Amatör telsizcilik sınavı için ders notları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burhankaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,644

Etiketler
Ynt: Amatör telsizcilik sınavı için ders notları

Merhaba.

Şimdiden başarılar dilerim. Sınav çok kolay biraz çalışınca kazanacağınıza eminim

Kaynak olarak KEGM soru bankası var . Sorularda ordan çıkıyor linkten soruları indirebilirsiniz.
http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/userfiles/file/Duyurular/sorubankasi.rar

Benim tavsiyem A/B belge sınıfına başvurun ve soru bankasına çalışın. Unutmayın son başvuru tarihi 15 Ekim 2012 dir

Selam Arkadaslar!
Kasim 2012 sinavina katilma firsati kacirdim.
Peki ben simdi burada verilen linkten "Soru Bankasini" indirip calismaya dusuniyorum, bir sonraki sinava katilmak icin.
Peki bu sorular degisecek mi, yok sa her sinafta ayni sorular mi soruyorlar.
Demek istedigim, bunlari bosuna calismis olmayalim.

Bir de, Istanbul'da Egitim yeri veya Sinava hazirlik yapan bir yer bilen var mi?

Tesekkurler ve 73!

Sorular birebir aynısı çıkıyor, ben de 1 hafta geceli gündüzlü çalıştım B sınıfından sınava girmediğime pişman oldum bu kadar mı kolay olurdu herşey, C sınıfında 90 ile sınavı kazandım, istersen oluyor sorun etme, şimdi bir dahaki sınav A için girmeyi planlıyorum açıkcası şu an sabırsızlıkla belgemi bekliyorum.

Teşekkür edrim mrnightman!
Şimdiden çalışmaya başladım. 'İŞLETME' ve 'ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZENLEME' soruları çok zor görünmiyorlar. Bilmesen bile, biraz mantık yürüterek doğru cevabı bulabilirsin (tıpkı ehliyet sınavlarında olduğu gibi).
MORS alfabesini 'lcwo.net' sitenin aracılıyla neredeyse öğrendim diyebilirim. En azından MESAJI yazabilir, dinleyerek okuyabilirim.
Oysa 'TEKNİK SORULAR' baya zor görüniyorlar. Tüm elektronik formülleri hesaplamayi bilmek lazım.
Defalarca başarılı bir şekilde elektronik devreleri (FM-verici, v.s.) toplamış olmama rağmen, benim elektronik bilgim hiç yok (bir tek dirençlerin renk kodlarını biliyorum), bu durumda ya sıfırdan hepsini oğrenmek, ya da cevapları EZBER yapmak gerekiyor.
Kocaman Istanbul'da 'Amatör Telsizcilik' eğitimini veren bir yer bulamadım, bu yüzden ben muhtemelen EZBER yolunda gideceğim.
2013'te ilk sınav ne zaman bilen var mı?
Sınavlardan geçen abilerin başka önerileri varsa, lütfen yazınız. Her türlü bilgi, ipucu v.s. benim için önemlidir.

2013 Yılının Amatör Telsizcilik Sınavının Birincisi 26 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacaktır.

sınav ile ilgili duyuru aşağıdaki linkte;
http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.aspx?pid=148

Herkese merhaba
Bende amator telsiz sinavına girip belge almak istiyorum. Ancak hangi kategoriden alıcam A mı B mi yoksa C mi veya bunların anlamı nedir.?
Bu belgenin bana faydası nedir..? veya benim bu belgeyi alarak kime nasıl bir faydam dokunabilir.
Soru bankasına da baktım sorular cok zor gibi görünüyor :(
Bu forma üye olan siz değerli Abi ve arkadaşlarımın bu gibi konularda cok iyi ve doğru bilgileri olduğunu düşünyorum.
Banada bu konuda yadımda bulunursanız çok sevinirim.
sizden öneri, tavsiyelerinizi yorum olarak bekliyorum
şimdiden Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR