Amanosların Eteğine Hayır Duasına Off-Road Yolculuğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reel eksen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,745

reel eksen

Doğa ve kitaplar onu görebilen gözlere aittir...
Yer
Antakya
Web
www.reeleksen.com
Herkese selamlar,

Sedat Bey, son iki Pazar günü off-road yaparken tesadüfen tanıştığı bir aileden bahsetti. Ben de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sedat Bakır (Gezenbilirde ki kullanıcı adı:küçük Ağa): İskenderun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, çok değerli, yardımsever, yürekli bir Ağabeyimiz.

Sedat Bey, off-road yaptığı günlerin birinde Karagöz Köyü’nde (Arsuz, İskenderun) yıkılmaya ramak kalmış, kapı-pencere kasaları eksik, terk edilmiş bir yapıda bir ailenin yaşam mücadelesine tanık oluyor. Aile; anne, baba, 10 yaşlarında ve 7 yaşlarında iki çocuktan oluşuyor. Anne-Baba, iki farklı etnik kökenli bir aşk evliliği yapıyor ve her iki ailenin büyükleri bu evliliği onaylamadığı için de, köylerden dışlanıyorlar. Yıllardır ailelerinden maddi ve manevi hiç bir yardım alamıyorlar. Baba, Amanos Dağların’da karayollarının, ormancıların açtığı yollarda, çıkan kökleri, çalı, çırpıları çuvallayıp sırtına alarak, fırın fırın dolaşıp satarak, ailesinin rızkını kazanmaya çalışıyor. Çocuklar uygun olmayan koşullarda yaşadıkları ve yeterince beslenemedikleri için sağlıkları iyi değil. Çocukların üst başı yok denecek kadar az. Sedat Bey’in etkilendiği şeylerden biri de, aile ile ilk karşılaştıklarında öğünlerini büyük bir misafirlikle paylaşmaları olmuş.

Sedat Bey, İskenderun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı gündemine bu konuyu alıyor. Karagöz Köy’ünde bir ev yapılmasını, Babaya Yeşil Kart çıkarılmasını ve Kaymakamlıktan fakir yardımı ödeneği almasını sağlıyor.

Aradan bir süre geçtikten sonra, off-road yaparken bir gün yine aileye uğruyor, kısa bir süre misafir oluyor. Sedat Bey, yine buruk ayrılıyor ailenin yanından. Ev tamam da, ama ev bir piknik tüpü, basit mutfak eşyaları, bir kaç masa ve sandalyeden oluşuyor diyor.

Gezenbilir Off-Road Grubunun Hatay Üyeleri olarak tüm Gezenbilir Üyelerini Pazar Günü harikulade bir parkurla hediyelerimizle köye ulaşmayı, yemeklerimizi bu aile ile yemek ve tekrar off-road ile günümüzü tamamlamayı hedefliyoruz.

Sedat Bey’in ifadesiyle bu ailenin her şeye ihtiyacı var. Boş bir daire düşünün ve boş bir mutfak düşünün diyor. Hedefimiz sizlerin desteğiyle evi dizmek. İsteyen bir çamaşır makinesi, buzdolabı vb. hediye edebileceği gibi, isteyen ketıl, elektrik süpürgesi, porselen tabak vb. hediye edebilir. Aynı hediyeden birkaç tane olmaması için, hediye edeceklerin isimleri ve hediyelerini gezenbilirde bu konu altında yazmak ve listelemek zorundayız. Örneğin; 5 adet su kaynatıcısı, 3 mutfak robotu olacağına, olmayanı tespit edip, tüm ihtiyaçlara ulaşmayı amaçlıyoruz.

Ben yine yardım yapmak isteyen ama çokta imkanı olmayan arkadaşlara, bir iki öneride bulunmak istiyorum. Evinizde kullanmadığınız yolluk, halı, mutfak eşyalarınıda hediye olarak gönderebileceğiniz gibi, evinizde değiştirmeyi düşündüğünüz bir eşyayı hediye edip kendinize yenisini de alabilirsiniz. Her türlü beyaz eşya, TV, cep telefonu, vb.

Hatay’da geziye katılacaklar, geziye katılamayacaklarının hediye eşyalarını bu Pazarki off-road’ta ulaştıracaklar. Hatay dışından yardım yapmak isteyenler için, hediye eşyalarını direk köye de gönderebilirler. Sedat Bey aile babasının ismini hiç bir şekilde yazmamı istemediği halde, Hatay dışındaki gezenbilir üyelerinin destekleyeceğine inandığım için aile babasının ismini ve adresini yazacağım.

Ökkeş Özgün. Karagöz Köyü/Arsuz/İskenderun/Hatay

Hatay dışından hediyelerinizi adresi bu şekilde kargo firmasına verirseniz, hediyeniz ihtiyaç sahibine ulaşacaktır.

Ben de sizinle ufak bir anımı paylaşmak istiyorum. Bundan yıllar önce arkadaşlarla günü birlik uzun bir doğa yürüyüşüne çıkmıştık. Yanımızda tavuk-sucuk-sosis-pirzola envai çeşit yiyecek ve içecek almıştık. Ekmeği o getirecekti bu getirecekti diye ekmeksiz bir şekilde doğanın ortasında kaldık. Civardaki en yakın mezraya yürüdük ve bir aileden ücret karşılığı ekmek istedik. Aile bize 7-8 adet arası saç ekmeği verdi, ayran ikram etti ve kesinlikle para verme girişimlerimizi reddetti. Çocuklarına verdiğimiz parayı dahi kabul etmediler. Biz de bu yaklaşım karşında mezradan çok uzak olmayan bir noktada tüm yiyeceklerimizi pişirdik ve aileyi çocukları ile birlikte yemeğe davet ettik. Çocukların, anne ve babasına tavuk ile pirzolayı nasıl yiyeceğini sorması, kemiklerin, kıkırdakların, yiyip yenmeyeceğini sormasını ne zaman hatırlasam tüylerim diken diken oluyor.

Off-Road Günü: 07.11.2010 Pazar Günü
Toplanma Saati: 10:00
Toplanma Yeri: Antakya Otogarı
Off-Road Parkuru: Kisecik-Nato Radarı-Karagöz Köyü
Sedat Bakır Cep: 532 231 16 99
Erdinç Ediboğlu: 532 240 30 50

Ben, 06.11.2010 Cumartesi 11:00’de parkuru kontrol amaçlı keşif gezisine çıkmayı düşünüyorum. Keşif gezisine gelmek isteyen en az bir araca ve ko-pilot arkadaşlara ihtiyacım olacak.

Deniz Yıldızı:

Yazı yazmak için okyanus sahillerine giden bir yazar, sabaha karşı kumsalda sürekli hareket halinde birini görür.
Biraz yaklaşınca , bu kişinin sahile vuran denizyıldızlarını, okyanusa atan genç bir
adam olduğunu fark eder. Genç adama yaklaşır:

- Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun? Genç adam yanıtlar;

- Birazdan güneş yükselip, sular çekilecek. Onları suya atmazsam ölecekler. Yazar sorar;

- Kilometrelerce sahil , binlerce denizyıldızı var, bu devamlı böyle oluyor,
Neyi değiştirebilirsin ki?

Genç adam eğilir, yerden bir denizyıldızı daha alır, okyanusa fırlatmadan önce yazara gösterir ve fırlatır.

- Onun için yaşamın ne kadar değiştiğini görmüyor musun?

07.11.2010 Pazar Günü Off-Road Gezisine Katılacaklar:

1- Sedat Bakır-Mitsubishi Pajero- 4’lü Ocak Seti ve bir adet mutfak tüpü
2- Erdinç, Aliye Ediboğlu-Ford Ranger-Çocuklara, anneye, babaya kıyafet-Elektrik Süpürgesi-Uydu Alıcısı

07.11.2010 Pazar Günü Off-Road Gezisine Katılamayıp Hediyesini Gönderecekler:

Uydu.jpg

Uydu 2.jpg

Etiketler
Ynt: Amanosların Eteğine Hayır Duasına Off-Road Yolculuğu

Öncelikli olarak bu hayırsever yardım teşebbüsünüz için çok teşekkür ederim. Ekmeğini paylaşma kısmında anlattıklarınız Anadolu insanının ne kadar yardımsever olduğunun bir kanıtı olarak karşımıza çıkmakta . Biz de bu yardımseverlik anlayışı içerisinde elimizden gelen , gönlümüzden geçtiği kadarıyla yardımımızı esirgemememiz lazım diye düşünüyorum. Kimin neye ne zaman muhtaç olacağını ancak Allah bilir.
Ben o gün nöbetçi olacağım için katılamayacağım ama mutfak erzağı olarak benim de çorbada tuzum olsun isterim.

07.11.2010 Pazar Günü Off-Road Gezisine Katılamayıp Hediyesini Gönderecekler:

1. Arsal ACARBAŞ (şimdililk co-pilot) bir kısım mutfak erzağı

Selamlar,böyle bir dayanışma bizim gibi doğa severler için bir fırsattır....
aracaımla katılamasamda..katılan arkadasımla desteklerimi gönderecem..
saygılarımla...

Selam arkadaşlar. Bende hediyemle orada olacağım. Karagöz dönüşü mevcut rotaya, ıslak bir parkur (altın vuruş) hazırlamaya çalışacağım.

OFF ROAD TARİHİ ve PARKUR DEĞİŞTİ !!!!!!

Bugün en az 7 araç sahibi arkadaşımız bana telefonla ulaştı. Pazar günü çeşitli nedenlerle gelemiyorla. Ama bir sonraki pazar olur ise katılabileceklerini beyan ettiler.

