Altea 472 Pu, Brüstner Premio 455 Ts Hobby Deluxe 495wbf Yorumları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tearsofgod Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,504

Ben de transporter ile ilgileniyorum. Acaba aracınız kaç model? Kısa şaseyi neden tercih ettiniz? Hala duruyor mu aracınız? Cevaplar için teşekurler
2016 model, euro 5 motor , 2017 sonrası euro 6 lar gibi add blue ve otomatik start/stop yok. Commonrail yakıt sistemi sayesinde tork ayarı çok iyi olan bir motor, gerektiğinde torku hissettiriyor.
Eski kamper yaptığım olanı uzun şase idi. Uzun şasesin avantajı, gece yatarken yatak açıldıktan sonra porta potti için yer kalıyor, daha büyük buzdolabı kullanabiliyorsunuz. (Karavan tecrübesi olanlar bilir, gece kalkıp, yatak bozmadan tuvalet yapmak lükstür)
Kısa şasenin avantajı 1.sınıf araç.Paralı yollarda normal araç tarifesi geçerli . 40 cm daha kısa olduğu için park çok daha kolay. Park sensörleri de çok yardımcı oluyor.
Kullanım şekline göre seçilmesi gerekir.
 



1. Hepsi hemen hemen aynıdır, tasalanmayın.

2. İşçilik derken bu markaların fabrikalarındaki imalat bizim yerli karavancıların atölyelerinden epey farklıdır. Bazısı 70 yıldır imalat yapıyor. Fabrikalardaki montaj hatları modern otomotiv fabrikalarına benziyor. Youtube'da çeşitli fabrikaların detaylı Almanca imalat videoları var. Şimdi link bulamadım. Yani insan hatalarını oldukça azaltmış durumdalar. Tabii ufak tefek hatalar oluyor ama onları da sahada servisler halleder. Mesela benim buzdolabının, eriyen buzları tahliye eden tepsisinin plastik ucu hortumun dibinden kırılmış şekilde geldi. Buzlar erirken (defrost ederken) buzdolabının içine su damlatıyordu. Artık o tepsiyi Thetford mu taktı, fabrika mı taktı bilemem. Ben sıcak silikonla sızdırmazlık sağladım.

3. Dayanıklılık konusu kullanıcıya göre değişir. Bu karavanlar yanlardan yapıştırma olduğu için stabilize titreşimli bir yolda, hızlı bir şekilde sürerseniz oralardan açılma yapıp su alabilir hepsi, en pahalı ve kaliteli olanı bile. Ayrıca destek ayaklarının karavanı kaldırmak için değil, dengelemek için olduğunun bilincinde olmalı kullanıcı. Çünkü bazı destek ayakları şaseye tam olarak bağlı değil. Alt ahşap tabana sıkılı. Çok yük binerse taban bir yerlerden açılabilir. Normal şartlarda ve düzgün, bilinçli bir kullanımla Avrupa üreticiler arasında gözle görülür bir dayanıklılık farkı olacağını sanmıyorum.

4. Knott ve Al-ko arasındaki farkın da belirgin olmayacağını tahmin ediyorum.

5. Tüm karavanların yan duvarları ve tabanı hariç fiber kaplama zaten. Tabanda kalın bir ahşap sandviç panel var, arasında yalıtım malzemesi (strofor) var. Pahalı modellerde yan duvarların dış kaplamasında da fiber kullanılıyor ısı yalıtımı daha iyi diye. -20 C'nin altında çok fazla kamp yapmayacaksanız önemsenecek bir detay değil. Sıcak havalarda da klima yoksa zaten kapı pencere açık olduğu için sıcaklık dış ortamla dengeleniyor. Çok güneş gelirse belki 2-3 C daha sıcak olabilir. Klima ve 220V elektrik varsa zaten sorun değil.

6. Yerden ısıtma tıpkı evdeki gibi güzel bir aksesuar. Ama sadece 220V'un varlığında çalışacağını unutmayın. Ayrıca karavanlarda yerden ısıtma panellerini bütün zemine koymuyorlar. Hobby'nin şeması aşağıda. Genelde böyle düz bir şerit halinde uygulanıyor. Dizilime göre bu modelde oturma grubunun altına denk gelmiş. Bizim oturma grubuna denk gelmemiş mesela, sadece koridorda var. Mutfağı kullanırken sürekli faydası oluyor. Ayrıca banyoda da var. Oturma grubunun altına sıcak hava menfezi koymuşlar.

Hobby için konuşuyorum, 780€'ya değer mi, bence değmez. Onun yerine Truma B10 gazlı su ısıtıcısı çok daha faydalı olur kanaatindeyim. Adria'da 295€ idi iki sene önce. Markalar arasında opsiyonların fiyatları çok fark edebilir. Bir tablo yapıp, olmazsa olmaz dediğiniz özelliklere göre güzelce kıyaslayın. Kamp dışı konaklayacaksanız gazlı su ısıtıcısını mutlaka tavsiye ederim. Mümkünse hem elektrikle hem de gazla çalışanı daha esneklik sağlar.

 

Tebrik ederim.
Çok detaylı ve ayağı yere basan bilgiler vermişsiniz.
İhtisasınızı merak ettim.
Selamlar.
 




1. Hepsi hemen hemen aynıdır, tasalanmayın.

Bu konu, yani çekme karavanda Badge Engineering/Rebadging/Roset Mühendisliği ile ilgili bir başlık açtım.
Bilgilerinize

 
Son düzenleme:


4.bir seçenek tavsiyesi olarak knaus/weinsberg 450FU yu önereyim. Sebebi ise kalitelerine girmiyorum bu karavanlar birbirine çok benzer yapıdalar. Farkları ise knaus/weinsberg markalarının agus ve 2k karavan tarafından ülkemize getirilmeleri yani satış sonrası servis ağı ve kaliteleri. Bu sayede ülkemizde gerek 2.elde gerek ise servis/parça ve esneklik konusunda diğer markaların çok ötesine geçiriyor. Bu konuyu araştırmanızı tavsiye ederim.
 

SON KONULAR - FORUM