Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ankara, Kızılcahamam, Ankara Bisiklet Turu - Yıldızlara Yolculuk
Yollardır sizi alıp götüren uzaklara, hasrete sebep olan ayırıp sevdiklerinizden. Ama yine yollardır kavuşturan, kucaklaştıran. Ve yollardır zirvelere ulaştıran, size daha mavi gökyüzü, daha parlak yıldızlar sunan.
www.patikayolunda.com
Ynt: Ankara, Kızılcahamam, Ankara Bisiklet Turu - Yıldızlara Yolculuk
Güvenlikten kastettiğiniz yaban hayatı ise kamp kurduğunuz yerdeki yabani hayvan türlerini bilmek ve ona uygun tedbirler almak (yiyeceğinizi uygun yerde saklama, beslenme yolları üzerinde kamp kurmama vb.) güvenliğinizi artırıcı tedbirler olabilir. Ama ne olursa olsun ben gece dışarıda kalmaktan korkarım diyorsanız ona nasıl bir tedbir uygulanır bilemem...
Merhaba. Yaklaşık bir hafta önce Kızılcahamam'a gidip milli parkı gezme fikri aklıma geldi benimde. Ve bunu niye bisikletle ve kamp şeklinde yapmıyorum dedim ve havaların biraz daha ısınmasını beklemeye başlamıştım. Bugünde konunuzu görünce çok güzel denk geldi gerçekten Hazır araştırmalara başlamışken sizinde yardımlarınızla plan ve programımı yapıp uygun şartları beklemeye başlayacağım.
Yollar nasıl (eğim,şerit,güvenlik vb açısından),kamp attığınız yer tam olarak neresi,milli parka gittiniz mi,yol üzerinde görülmesi gereken yerler,tadılması gereken lezzetler var mı? Kısacasıher türlü tavsiyeye ve öneriye açığım
Merhaba. Aslında konuya ilişkin daha fazla fotoğrafa ve güzergah, yol eğimi, çadır koordinatı gibi ihtiyaç duyduğunuz diğer bilgilere http://www.patikayolunda.com/ankara-kizilcahamam-soguksu-milli-parki-bisiklet-turu/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.
Yolun güvenlik durumunu sormuşsunuz. Sizin tecrübenizin ve aldığınız tedbirlerin yol güvenliğine öncelikli etken hususlar olduğunu belirttikten sonra yolla ilgili şunları söyleyebilirim: Emniyet şeridi genellikle çok dar ve çoğunlukla ağır vasıtaların oluşturduğu derin tekerlek izleri ile dolu. Yolun yoğunluğu gününe ve saatine göre değişkenlik göstermektedir. Benim gidiş ve dönüşte tek karşılaştığım kaza Karga Sekmez inişinde bir tankerin devrilip yolu yakıt ile kaygan hale getirmiş olduğu kazaydı. Hemen burada bisikletin, hele de yüklü olanın, freninin ve frenlenmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulamalıyım.
Yemek konusuna gelirsek hem Kızılcahamam girişinde, hem de milli park girişi dahil Kızılcahamam içinde damak tadınıza uygun yerler bulacağınıza eminim.
Çadır bölgesinden Kızılcahamam'ın gece ay ışığındaki halini de eklediğim fotoğraftan görebilirsiniz.
Size keyifli turlar dilerim.