Ayrıca; Off road grubumuzu bilen, Amanos dağlarında görevli bir subay ile gitmek istediğimiz rota konusunu konuştum. Yol şu an itibariyle çok bozukmuş. Bazı yüksek eğim U dönüşlerinde yol tamamen kapalı gibi diyor. Geçmek için çok zaman harcayacağımızı belirtti.

Aslında parkur tam bizlik ve bu parkuru keşif amaçlı geçmek için ben ikinci araç ve ko-pilot bulur bulmaz rangeri oraya atacağım :smiley:

Yalnız bu off-road turunda ana amacımız farklı, bahsi geçen ilk parkura her türlü aracı çağıramıyacağımız için, araçların çok eksilmesini dolayısıyla yardımların azalmasını istemiyoruz. Ranger, zaten geziye katılmayıp yardımcı olacak arkadaşların emanetlerini taşıyacağı için çok yüklü olacaktı zaten.

Hediyelerimizi teslim ettikten ve yemeğimizi yedikten sonra Sedat Bey bölgede bize her 4 çekere uygun sürpriz bir off-road turu gerçekleştirecek.

Hareket Tarihi: 14 Kasım 2010 Pazar Günü
Hareket Saati: 10:00 ( Geç kalanlar dövülecektir ve ceza olarak gruba künefe alacaktır :D )
Buluşma Noktası: İskenderun Migrosun karşındaki Yeni Adalet Sarayının Önü

14 Kasım 2010 Pazar Günü Geziye Katılacaklar:

2- Erdinç, Aliye Ediboğlu-Ford Ranger-Çocuklara, anneye, babaya kıyafet-Elektrik Süpürgesi-Uydu Alıcısı
3- Özgür Bulut ve Ailesi- Daewoo
4- Mustafa Çalgın ve Ailesi-Grand Cherokee
5- İlter Karataş ve Ailesi-Suzuki Vitara
6- Celal Yahyaoğlu-Suzuki Jimny

Arsal, Erhan ve Menderes Hocama katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki günlerde bana iletilen emanetleri konu başlığı altında yazacağım.

Erhan Hocam sanıyorum bu pazar dalışa gidiyor, Arsal Hocamızda nöbetçiydi. Belki gezi diğer pazara alınınca gelebilirler :smiley:

Menderes Hocamızın parkurunuda dönüşte deneyelim diyorum ;)

14 Kasım 2010 Pazar Günü Geziye Katılacaklar ve Hediyeleri:

3- Özgür Bulut ve Ailesi- Daewoo-Çanak-Mutfak Erzakı
7- Mehmet Ali Çankaya-Toyota Land Cruiser-Televizyon

2- Erdinç, Aliye Ediboğlu-Ford Ranger-Çocuklara, anneye, babaya kıyafet-Elektrik Süpürgesi-Uydu Alıcısı+30m Uydu Kablosu
3- Özgür Bulut ve Ailesi- Daewoo-Çanak Anten-Mutfak Erzakı
8- Menderes, Hülya ve Kumsal Şereflişan-Landrover Series 3

Destekleyenler:

1- Arsal Acarbaş-Mutfak Erzakı
2- Erhan Alkaya-10 adet bay-bayan spor ve kışlık ayakkabı-12 adet havlu-6 adet erkek tşörtü-Bir miktar Serfloor
3- Figen Mansuroğlu-8 parça bayan ceket-kazak-pantalon-gömlek

2- Erdinç, Aliye Ediboğlu-Ford Ranger-Çocuklara, anneye, babaya kıyafet-Elektrik Süpürgesi-Uydu Alıcısı+30m Uydu Kablosu
9- Cemal, Ayça Topal-Mitsubishi L200
10- Armağan Teköz-Jeep Patriot

Destekleyenler:

2- Erhan Alkaya-10 adet bay-bayan spor ve kışlık ayakkabı-12 adet havlu-6 adet erkek tşörtü-Bir miktar Serfloor

Kongre nedeniyle çok istememe rağmen bu hafta da aranızda olamayacağım. Böyle bir etkinliğe vesile olmasından dolayı Sedat Bey Erdinç Bey başta olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.

yaşar hocam ayın 7sindeki gezimiz arkadaşların isteği üzerne 14kasım 2010 tarihine ertelendi sizide aramızda görmek bizleri sevindirir

9- Cemal, Ayça Topal-Mitsubishi L200
10- Armağan Teköz-Jeep Patriot
11-Erhan-Mutay-Ada ALKAYA VİTARA

Destekleyenler:

Hasan bey listede isminizi görmek istiyoruz.... :smiley:

erdinç abi belki ko-pilota yerin varmı yokmu bilemyorum ama 14 kasıma alınması iyi oldu daha dolu bişekilde gideriz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR