Amatör Telsizcilik Sınavı 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutkaptan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,440

Etiketler
Ynt: Amatör Telsizcilik Sınavı 2012

selam

bende e-devlet kapısından kayıt yaptırdım, ama gölcük yoktu, mecburen istanbul seçtim, bursa bile yoktu :(

73

kadir bey ;

merhaba internette açılmadığı için bizde posta yolu toplu başvuru yapacağız sayı 40 kişiyi geçerse burda sınav açmaları gerekiyor.

Merhaba

E-devlet şifresi ile 2012 yılı amatör telsiz sınav kaydı yaptıracağım. ANTRAK'ın 2006 yılı baskısı kitabından konuları çalışıyorum.Üniversite öğrencisiyim. KGM'nin sitesinde detaylı açıklama bulamadığım konular hakkında yardım istiyorum.

1.Öğrenci belgesinin olduğu yerde yıldız yok yani zorunlu değil.
2.Üniversiteyi bitirmediğim için sadece lise diplomam var diploma bölümüne lise diplomasını tarayıp(renkli renksiz?) mı ekleyeceğim.
3.başvuru ücreti öğrenci için 20TL fakat öğrencinin kapsamı nedir üniversite öğrencisi öğrenci kapsamına giriyor mu? Giriyorsa öğrenci olarak başvurmak ve ödemek için öğrenci belgesinin eklenmesi gerekli mi?
4.Şu anki fotoğrafım kimliğimdeki fotoğrafa benzemiyor(saç sakal).Ekleyeceğimiz fotoğraf fotoğrafçıda çekilmiş prof. foto olmak zorunda mı. Kimlikteki fotoğrafı mutlaka değiştirmem gerekiyor mu?
5. Son Amatör telsiz yönetmeliği ve kanunu pdf belgesi olarak bağlantı paylaşır mısınız.
6.Değişiklik olarak sınavda maniple ile mors kullanımı kaldırılmış, bunun haricinde 2006 basımı kitapta olmayan önemli değişiklikleri nereden bulabilirim.

73

Sayın izmire;

Öğrenci belgesi verirseniz lise diplomanız gerekmez.açık öğretim dahil
sınava giriş belgesinde son 6 ayda çekilmiş foto isteniyor

sınav soruları için link http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.asp?id=7&sid=74&srt=&recNo=185&lng=

antracın kitabı çok yararlıdır.

Merhaba.
Sayın İzmire
Eski bilgilerden çalışıyorsunuz Sınavda sorulacak soruların olduğu soru bankası linkte mevcut
http://​www.kiyiemniyeti.gov.tr/telsiz/​amator/SoruBankasi/​sorubankasi.rar

Ayrıca sınavdaki sorularla ilgili yönetmelik linkte
http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/telsiz/amator/Yonetmelik.pdf

Sınavda çıkan sorularla ilgili yönetmelik linkte Madde 8 den sonra Ek 4 ten itibaren geçerli.
http://www.alomaliye.com/2009/ozel_telsiz_sistemleri_yonetmeligi.htm
En az 6 Ay önce çekilmiş fotograf gerekli
Şu an öğrenci iseniz ve öğrenci belgeniz varsa taratıp başvuru esnasında göndermeniz gerekiyor

Başarılar dilerim

umutkaptan ve armağan35tr bilgiler ve eklediğiniz bağlantılar için teşekkürler.

KGM'yi telefonla aradım diploma yazan kısım Elektronik ve haberleşme bölümünü bitirenler içinmiş.Bu bölümü bitirenler sınavın teknik konular bölümünden muaf olmak için diplomalarını eklemeleri gerektiğini öğrendim.Muaf olma durumunu biliyordum diplomayı forma ekleyerek belgelediklerini öğrendim.

Amatör telsizciliğin Türkiye'de tanıtılamadığı anlatılamadığı düşüncesindeyim.Elimde ANTRAK'ın kitabıyla üniversitede bölümüme gittim ve arkadaşlarıma okuduğum kadarıyla amatörlüğü anlattım konuyla ilgilenenler oldu hatta kitabını alıp bir sonraki sınava gireceğini bir arkadaş söyledi. Hiçbiri daha önce radyo amatörlüğünü duymamıştı, belgelendirme ve sınav sistemini, frekansların kullanımının kullanım amaçlarına göre kategorize edildiğini öğrendiler.

Daha da ilginç ve keyifli olan durum tanıdığım ve dünya çapında yarışmalarda(amatör) birinci olan bir büyüğümüzün de olması.

2012 Yılı birinci dönem AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI 10 Haziran 2012 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Trabzon, İllerinde yapılacaktır.

Uzun uğraşlar sonucu sınavı izmite aldırdık. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR