Ankara, Kızılcahamam, Ankara Bisiklet Turu - Yıldızlara Yolculuk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isomis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,501

isomis

Ana Kamp
Yer
Ankara
Yollardır sizi alıp götüren uzaklara, hasrete sebep olan ayırıp sevdiklerinizden. Ama yine yollardır kavuşturan, kucaklaştıran. Ve yollardır zirvelere ulaştıran, size daha mavi gökyüzü, daha parlak yıldızlar sunan.
www.patikayolunda.com

DSC_6802_1.jpg

DSC_6829_1.jpg

Etiketler
ankara
Ynt: Ankara, Kızılcahamam, Ankara Bisiklet Turu - Yıldızlara Yolculuk

Ve bir başkadır yıldızların altında doğanın sessizliğini dinlemek.
www.patikayolunda.com

DSC_7141-1_1.jpg

Güvenlikten kastettiğiniz yaban hayatı ise kamp kurduğunuz yerdeki yabani hayvan türlerini bilmek ve ona uygun tedbirler almak (yiyeceğinizi uygun yerde saklama, beslenme yolları üzerinde kamp kurmama vb.) güvenliğinizi artırıcı tedbirler olabilir. Ama ne olursa olsun ben gece dışarıda kalmaktan korkarım diyorsanız ona nasıl bir tedbir uygulanır bilemem... :smiley:

Merhaba. Yaklaşık bir hafta önce Kızılcahamam'a gidip milli parkı gezme fikri aklıma geldi benimde. Ve bunu niye bisikletle ve kamp şeklinde yapmıyorum dedim ve havaların biraz daha ısınmasını beklemeye başlamıştım. Bugünde konunuzu görünce çok güzel denk geldi gerçekten :smiley: Hazır araştırmalara başlamışken sizinde yardımlarınızla plan ve programımı yapıp uygun şartları beklemeye başlayacağım.

Yollar nasıl (eğim,şerit,güvenlik vb açısından),kamp attığınız yer tam olarak neresi,milli parka gittiniz mi,yol üzerinde görülmesi gereken yerler,tadılması gereken lezzetler var mı? Kısacasıher türlü tavsiyeye ve öneriye açığım :smiley:

Teşekkürler,selamlar.
Ozan

Merhaba. Aslında konuya ilişkin daha fazla fotoğrafa ve güzergah, yol eğimi, çadır koordinatı gibi ihtiyaç duyduğunuz diğer bilgilere http://www.patikayolunda.com/ankara-kizilcahamam-soguksu-milli-parki-bisiklet-turu/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.
Yolun güvenlik durumunu sormuşsunuz. Sizin tecrübenizin ve aldığınız tedbirlerin yol güvenliğine öncelikli etken hususlar olduğunu belirttikten sonra yolla ilgili şunları söyleyebilirim: Emniyet şeridi genellikle çok dar ve çoğunlukla ağır vasıtaların oluşturduğu derin tekerlek izleri ile dolu. Yolun yoğunluğu gününe ve saatine göre değişkenlik göstermektedir. Benim gidiş ve dönüşte tek karşılaştığım kaza Karga Sekmez inişinde bir tankerin devrilip yolu yakıt ile kaygan hale getirmiş olduğu kazaydı. Hemen burada bisikletin, hele de yüklü olanın, freninin ve frenlenmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulamalıyım.
Yemek konusuna gelirsek hem Kızılcahamam girişinde, hem de milli park girişi dahil Kızılcahamam içinde damak tadınıza uygun yerler bulacağınıza eminim.
Çadır bölgesinden Kızılcahamam'ın gece ay ışığındaki halini de eklediğim fotoğraftan görebilirsiniz.
Size keyifli turlar dilerim.

DSC_7194_4.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.