Almera Karavan Çeker Mi??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flamable Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,066

flamable

Ana Kamp
Yer
Erzurum
Arkadaşlar twingomu elimden çıkardım, sıra geldi karavan çekebilecek kapasitede bir araç almaya, fiyat/performans açısından 2005 sonrası Nissan Almera bakıyorum, 1.5 motor olması çok sıkıntı mı? illa 2.0 motor bi araç mı almamız gerekir? Almayı düşündüğüm çekme karavan pino nun 4,25 i veya o ayarda olan modeller yani 1000 kg nin altında genelde.

Ynt: Almera Karavan Çeker Mi??

Aracın silindir hacminden ziyade tork değerlerine bakarak araç+karavan tercihinizi şekillendirin.

Çekme karavanda tecrübelerine güvendiğimiz Doğan beyin yazısını okuyun lütfen, fikir oluşacaktır. Selamlar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42063.0

Naçizane görüşüm 4.25 bir karavan için 1.5 benzinli araç yetersiz kalabilir,

http://www.catalogue.bosal.com/pages/tow_select_order_list.php?query_nr=20&carspecnr=580083

Aleykümselam, verdiğiniz linki okudum ama tam olarak aradığım cevabı bulamadım. Verdiğim link bosal marka çeki demirlerinin kataloğuna ait. Her marka araç için yatay olarak çekebilcekleri maksimum değer ile dikey olarak binebilecek maksimum değer verilmiş. Almera için maksimum 1560 kg diyo, teknik olarak mümkün olsa da pratikte 1000 kg lik bir karavan performansı yakıtı filan ne kadar etkiler tecrübe eden var mı merak ettiğim asıl konu bu, Forumlarda Toyota Yaris ile bile karavan çekenleri görüyorum. İlginiz için teşekkürler..

çekmesine çeker,1500 kg yi de çeker,ama düz ve kuru bir zeminde
ben 1400 dizel araçla 1000 kg karavanı yıllarca çektim(1400 dizel ile 1500 benzinli iki aracın tork değeri yaklaşık aynıdır)
çektim ama zorlanarak,birkaç kere çok dik yokuşlarda kalkamayıp kaldım,uzun yolda hararet olmasın diye inişlerde boşa attım vitesi(aslında bu tehlikeli)
bu nedenle 4.25 bir karavan çekecekseniz önerim en az bu değerler olsa rahat edersiniz
1.6 dizel yada 1.8 benzinli

dizel bir aracin tork degeriyle benzinlinin asla bir olmaz bence ( 1.6 benzinli astra h'in torku 115 iken 1.3 dizelin 200 gibi)

omnitemporal' Alıntı:
çekmesine çeker,1500 kg yi de çeker,ama düz ve kuru bir zeminde
ben 1400 dizel araçla 1000 kg karavanı yıllarca çektim(1400 dizel ile 1500 benzinli iki aracın tork değeri yaklaşık aynıdır)
çektim ama zorlanarak,birkaç kere çok dik yokuşlarda kalkamayıp kaldım,uzun yolda hararet olmasın diye inişlerde boşa attım vitesi(aslında bu tehlikeli)
bu nedenle 4.25 bir karavan çekecekseniz önerim en az bu değerler olsa rahat edersiniz
1.6 dizel yada 1.8 benzinli
Aracınız da turbo varmıydı? Turbolu 1.4 dizelin 2.0 benzinli kadar torku olması lazım...

evet tork konusunda yanılmış olabilirim,dizel araçların torkunun daha yüksek olduğunu biliyorum,aslında çekişi belirleyen tork mu onuda bilmiyorum,ama karavan çekecek araç bence güçlü olmalı,hatta 4x4 olsa daha iyi olur
çok dik yokuşları çıkmam,ıslak veya nemli stabilize eğimli yollarda kullanmam diyorsanız aracınız yeterli,ama illaki böyle bir yola girmek zorunda kalıyorsunuz,aklınızda soru işaretleri ve tedirginlik olması rahatsız edici oluyor

Merhaba;

Bu asagida belirttigim siteye baktiniz mi? Site genel anlamda size fikir verebilir. Ornegin sizin bilgilerinizi girdigimde 1000kg lik yuklu agirligi olan bir karavan ve Nissan almera 1.5 icin duz yolda cekis performansinin iyi olacagi fakat yokus cikis ve inislerinde dusuk kalabilecegini soyluyor. Tabii bu tahmini bir deger. Ayni siteye ayni karavan bilgileri ile araci Nissan almera 1.5 Dizel sectigimde yokus ve inislerdede sorun yasamayacaginizi belirtiyor. Bence karavan cekmek icin dizel arac almakta fayda var.

http://www.towcar.info/basic_index.php

kesinlike ya 2 litre ve uzeri benzinli arac veya 1,5 ve uzeri dizel motor. 1,5dizel motorun altindaki hacimler turboyu ve debriyaji yer diye dusunuyorum.

melihbozkurt' Alıntı:
Merhaba;

Bu asagida belirttigim siteye baktiniz mi? Site genel anlamda size fikir verebilir. Ornegin sizin bilgilerinizi girdigimde 1000kg lik yuklu agirligi olan bir karavan ve Nissan almera 1.5 icin duz yolda cekis performansinin iyi olacagi fakat yokus cikis ve inislerinde dusuk kalabilecegini soyluyor. Tabii bu tahmini bir deger. Ayni siteye ayni karavan bilgileri ile araci Nissan almera 1.5 Dizel sectigimde yokus ve inislerdede sorun yasamayacaginizi belirtiyor. Bence karavan cekmek icin dizel arac almakta fayda var.

http://www.towcar.info/basic_index.php
Siteyi inceledim, biraz moralim bozuldu yaa :(( Şuan 2 araç arasında gidip geliyorum 2006 nissan almera veya 2001 volvo v40 ama iki araç içinde 1000 kg lik karavan fazla.. Dizel alsak 20 bin tl ye hangi dizel alınır ki? İyice kafam karıştı..

1.6 dizel Peugeot 307,Yada 1.6 dizel Ford focus
Dahada iyisi 2.0 dizeller var
Tekrar çekme karavan alacak olsaydım,çeki aracımı 2.0dizel çeki Demir'i bulunan ve ruhsatına işlenmiş temiz bir araç bakardım

Bence moralinizin bozulmasina gerek yok. 1.5 uzerindeki dizel araclara bakabilirsiniz. Evet ne yazikki ulkemizdeki vergilerden arac fiyatlari cok yuksek ve ozellikle doviz yukselisi ve OTV artisi ile son bir kac ayda arac fiyatlari gorudugum kadari ile tavan yapmis durumda. Renault clio 1.5 dizellere bakabilirsiniz. Hem piyasada cok var, hemde sizin aradiginiz fiyatlara bulmak mumkun. Yanlis bilmiyorsam 2 farkli beygir gucunde motor secenegi var. Yada Hyundai Getz olabilir. 1.5 oldukca guclu bir motoru var ama aracin kedinin kucuk olmasi buyuk karavanlar icin sorun olusturur. Arac disinda almak istediginiz karavanda onemli. 1000kg bir karavan yerine daha kucuk, kompak ve hafif bir karavan secerseniz aracida cok buyutmenize gerek kalmaz.

Önerileriniz için teşekkür ederim öncelikle. Ancak Reno ilgi alanıma girmiyo:smiley: Hyundai eh işte ama en az elantra olursa. Bu yıl doğuya tayin olucam, bi yaz tatilinde melekete gitmek için en az 1200 km yol yapıcam, onun için en az c sınıfı bi araç ta olması gerekiyo.. Bu arada burda temiz bi volvo v40 buldum, en azından 1.6 109 hp motor var, hem aracın ağırlığı da var, dediğiniz site de fena puanlar vermedi.. Alacağım karavan 2 yetişkin + 2 çocuk yatabilecek kapasitede olmalı bu da en az 4,25lik bi karavan demek..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR