Anadol Kamyonet Topluma Kazandırılabilir Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan savaskarauz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,235

savaskarauz

Kamp II
Mesajlar
255
Tepkime Puanı
29
ford otosanın ürettiği P 100 lerin amerikada 4x4 olanları da var.
onu görünce bu çalışma anadol kamyonete niye yapılamasın, daha güzel bile olur diye düşünmeye başladım. evet 4x4 çekiş sistemi uygulanamaz ama doğada dolaşma amaçlı biraz yükseltilmiş bir araç haline getirilebilir. Maden güzelim A 1 leri kesip , üzerine kasa koyup ırzına geçmişler, o zaman biz de bu feleğin sillesini yemiş a 1 leri neden topluma kazandırmayalım.









 
Son düzenleme:

Etiketler
anadol
off road amaçlı tasarlanmış kamyonetimsi bir çok proje var.
bence anadol kamyonete mantıklı ölçülerde yükseltme ve o motorun kaldırabileceği insani boyutlarda bir lastik seçimi halledildikten sonra arkadaki kasayı söküp oraya sanatsal bir çalışma yapmak zor olmasa gerek.





alıp da off road yapacak halimiz yok bunla ama bazen yolu bozuk, bağ bahçe, köy türü yerlere giderken arabamız yıpranmasın diye kullanabiliriz fena olmaz bence.









 
Son düzenleme:







Öğrencilik hayatımda bir Anadol kamyonette şöför olarak çalışırdım. Elbette eski bir Anadol'du ama bana hiç sorun çıkarmadı. Bu yüzden Anadollara her zaman sempetiyle yaklaştım. Hem kullanması da çok zevkliydi bana göre...
 

88-95 senelerinde iş icabı tenteli Anadol kamyonetim vardı, arkada sünger yatak piknik tüpü ile Akdeniz Ege gezmediğim yer kalmamıştı, çoğu sorununu kendim hallediyordum, kaç defa yolda kaldım ama hepsi orada bulunan esnaf tarafından çözülüyordu, basit makina, elektronik parça sıfır, arıza yaptığı zaman sebeb belli idi.
Takım çantasıyla gezerdik, alet olunca siz anlamazsanız bile bir anlayan çıkardı.
Şimdi de takım çantasıyla geziyoruz ama araç arıza yaptığı zaman nedenini ustası bile deneme yanılma yoluyla buluyor.

Güzel anılarım var, benim için hala güzel bir araç,
Aktif emekli olsam ve maddi sıkıntım olmasa bir tane oynamak için alırım.
 

sonuçta 40 yıllık bir araç. çok da öyle zorlamanın alemi yok. hobi amaçlı buggy gibi takılınabilir.
illa karavan yapmak şart değil. ama yapılırsa da alkovenin kasasını olabildiğince küçük tutmak lazım. günübirlik pikniklere falan gidilebilir. benim kafadaki projenin benzerini yapmış biri.









ben bildiğimiz sıradan anadol kamyonetin arkasına kilitli halftop , roll bar , yükseltme ve biraz büyük teker düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Yukarıdaki fotoğraflardan İngiltere plakalı olan siyah kamyonet Anadol'a çok yakışır diye düşünüyorum. Tabii, lastikleri biraz daha mantıklı boyutta tutmak şartıyla.

Anadol, kaportası yüzünden cahilce çok dalga geçilmiş ilk yerli otomobilimiz. Oysa o kaporta bile çağının ötesinde bir özellikti. İlk otomobilimiz (babamın) bir Anadoldu (o da sonunda satıldı ve kamyonet oldu). Ehliyetimi onda aldım ve gençliğimin çılgın yıllarının büyük bölümünü onda yaşadım. Çok eziyet ettim, affetsin. O kadar çok motor arızası ile tanıştım ki, hepsinin nasıl halledileceğini öğrenmiştim. Çok iddialı bir söylemim vardı. Piston kolu kaputtan dışarı fırlamadıkça, asla Anadol ile yolda kalmam derdim. Çok basit bir motoru vardı, o zamanlar tüm otomobiller öyleydi. Belli başlı arızalar verirdi. Hepsini de bir kaç anahtar, tornavida, pense, zımpara kâğıdı ve lâstik pompası ile hallederdim.
Zımpara kâğıdı meme yapmış platin için, lâstik pompası da pislik gelmiş karbüratörü açmak için

Anadol efsanedir, harikadır, hatta muhteşemdir, her güzelliğe lâyıktır. Yakışır!
 
Son düzenleme:



Güzel bir başlık,
Değişik Anadol'lar...
Ve Anadol'u karavan olarak görmek güzel.

Ben Anadol karavan konusuna sempati ile yaklaşıyorum hala...
 

SON KONULAR - FORUM