Ankara - Ayaş - Beypazarı Kıbrıscık Yolundan Bolu Yolculuğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan roshi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,261

roshi

Yeni Üye
Yer
Ankara
herkese merhaba, foruma yeni katıldım. eski ankara adapazarı yolundan ankara-bolu ya gölcüğe çıkan bir yol var, doğa manzarası, canlılar ve sessizliği ile beni büyüler her baharda 5-6 kez o yoldan boluya gidip, otobandan 1.5 saatte ankaraya bataryalarım tam dönmüşümdür. nefis bir günübirlik kaçış yeri. baharın müjdeleyicisi mor sarı çiğdem tarlaları, yerinde duramayan azgın kar suyuyla debisi artan kabaran ırmağı, görkemli ağaçları ve muhteşem havasıyla her türlü yaban hayvanı ve envai kuş sesi ile de karşılaşabiliyorsunuz. deneyimi olan arkadaşlarla paylaşmak isterim..

Etiketler
Ynt: Ankara - Ayaş - Beypazarı Kıbrıscık Yolundan Bolu Yolculuğu

Gezenbilir Ailemize hoşgeldiniz, anlattığınız parkuru biliyorum, çok da keyiflidir gerçekten, yapmış olduğunuz yolculuklarda fotoğraf çekimleriniz varsa paylaşmanızı rica edeceğim, görsellikle birlikte çok daha etkili olacaktır anlatımınız..

evet bende bilirim o yolu.sakaryaya giderken birkaç kez kullanırım orayı.nallıhandan sakarya arası harika.lakin gündüz kullanmak daha akıllıca.zira 15 gün önce nallıhanda kamp ve balık avına gittim,gece dönüş yaptım yağmurunda etkisiyle dehşet gibi bir yol olmuştu.dediğim gibi gündüz süper bi manzaralı yol.bende tavsiye ederim...

bayramda bende benzer bir rota düşünüyorum ama düşüncem şöyle bayramın birinci günü düzcede olacağım ikinci günü bölu gölcük ve ordan otobana girmeden tekraristanbul yapmak istiyorum böyle bir rota varmı gölcük e kadar bilgim var sonrası hakkında bilgim yok bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum yada bayramda oralarda olan varsa buluşabiliriz

değerli arkadaşlar, güzergah şöyle: ayaş-beypazarı- (nallıhana devam etmeden) sağa sapılarak inözü vadisinden devamla karagöl-kıbrıscık ve gölcük gölü ile dağ sırtından Bolu.
fotograflarım çok yer kaplıyor, ufaltıp göndermeye çalışacağım,
iyi bayramlar, keyifli seyahatler

Güzergah direk Bolu Aladağlar'a çıkıyor..Kışın oldukça zorlu hatta ulaşılması zor bir yol oluyor..

ne güzargahmış be.bu yol nallıhandan sonra sola geyveye,bileciğe,bursaya,vs.vs. arkadaşlar yol ilk yapılan ist,ank. yoludur.en azından ben öyle biliyorum.ve her sene birkaç kere kullanırım o güzargahı.

abanttan mudurnuya giden yol varda bolu gölcük gölünden sonra bir yol yok sanırım

Aynı güzergahı bende tersden Bolu-gölcük-kıbrıscık-karagöl-beypazarı üzerinden geldim muhteşem manzaralar vardı.Jandarma karakolunu geçtikten sonraki yaylanın düzlüğü benim favorim dağdan akan dere kıvrılarak düzlükten geçiyor.Derenin kenarında oturup semaverdeki çayımı yudumlamak için ankaradan fırsat buldukca oralara kaçarım.kimbilir belki yolu otarafa düşen olursa derenin kenarında çay içen birinide görürseniz (hafta sonları genelde) mutlaka durun ben olabilirim.... ;) :D

Reha, Mustafa Abi (MKG) bu rotayı çok iyi biliyor olması lazım, belki gps kayıtları da vardır kendisinde ..

reha' Alıntı:
Arkadaslar,
gps kayıdı olan arkadaşlar paylaşabilirler mi? selamlar, reha
Selam arkadaşlar, biraz geç olmuş ama bende gpx formatında gps bilgilerini paylaşayım. Yol Ayaş'tan başlıyor, Beypazarı, İnözü Vadisi, Karagöl gölü, Kıbrısçık, Karaköy ve Gölcük Gölü'nden sonra Bolu da sona eriyor. Toplam 125 km, Ankara'dan Ayaş'a gidiş ve Bolu'dan Ankaraya geliş dahil değil mesafeye. Selamlar

Ekli dosyalar

• ayas-beypazari-kibriscik-bolu.gpx
    86.2 KB · Görüntüleme: 415

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri