Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan korsaniso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,150

korsaniso

Ana Kamp
Yer
istanbul
Tarih : 05.11.2009 16:54:17
Baslık : AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ HAKKINDA
Duyuru : Kuruluşumuzca Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği Resmi Gazetede yayınlamak üzere Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.Yönetmeliğe göre Sınavlar Kuruluşun belirleyeceği yer ve zamanda yılda iki kez yapılır.Sınavdan en az 30 gün önce Kuruluşun web sayfasında duyurulur.Başvuru yeri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Telsiz İşletme Müdürlüğüdür.Yönetmelik yayınladıktan sonra işlemlere başlanılacaktır.

Etiketler
Ynt: Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği Hakkında

hadi amatör adayları hazırlanın bakalım
tb1aı

Ben bu sınava girmek istiyorum,aslında amatör denizci belgemi de alamadım sınav nedeni ile....Ama öncelikle amatör telsiz sınavına girip bitireyim diyorum...

Ferdane hn. bence bu sınavı kaçırmayın yoksa alırım anahtarınızı ;D ;D ;D

Ferdane hanım;

Amatör denizcilikte istenen kısa mesafe telsiz operatörlüğü belgesidir.

Amatör telsizcilik belgesi bunu karşılamaz

Sahil güvenliğe dert anlatılmaz alırlar geminin anahtarını :D

Evet umut hocam haklı . Denizciye KMT lazım . Ruhsatlı Telsiz Lazım . Denizci Amatörse Amatör band dışında çalışmayan cihaz taşımalı . Zira sevgili sahil güvenlik araçtaki hertür telsizin ruhsatını sorabilir ;)

"Alır geminin anahtarını ..." Süper :D

sınavlar ne zaman başlıyacak arkadaşlar. ???

Yönetmelik henüz çıkmadığından sınav tarihleri belirlenmedi arkadaşlar . Belirlenince burdan da duyurulur mutlaka ...

umutkaptan' Alıntı:
Ferdane hanım;

Amatör denizcilikte istenen kısa mesafe telsiz operatörlüğü belgesidir.

Amatör telsizcilik belgesi bunu karşılamaz

Sahil güvenliğe dert anlatılmaz alırlar geminin anahtarını :D
Verdiğiniz bilgiler için saolun,ben o zaman KMT belgesi alayım ;) ....

ufuk' Alıntı:
Ferdane hn. bence bu sınavı kaçırmayın yoksa alırım anahtarınızı ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D belgemi almak farz oldu,ben unutsam da artık Ufuk Bey,unutmaz :D :D :D :D :D

Sınavları ADF yapıyor elektronik ortamda . www.adf.org.tr . açılacak sınavları takip etmekte fayda var .

geçen sene sınava girdim.elektronik bilgisinden kaldım.gerçi sınavda birşey bilmeyenlerde kazandı.telsizle iç içe bir kurumda çalışıyorum.halk bandı telsizim vardı.kısaca inşallah bu sınavda bişeyler yaparım.yoksa geçen sınavdan içimde uhde kaldı...

Bizim şu anki kullandığımız cihazlara göre ehliyetlik bir durumumuz yok.
İleride almayı düşündüğüm cihazlar için isteniyor

Konuyuda takip için işaretlemiş oldum ..

Kusura bakmayın ama bir sorum olacak. Her ne kadar çok almak istesem de bu belgeyi sınavın özellikle elektronik kısmı beni biraz kasıyor ???.
Acaba bu sınav için bir eğitim dökümanı var mıdır? Varsa nereden temin edilebilir?

http://antrak.org.tr/index.php?option=com_facileforms&Itemid=58

http://www.trac.org.tr sol üst köşede bilgi var .

Her iki yayında hem sınava hazırlık hem genel bilgi açısından hayli faydalıdır ..

sınav mınav yok busene . kasımda yapılması lazımdı ama devletimiz kendi çıkardığı kanunuda uygulamıyor ya ... dört gözle bekliyoruz ama nerde sınav ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR