Amanoslar Yukarı Zorkun ve Aşağı Zorkun Yaylaları Yürüyüşü (13 Şubat 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,939

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
13 Şubat 2010 Cumartesi günü sabah 8 de Yaşar, Ertap, Ersan ve Hasan'dan oluşan ekiple Kisecik Köyünden Yukarı Zorkun ve Aşağı Zorkun Yaylalarına doğru arabayla yaylaların yol ayrımına kadar gittik. Karlar neredeyse erimişti oradan sonrasını yürüyerek devam ettik. İşte fotoğraflar
[attachment=1]
Aşağı Zorkuna giden toprak yol muhtemelen kaçak avcılar tarafından otoban haline getirilmişti.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Yakın köylere su götürmek için hemen tüm kaynaklar kurutulurcasına talan edilircesine kullanılıyor
[attachment=5]

13022010180.jpg

13022010181.jpg

13022010183.jpg

13022010185.jpg

13022010186.jpg

Etiketler
Ynt: Amanoslar Yukarı Zorkun ve Aşağı Zorkun Yaylaları Yürüyüşü (13 Şubat 2010)

memleketim :smiley:

[attachment=1]
Aşağı Zorkunda biraz vakit geçirip tırmanışa geçtik
[attachment=2]
çeşmenin tahta yalağı
[attachment=3]
ve yaylada yazın hayvan otlatanların kaldığı kulübe
[attachment=4]
radarın olduğu kızıldağ tarafı
[attachment=5]
ve kaleköy tarafı

13022010188.jpg

13022010191.jpg

13022010193.jpg

13022010194.jpg

13022010196.jpg

[attachment=1]
biraz hızlı bir tırmanıştan sonra aşağıda zorkun manzarası
[attachment=2]
Hasanın hazırladığı kumanyaları atıştırıp biraz dinlenip inişe geçtik
[attachment=3]
Şimdi zorkun daha net görünüyor ama sanırım bizim tırmandığımız yerle irtifa farkı 400 metre kadar biz o yükseltiyi 30-35 dakikada resmen yardırarak :D çıkınca nefesim kesildi
[attachment=4]
yeniden yukarı zorkuna geldik ortasından su götürmek için yaylayı katletmişler ne yazık ki artık içecek suyu kalmamış
[attachment=5]
bu da yaylanın ortasına açılan hendek

13022010197.jpg

13022010199.jpg

13022010200.jpg

13022010201.jpg

13022010202.jpg

Hep arazi araçlarıyla gidilcek değil ya hatta en yakışan şekliyle yol almışşsınız.Bu güzel manzaraları paylaştığın için teşekürler hocam ayrıca arkadaşlara da selamlar sevgiler..

Yaşar ne iyi yapmışsın güzel yerleri yürüyerek bzliere de anlattıyorsun, bu yaylada açılan ''hendek'' ne oluyor yada ne işe yarayacak merak ettim?

selamlar
çok güzel gezi

seydişehirin ordaki kisecik koyü mü?
bizim köy orası
siz de oralımısınız?

Zorkun yaylası başlığını görünce bizim buralar diye açtım, birde baktım yazıyı yayınlayan Yaşar hocam, kavga etmek için telefona sarılıyordum buralara geldinde niye haberim olmadı diye, Allahtan çabuk anladım farklı bir zorkundan bahsettiğini... ;D ;D ;D ;D

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Hep arazi araçlarıyla gidilcek değil ya hatta en yakışan şekliyle yol almışşsınız.Bu güzel manzaraları paylaştığın için teşekürler hocam ayrıca arkadaşlara da selamlar sevgiler..

Aslında benim araba sevdam vakit darlığından başladı eğer vaktim olsa asla koltuğa oturmam yürüyerek giderim ama napacaksın bu ara vakitsizlikten ölmek üzereyim

ceranus' Alıntı:
Yaşar ne iyi yapmışsın güzel yerleri yürüyerek bizlere de anlattıyorsun, bu yaylada açılan ''hendek'' ne oluyor yada ne işe yarayacak merak ettim?

Zerrin yayladaki hendeğin yerinde bir doğal kaynak vardı suyu da şeker gibiydi
ama artık suyun yerinde hendek var su da aşağı taraftaki köye taşındı

sifreyiunutmak' Alıntı:
selamlar
çok güzel gezi

seydişehirin ordaki kisecik koyü mü?
bizim köy orası
siz de oralımısınız?

bu antakyanın yakınındaki kisecik köyü :smiley:

acemi80' Alıntı:
Zorkun yaylası başlığını görünce bizim buralar diye açtım, birde baktım yazıyı yayınlayan Yaşar hocam, kavga etmek için telefona sarılıyordum buralara geldinde niye haberim olmadı diye, Allahtan çabuk anladım farklı bir zorkundan bahsettiğini... ;D ;D ;D ;D

Hocam sizin oralara gidersem ve sana uğramazsam ayıp olmaz mı ?

ayrıca benim antepteki köyümde de bir zorkun vardır
sanırım zorkun suyu olan dinlenme yeri anlamında kullanılıyor olmalı

Hocam bizim buralarda Zorkun ağacı denilen bir ağaç var genellikle pınarbaşlarında sulak ve bataklık yerlerde yetişir, söğüte benzer bir bitki Zorkun ismini bu ağaçtan aldığı söylenir.

Sizin orda kullanıldığı gibi bir manada kullanılmış olupta, zorkun ağacı ismini öyle bölgede yetiştiği içinmi aldı onu da bilmiyorum.

acemi80' Alıntı:
Hocam bizim buralarda Zorkun ağacı denilen bir ağaç var genellikle pınarbaşlarında sulak ve bataklık yerlerde yetişir, söğüte benzer bir bitki Zorkun ismini bu ağaçtan aldığı söylenir.

Sizin orda kullanıldığı gibi bir manada kullanılmış olupta, zorkun ağacı ismini öyle bölgede yetiştiği içinmi aldı onu da bilmiyorum.

Bahsettiğiniz ağaç bizde de var ama işin aslını bilmiyorum

acemi80' Alıntı:

Abi vallahi bende Osmaniye diye memleketim dedim, bende osmaniyeliyim :smiley:

Tempus' Alıntı:
Abi vallahi bende Osmaniye diye memleketim dedim, bende osmaniyeliyim :smiley:

Bu vesile ile Osmaniyeli olduğunu öğrenmiş oldum Kürşat buralara geliyormusun ara sırada olsa

acemi80' Alıntı:
Bu vesile ile Osmaniyeli olduğunu öğrenmiş oldum Kürşat buralara geliyormusun ara sırada olsa

Abi en son geçen yaz gelmiştim, bir cenaze vardı. Fırsat bulunca geliyorum, Dede ve Nine ordaydı onlar için her sene geliyordum, artık onlar yok. Ama yinede akrabalar eş dost gidiyorum elimden geldiğince. Liseye kadar orda okudum ben Atatürk lisesinde.

Tempus' Alıntı:
Abi en son geçen yaz gelmiştim, bir cenaze vardı. Fırsat bulunca geliyorum, Dede ve Nine ordaydı onlar için her sene geliyordum, artık onlar yok. Ama yinede akrabalar eş dost gidiyorum elimden geldiğince. Liseye kadar orda okudum ben Atatürk lisesinde.

Gelirsen görüşelim sani dağları gezdireyim biraz nostalji yaşa

Yaşar hocam güzel fotoğraflar.
Ortamı daha fazla ağaçlandırmak gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR