Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,772

OR

Kamp I
Merhaba arkadaşlar

Ben ve eşim kampçılık/trekking gibi faaliyetlere yeni yeni başlıyoruz. Uzun bir süredir kendim ve eşim için malzeme bakıyor ve çok sayıda web sayfası dolaşarak bu konudaki yorumları okuyorum. Az çok alınacak malzemeleler ve özellikleri hakkında bilgilendik. Bazı malzemeleri Türkiye’den aldım. Ancak Türkiye’de hem bu malzemeler daha pahalı, hem de daha az çeşit bulunuyor. Daha önemlisi aldığınız malzemeler konusunda yeterli öneri, yorum ve feedback yok. Bildiğiniz gibi Amazon.com gibi yurtdışı sitelerde alıcıların yaptığı çok derli, toplu ve yönlendirici yorumlar var. Biz de bu nedenlerle ikinci parti malzemelerimizi Amazon.com dan almaya karar verdik. Ancak hepimizin bildiği kısıtlılıklardan dolayı (gümrük, kargo, Türkiye'ye göndermeme gibi) bunu gerçekleştiremedik. Amazonda alışveriş sepetine koyduğum tüm malzemeler Türkiye'ye gönderilemiyordu. Amerika’dan bir adres vermem gerekiyordu. Bu sorunu sizin için çözen siteler var aslında. Size Amerika’dan bir adres veriyorlar, siz de alışverişinizi o adrese yönlendiriyorsunuz. Daha sonra belirli bir hizmet bedeli karşılığında size sipariş ettiğiniz ürünleri yolluyorlar. Bu sitelerden bazıları şöyle:

1) MyUSABox (http://www.myusabox.com/Default.aspx)
2) Viaddress (http://www.viaddress.com/cost-calculator.php)
3) Amerikadan al (https://www.amerikadaniste.com/)
4) Amerikadan hemen al (http://www.amerikadanhemenal.com/default.aspx)
5) Başkaları da olabilir…

Bu siteler tüm sorunlarınızı çözüyor ancak gümrük sorununuzu çözemiyor. Yurtdışından sipariş verirken başınıza gelecek en kötü şey siparişinizin gümrüğe takılmasıdır (çok berbat anılarım var). Bu konuyu biraz daha kurcalayınca başka bir site daha buldum. Bu site ile ilgili edindiğim bilgileri aşağıda kabaca özetlemeye çalıştım.

1) Sitenin adı ve adresi: SaleFashion.com (http://www.salefashion.com/amerikadan.htm). Site sadece Amerikadan Türkiye'ye çalışıyor. Kurucuları Türkiye’den sanırım ve web dili Türkçe. Birkaç forumda haklarında iyi yorumlar okudum.
2) Site size Ekonomik, Normal ve VIP olmak üzere 3 şekilde sipariş seçeneği veriyor. Hepsi için uyelik@salefashion.com adresine e-mail göndererek hesap açabilirsiniz.
3) Ekonomik ve Normal sipariş yönteminde onlar size Amerika alışverişlerinizde kullanmanız için bir adres veriyorlar. Sizde tüm siparişlerinizi size verilen bu adrese yönlendiriyorsunuz. Adres sorununu böylece çözüyorsunuz. Ancak Ekonomik ve Normal siparişlerde gümrük işleri yine size kalıyor. Diğer detaylara sayfasında bakabilirsiniz.
4) VIP seçeneğinde ise başlangıçta $15 ödüyorsunuz (buna kaparo diyorlar). Bu tutarın teslimat günü size iade edileceği söyleniyor. VIP seçeneğinde siz sadece alışveriş listenizi onlara yolluyorsunuz (örneğim alışveriş sepetinizi copy/paste yaparak). Onlar 24-48 saat içinde alışveriş listenizin tutarı, hizmet, kargo ve gümrük ücretleri dahil tüm giderleri hesaplayıp onay için size sunuyorlar. Siz de bunu onaylarsanız işlemler başlıyor ve onlar sizin adınıza alışveriş listenizdeki tüm ürünleri alıyor ve size gönderiyor. Siz ücreti siparişiniz İstanbul’a gelince ödüyorsunuz. Anladığım kadarı ile bunun için size alışveriş tutarınız + %20 kadar bir maliyet çıkarıyorlar. Aldığınız ürünlerin evinize kadar geliyor. Gümrük vs başka hiçbir işle uğraşmıyorsunuz.
5) Bu anlattıklarım işin teorik kısmı idi. Diğer detaylara kendi sayfasında bakabilirsiniz. Zaten ben de bu bilgilerin çoğunu web sayfalarından ve yaptığım görüşmelerden edindim.

PRATİK UYGULAMA ÖRNEĞİ

1) Amazon.com dan uzun süredir kendime bir alışveriş listesi yapmıştım. Amerika’ya ilk gidişimde almayı düşünüyordum. Ama önümüzdeki 6 ay içinde gidiş planım yok. Bu nedenle başka bir yol bulmalıydım.
2) SaleFashion.com sitesini ilk fark ettiğimde web sayfasının şekli ve dizaynı bana çok da güvenilir bir site izlenimi vermedi. Ancak bazı forumlardaki yorumcuların başarılı bir şekilde buradan sipariş verdiklerini okuyunca bu kaygımı bir süreliğine kenara bıraktım.
3) Önce bu siteden verilen linkle VIP siparişi sistemi için $15 yatırdım. Sonra e-mail adreslerine dekontu yolladım (uyelik@salefashion.com). Birlikte adımı, soyadımı, adres ve tlf gibi bilgilerimi verdim.
4) Aynı gün içinde bana bir e-mail yolladılar ve VIP hesabımın açıldığını söylediler. Artık "alışveriş listenizi bize yollayabilirsiniz" dediler.
5) Ben de daha önce hazırladığım ve tamamını Amazon.com dan seçtiğim alışveriş listemi bugün onlara yolladım. Bunun için basitçe alışveriş sepetinin içindekileri copy/paste yaparak info@salefashion.com adresine yolladım.
6) Benim geldiğim aşama budur. Herhangi bir ödeme yapmadım ve alışveriş listemin tutarı yaklaşık olarak $1800. Bu aşamadan sonraki tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu şekilde bu sistemin güvenli olup olmadığını birlikte aşama aşama test edebiliriz diye düşünüyorum. Belki de bu konu daha önce açılmış ve tartışılmıştır. Ayrıca sizlerden bu sistemi bilen veya deneyen de olabilir. Sizler de görüşlerinizi ve önerileriniz paylaşırsanız sevinirim. Birazdan alışveriş listemdeki bazı ürünlerin resimlerini de sizlerle paylaşacağım.

Orhan

Etiketler

Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

Ülkemizde Av ve Doğa malzemeleri konusunda, dünyada pazar sahibi firmalar var. Eğer bunlarda yeterli olmazsa askeri ekipman imalatı yapan onlarca firma var. Biraz daha araştırma yapmanızı öneriyorum. Üstelik Amerika çok uzak...

Bunlarda sipariş ettiğim bazı ürünler[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

High Sierra Cirque 30 Pack.jpg

Victorinox Swiss Army Swisschamp Pocket Tool.jpg

Deuter Women's ACT Zero 55+10 SL Backpack.jpg

Leatherman 830039 New Wave Multitool.jpg

Gerber 22-01629 LMF II Black Infantry Knife.jpg

Birkaç ürün daha

Petzl E49P TacTikka Plus 4-LED Headlamp.jpg

Wildlife Hatchet.jpg

Gerber 22-41578 Gorge Folding Shovel.jpg

Fenix LD 20 6 Level High Performance Cree LED Flashlight.jpg

High Peak Zero F. Extreme Pak Backpacker Sleeping Bag.jpg

ve diğerleri

Keen Venice Trailhead Sandal Womens.jpg

Vasque Women's Breeze Hiking Boot.jpg

KEEN Newport H2 Sandal - Men's.jpg

kadıköy adrenalin mağzasında bu aradıklarınzın hepsi var yolunuz düşerse uğrayım mert kiğılı arkadaşım zaten bu konularda teçrübelidir en a zından fikir s ahibi olursunuz

Bunu ise başka bir yolla getiriyorum. Zaten yeni çıktı halen Amazonda yok.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Garmin 62s_1.jpg

Garmin 62s_2.jpg

Garmin 62s_3.jpg

Garmin 62s_4.jpg

Garmin 62s_5.jpg

Artık bu siparişi verdim. Sonrakilerde uğrarım. Bigi alabilmek çok önemli. Aslında detaylı bilgi alabileceğim bir yer bulabilseydim belki de bu işe kalkışmazdım. Neyse sonucu göreceğiz.

Orhan

Merhaba Talha Bey

Dediğiniz gibi bu ürünlerin bir kısmı ülkemizde de var. Ben de en az bu kadar malzemeyi buradan aldım. Ancak bazı üzünlerde gerçekten anlam veremediğim kadar fiyat farkı var. Yani cidden kazıklanmış dugusuna kapılıyorsunuz. Sırf bu yüzden bu ikinci siparişimi Amerikadan verdim. Örneğin, Gerber 22-01629 LMF II Black Infantry Knife- 4.8 inch blade: Bu ürün Amazonda $69. Türkiyedeki fiyatı 370-390 YTL arasında değişyor (Abartılı bir fark). Tüm ürünlerde bir miktar fiyat farkı kabul edilebilir ancak bu kadar fark çok fazla.

Orhan

Orhan Bey ;

Siteleri inceledim.Fiyatlar gayet uygun..Tedarikçi ve Ulaştırıcı ( Forwarder ) herşeyi güzelce yazmış fakat hiçbir yerde gümrük ile ilgili bir açıklamaya rastlayamadım..Bu ürünlerin bir kısmı elektronik yada elektrikli ..Bu malzemeler Türkiyeye geldiğinde gümrükte takılmayacağını nasıl garanti ediyorlar ? Gümrük ücreti hesaplamak ayrı , gümrük muayenesi ile ilgili bilgi vermek ayrı şeylerdir..Zİra özellikle Kafa Feneri ve GPS cihazı size sorun yaratabilme potansiyeli taşıyorlar..Gümrük Muayene memurları bu tip cihazları direkt TSE'ye yollayabilirler..ÖTV mutlaka çıkacaktır..Bununla ilgili herhangi bir gümrük danışmanıyla görüştünüz mü ?

Saygılar

Cenk

Büyük ihtimalle Hostes ya da Uçak Pilotu arkadaşları vardır.
Her seferde yanlarında hediye paketi olarak getiriyorlardır.
Arkadaşları olmasa da komisyon karşılığı taşıma yapan birileri vardır mutlaka.
Nerede yüksek oranda vergi varsa orada her zaman su kaçağı (!) vardır.
;D

Ben amerikadan iste sitesinin üyesiyim ve oradan alışveriş yapmaktayım, fakat gümrükle ilgili problemlerle karşılaşmamdan dolayı, varsa bu sorunu kolayca haledebilecek başka bir firma, bende orasıyla çalışmaya başlayabilirm ve bu konu benimde ilgimi çekmekte...özellikle elktronik malzemeler gümrüğe takılıyor ve kendiniz halletmeniz gerekiyor.

Şu linkte (http://www.salefashion.com/amerikadan.htm) verilen açıklamalara bakılırsa gümrük vs dahil herşey fiyatlara dahil edilip fiyat sunuluyor. Siz fiyatı kabul ederseniz onlar işleme başlıyorlar. Sonrasında size düşen evde siparişinizi beklemek (en azından açıklamaları böyle). Aşağıdaki resimde highlight edilmiş yerlere dikkat ederseniz bunları açıklamışlar. Ama ben yine de tam emin değilim. Konunun başında da dediğim gibi hep birlikte sonucu görecez. Elektrikli mazlemeler konusu dahil gümrük işlerinden hiç anlamam. Ben sadece alışveriş listemi onlara verdim. Henüz bana dönmeiler. Bugün yarın dönmelerini bekliyorum.

Garmin cihazına gelince ben onu başka bir yolla getirtiyorum. Kanada'da bulunan bir arkadaşıma postaladım. O da ağustos başında bana getirecek. Bir gelişme olursa burada sizlerle paylaşacağım, ancak henüz bir gelişme olmadı.

Orhan [attachment=1]

Capture.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR