölüm bulamadığım için başlangıç yeri olan Ankara'nın ait olduğu İç Anadolu bölgesine dahil ettim.
genelde her sene Ankara'dan başlayarak bir yere yürürüm. geçmiş yıllarda Manavgat ve Bolu'ya yürüdüm. seneye Likya Yolunu (509 km) bir çıkışta yürümeyi planlıyorum.
bazı ayrıntılar vereyim:
-tek gidiyorum. henüz 10-15 gününü arazide geçirmeye ayıracak birini bulamadım.
-mümkün olduğunca bilinen güzergahlardan hareket etmiyorum.
-çadır kurmuyorum. tek kişi olduğunda çadır "körlük" manasına gelir. ayrıca ağırlık taşımanın bir getirisi yok.
-bir miktar yiyecek taşımama rağmen, esas olarak yerinden tedariki önemsiyorum.
-elimde gps ve bölgenin bana yeterli olan bir haritası oluyor.
-konaklamalar arazide, köy evlerinde oluyor. güzergahta otel gibi yerler varsa onların da hatırı soruluyor.
-ankara-samsun 459 km. sürdü. kızılırmak vadisine inildi ve kösedağ aşılarak merzifona varıldı.
-12 gün sürdü. 10 günde bitirilebilecek bir mesafe olduğunu gördüm ama hayatımda ilk defa ayaklarım yara oldu ve bundan dolayı yavaşladım ve bir gün fazladan merzifonda konakladım.
-ekine bir kmz dosyası koyuyorum. daha fazla ayrıntıyı ilgilenenlere sunmak için sabırsızlanıyorum.[attachment=1]

çok ama çok tebrik ederim herseyden önce,

bu sene likya yolunun 2-3 gunluk kısmını yuruduk ve tadı damagımda kaldı,
gelecek yıl belkide zamanlamayı ayarlıyabilirsek birlikte gidebiriliz müthis olur,
sanada uygun olursa?

bu arada hangi sehirde yasıorsun??

Fotoğrafları görürsek hele de bir anlatım olursa yanında harika olur. Çok da faydalı olur bizler için.

Merhaba,
Biraz zorlu gibi geldi bana... her yaz en az bir kere gidip-geldiğim bir güzergah. Amasya yol ayrımından sonra oldukça güzel bir doğa manzarası karşılar...
fotograflari merak ile bekliyorum.
ayağınıza yüreginize saglik....

önce fotoğraflar konusunu aydınlatayım. canon marka makine Elmadağ'a varmadan kendini arızanın kollarına bıraktı. çalıştığı yer ise merzifon civarı oldu. manası kalmadığı için çantada yerini aldı ve ağırlık yapmaktan başka işe yaramadı. işin gerçeği ben de anlamadım arızanın nedenini. samsun girişinde beni karşılayanlar tarafından çekilen görüntülerim ile ayaklarımın berbat halini gönderebilirim.
esas manzara kızılırmak vadisinde ve onun sonundaki Kösedağına tırmanırken vardı ve ben bunları kaçırdım. inanılmaz büyük bir kayıp.
tanıtım isteyen arkadaşlarım olmuş.
anakarada yaşıyorum. 1964 doğumluyum. reklam, ithalat ve yayıncılık ile uğraşıyorum. herkesin yaptığını yapmaktan zevk almadığımdan uzun soluklu faaliyetleri seviyorum. gaipten gelenle değil, bilimsel olanla ilgileniyorum.
en yakın projem; 2012 eylül/ekimde 509 km lik likya yolunu bir çıkışta bitirmek. "şimdilik" bir komando arkadaşımla anlaştık. normalde 12-15 günde bitecek bir yer ama biz işin içine keyf katmak istedik ve zamanı 20 güne yaydık.
ikinci yakın projem sakaryadan-izmire olacak. ayrıntıları henüz anlatmıyoruz. eğer sponsor bulur ve tabana yayarsak likyayı erteleyip bunu bu seneye çekeceğim, olmaz ise seneye bunu tek başına da olsa yürüyeceğim.
daha sonraki projeler likya maratonu ve sahra maratonu.
bunun yanında ilk fırsatta bir adet UNİMOG almak istiyorum. eski tiplerden değil, yeni tiplerden. önerisi olanı zevkle dinlerim.

Resim 666.jpg

Resim 668.jpg

Resim 671.jpg

Resim 675.jpg

Makinenin arızası kötü olmuş. Umarım istediğiniz desteği bulursunuz. Gerçekten güzel bir konu olmuş. Tecrübelerinizi paylaşırsanız ve paylaşmaya devam ederseniz seviniriz. :smiley:

Merhaba,

Ayaklarınızın o duruma gelmesine neden olan ayakkabınızın ne tarz(marka,tür vs.) olduğunu öğrenebilirmiyim.

Günde ortalama kaç km. yürüyorsunuz? 459 km yi 12 günde yürüdüğünüzü yazdınız.Bu ortalama hızınız mı?

Çadır kullanmadıgınızı söylemişsiniz.Otel vb. kalacak yerlerin bulunmadıgı zamanlarda geceyi geçirme gibi bir durumla karşılaştınız mı?

Elimden geldiğince bisikletle gezmeye, haftasonları yürüyüş turlarına katılmaya çalışıyorum.

Manzarası olmasada ileride Ankara'dan Eskişehir'e yürüyerek gitme gibi bir hayalim var.Tecrübeleriniz benim için aydınlatıcı olacaktır.Teşekkürler.

merhaba,
sık giren biri değilim, bugün gördüm. o yüzden yanıt gecikti. özür dilerim.
-ayakkabının marka ve modelinden ziyade ayağa uygun olup olmadığı önemlidir. ben her zaman 1 numara büyük kullanırdım ama bu sefer bu yetmedi. artık en az 1,5-2 numara büyük kullanmam gerekiyor.yaş ilerledikçe ayakların şişmesi daha fazla olabiliyor/muş. bunu da böylece öğrendim.
-bir günde 30-35 km yi geçmemekte fayda var. ama ben alışkın olduğum için geçiyorum. genelde 40 km. tatmin edici oluyor. yakın geçmişte 67,5 km yürüdüğüm günler bile oldu. bu noktada tavsiyem manzara yürüyüşü yapmıyorsanız serin saatleri kullanmanız, sıcak saatlerde ise yan gelip yatmanızdır. yatarken ayaklar kalp seviyesinden yukarıda olmalıdır. genelde yaptığım en geç 04.00 gibi yürümeye başlamak ve 2 satte bir mola verip ayaklarımı toprak ile buluşturmaktır. ya da bulabiliyorsanız soğuk su da olur.
-evet, konaklama yeri varsa kullanırım yoksa doğada kendimce emniyetli yerde yatarım ve böylesi geceler en güzel gecelerdir. ruhunu ve cesaretini tanımakta yardımcı olur. tek çıktığımdan çadır kullanmıyorum zira çadır körlük ve ağırlık yaratır. bir kaç kişi olursa çadır kullanmakta, bence, sakınca yok.
-size yapabileceğim her türlü yardımı yapmaya hazırım. ben de ankara'da yaşıyorum. arzu ediyorsanız görüşebiliriz. gvnky@yahoo.com
saygılarımla, hoşçakalınız.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Tecrübelerinizi dinlemekten memnum olurum.Dediğim gibi şehirlerarası yürümek en büyük hayallerimden ancak şimdilik benim için sadece hayal.Gerek güç gerekse kondüsyon açısından, tüm bunların üstüne bisiklet kullanırken 2 dizimide bir ölçüde sakatlamamda eklenince yürüyüş tam olarak hayale döndü.Belli ölçüde yavaş yavaş bisiklete binmeye başladım ancak nereye kadar bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON MESAJLAR

SON KONULAR