Altimetre Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,387

jeeper

onLy in JeeP...!
Yer
sakarya
merhaba.daha oncedende belirttigim gibi 95 model 2.6 3 kapı pajeromuz var.içindede altimetre var.oturdugumuz yerin rakımı yaklasık 350mt falan.eve cıkarken altimetre yerindenn hiç oynamıyor.ama yaylaya falan cıktıgımızda konumu degişiyor.bu altimetre nasıl calısıyor anlamadım.yardımcı olursanız tesekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Altimetre Hakkında ?..

Pajerodaki nasıldır bilmiyorum ama genelde basınç ölçerek gösterirler , Bu sebeple hava durumu değişiklikleride bir miktar sapma yaratır . GPS lerde de var ama genelde bunlar uydu ile bağlantılı ve daha stabil bir ölçüm sağlıyor ...

cevabınız için teşekkür ederim.dediginiz dogru aslında ama bizim pajerodaki bozuk mu yoksa hepsi boylemi acaba

Rica ederim ...
Bozuk değilde kalibrasyonu düzgün olmayabilir yadaçok hassas ölçmüyordur belkide yani öyle metre metre ölçemez diye düşünüyorum .

Selamlar;
Mitsubishi Altimetre göstergesi hem yüksekliği hemde barometreyi gösterir.
İç kadran ayarlanabilir .iç kadranda- 0- değerini, dış kadranda kavuniçi renkli -1013-değerine çakıştırın.
İç kadran daki ibrenin gösterdeği değer yüksekliktir. Dış kadranda Ph olarak barometrik basıncı görürsünüz.

Araç yer değiştirmezse barometreyi hava durumu içinde kullanabilirsiniz.

cevabınız için teşekkür ederimde kerim abi dedigim gibi o ibre pek yer degiştirmiyor.bu normalmi acaba,?

eğer kalibrasyonu hatalıysa .doğru göstermiyorsa
yüksekliğini bildiğiniz bir yerde ,örneğin 500 metredeyseniz,
İç kadranda -5- rakamını ibrenin ucuyla çakıştırın ,
kalibrasyonuda yapmış olursunuz.

Bulunduğunuz yerin tam yüksekliğini bilmiyorsanız.
kalibrasyonun bozuk olup olmadığı en kolay deniz seviyesinde anlaşılır.
deniz seviyesinde okun ucu dış kadranda 1013 değerini göstermelidir.

Barış Selamlar.
okun ucu yükseklik farklarında değişmeli ,
birde hava durumuna göre çok az farklılıklar gösterir.

yükseklikten kastım metre olarak ölçmek imkansız.
ama her dilim 100 metreye eşittir.

örneğin ibre 10 değerinin üzerindeki noktadaysa 1000 metre ,sağındaki ilk çizgi 1100 metreyi göstrir.

tamamdır anladım kerim abi.cok tesekkür ederim bilgiler için.iyi forumlar =)

Barış rica ederim,
birde en güzeli aleti barometre olarak kullanabilirsin.
aracın yüksekliği hep aynı noktasayda örneğin bir kamp yerine geldin bir kaç gün geçireceksin.
içhareketli kadrandan -0- konumunu okun ucuna çakıştır,
zaman zaman kontrol et ,ibre -0- konumundan daha yükseğe gidiyorsa yağışlı hava geliyor demektir.
metre olarak 50
eğer ani olarak100 veya üstüne çıkıyorsa fırtına uyarısıdır.
üst kadran barometrik değerleri verir.
ama dediğim gibi araç yüksekliğini değiştirmemeli.

bunu deneyecegim abi.kamp var zaten yakında.gercekten cok faydalı bilgiler verdin abi.cok tesekkür ederim.barometre ozelligi gercekten cok iyiymiş :D

Valla o gösterge panelinin kıymetini bilin . Bence çok şık ve işlevsel , üstelik bulunmaz hint kumaşı durumunda piyasada :D

ssbman' Alıntı:
Valla o gösterge panelinin kıymetini bilin . Bence çok şık ve işlevsel , üstelik bulunmaz hint kumaşı durumunda piyasada :D
Barış Selamlar,epeydir forumda karşılaşamıyoruz.
Dediğin gibi tam hakkıyla kullanılırsa baya işe yarıyan bir gösterge paneli.
Çözene kadar baya bi kafa patlatmıştık.
Ebay de ,satanlara raslıyorum.

Evet abi karşılaşamıyoruz ama benden kaynaklı sanırım birkaç aydır yoğunlukta hareket kabiliyetim sıfırlandı :smiley: Bu ay içinde rahatlayacağımı umuyorum ...

Görüşmek üzere ...

merhaba.bugun dediklerinizi uyguladım ve nasıl kullancagmı ogrendim.sogucak yaylasına cıktık tam 1013 le sıfırı çalıştırdım.ve yaylaa cıktıgımızda 1100 metreyi gosteriyordu.baska bir aracta navigasyon vardı ondada 1095 yazıyorudu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR