Ana Haber Bültenleri Nasıl Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iceman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,954

iceman

Kamp III
Yer
Tekirdağ-İstanbul
Son 4-5 yıldır Türkiye'de haber bültenleri sanki bir magazin programı gibi konularla doldurulmaya başlandı.
Acaba bunun sebebi medyanın bazı şeyleri örtmek istemesi midir yoksa halktan gelen arz-talep meselesi midir?
Ben bu konuda çok tereddütte kaldım. Sizce?

Etiketler
Ynt: Ana haber bültenleri nasıl olmalı?

siyasetten girip saçma sapan adına bile haber denilmeyecek şeylerden çıkan bir habercilik anlayışı :p

bir sebebi, insanların prime time denilen o 19-23 arasında bütün ailenin televizyon başına geçtiğini ve işinden gelmiş olan, gündüz haber bile izlememiş olan o çoğunluğun birkere de oturup olup bitenlere (siyasetten paparazzilere kadar) dair herşeyi öğrenmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyorlar. Kaybeden ise habercilik anlayışı oluyor.Bir çok şeyin üstünün örtülmesi ise başka bir karın ağrısı.

Öyle ki sözüm ona haber yapımcıları sadece ilk 15-20dk ile ilgileniyor sanki, ardından bi bakıyorsun bir ünlünün düğünü ile başlıyor süreç, kurtlar vadisinin yeni bölümlerinde olup bitenler, yeni vizyona girecek bir dizinin reklamı yapılmaya başlanıyor. O kadar komik ki.. dizgiyi güzel yapıyorlar ama.. izlerken haberlerin nerden nereye gittiğini anlayamıyorsun, taa ki kanalı değiştirip o kanala 10dk sonra döndüğünde "bu ana haber programı mı şimdi" diye bir söyleniyorsun, biraz sövüyorsun, ama ne yazık ki talebi iyi bilen satıcı arzda kusur etmiyor.

Acunların firarda olduğu bir ülkede Coşkun Arallar ne yapsın..

Ynt: Ana haber bültenleri nasıl olmalı?

Geçende Coşkun Aral bir röpörtajında uzun senelerdir çektiği Haberci belgeselinin en çok hangi programının reyting aldığını soran muhabire Rio Festivali ile bilmem nerdeki Bakireler Festivalinin olduğu programlarının gece saat 01:00 de olmasına rağmen- yani prime time dedikleri zamanın dışında olması- %16 reyting ile o günün en çok izlenen programı olduğunu söylemişti. E bu da bizim belgesele ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor.
Ana Haber bültenleri normalde 19.30da başlar değilmi?
Dün eve 19.45te geldim ve ana haber diye yayınlanan görüntülerde güllü dallı magazin malı motorlardan birinin sevgilisi ile elele görüntülendiğinin haberi vardı.
Medya insanlara böyle eften püften şeyleri dayattığı sürece memlekette daha çoook benzine zam yapılır, çok asker yok yere şehit olur ve bizimde bundan haberimiz olmaz.

Ynt: Ana Haber Bültenleri Nasıl Olmalı?

sadece haber olmalı insanalrı bilgilendirmeli
yok şunun diyeti bunun banyo köpüğü gibi sçmalıklar olammalı!! :mad:

Bilim ve kültür içeriği daha fazla olmalı. Magazin türü şeyler hiç olmamalı. Kazalarda can çekişen insanlara ve ağıt yakanlara yer verilmemeli.

baymineral' Alıntı:
Bilim ve kültür içeriği daha fazla olmalı. Magazin türü şeyler hiç olmamalı. Kazalarda can çekişen insanlara ve ağıt yakanlara yer verilmemeli.
kesinlikle... zaten sadce bizde var ööle kaza yada afetlerde olan olayların gösterimi!!!

pınar altuğun sevgili secelesini ana haberde seyretmektense 99depreminin görüntülerinin yayınlanmasını tercih ederim çünkü halkımızın ibret alma devreleri biraz geç algılar da ondan sürekli seyrederlerse kafalarına dank eder belki...

o kadar da kötü olmasın be insan dayanamıo islemeye :(
ülkemiz ve dünya için günün önemli olayalrını bize aktarsın yeterli olur..

öyle yapıyorlar da ne oluyor? yok iski kanalizasyon kapaklarında allah mı yazıyormuş diye 4gün haber yapıyorlar...

TRT' de en azından ciddiyet var. Diğerlerinde laçkalık adam boyu. Basit bir haberi bile uzattıkça uzatıyorlar. Kelimeleri ve görüntüleri tekrar ede ede hal oluyorlar.

dimi ama?
ben bir de yok şu bitki falanca hastalığa şifa verio
yok şu şahsiet fuarda bunu yaptı
..vs gibi saçmalıkları ni diye gösterirler anlamıorum!! ???

halk merak ediyor abi pnar altuğ genç sevgilisyle napmış diye...
sen merak etmiyomusun o haber hezeyanı içinde..
Geçen akşam kendimi öyle bir durumda buldum da hemen 2doz discovery mythbusters aldım da kendime geldim :smiley:

ben hiç kaçırmam
pınar altuğ ve çocukalrı dedin mi akan sular durur
ööle bi hycanla bklerim yaani :D cips falan yerim syredrken ;D ;D hahahaaaaa:smiley:

bunlar yine düzelmiş halleri... bir dönem hatırlar mısınız bilmem, her ana haber bülteni mütemadiyen 1 cüce, 1 dev, 1 özürlü haberi verirdi. insanların fiziki kusurlarından rating yapmaya çalışırdı vicdan ve ahlak fukaraları. şimdi hiç olmazsa verdikleri magazin motoru haberlerinin danışıklı dövüş olduğu belli.

o dönem, show tv yi arayıp tepkisini dile getiren bir dostumuz ise, "hanımefendi, siz seyircilerimiz arasında azınlıktasınız, seyircinin çoğu bunu istiyor" cevabı ile karşılaşmıştı.

bu durumda bize de haberleri haber kanallarında izlemek kalıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri