Allah'ını Seven Piyasayı Yükseltmesin !!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bugraercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,040

bugraercan

Ana Kamp
Yer
istanbul
bakıyorum böyle, sanki bmw sayfasındayım. sanki satın alıp binip birşeyler yapmadığım bir araç.. adeta uzay mekii.

adam kazıklamayı pek uygun görmeyen insanların yeriydi cj ilanları. parasını hakedeni var, haketmeyeni var.. haketmeyeni çoklaştı epeydir. Benim gibi sıkışıp cj'sine kıyan ve toparladığı zaman bir daha almak için baktığında önce şok geçirip, sonra üzülüp niva samu ilanlarına dalanlardan doldu ortalık.

sorun; bizim orta direk tabakasına ait oluşumuzda mı? yoksa; boya, lastik ve yükseltme yapıp üstüne 2 katını koyanlarda mı?
yoksa; bu lanet sistemde, elimizdeki yegane hobininde bize çok görülmesi.. bir dirhem hayalin de üstüne su içilmesi mi kader dedikleri..

peygamber efendimizin ticaret anlayışını hatırlatır, iyi geceler dilerim.

Etiketler

Ynt: Allah'ını Seven Piyasayı Yükseltmesin !!

katılıyorum
adamlar köyde kullandıkları tuzla lara dahi 20 istiyorlar üzerinde mavi brandadan çadır lastikler fabrikanın ilk koyduğu lastikler bu araca 20 ve üstü fiyat koyuyor
satmak isteyen adamın da kanına giriyor bu 20 ise bneimki 30 eder bu şekilde 5 ilan konulsa alsana piyasa fiyatı :smiley:
yazık valla

Bir malın fiyatını alan belirler satan belirlemez... Ne kadar pahalı olsa da ilanlar itibar etmeyin bence kafanızda bir fiyat oluşturun ona en uygunu teklif edin. Eğer o fiyata satılıyorsa demekki o aracın fiyatı odur.

Benim kişisel yorumum hiç bir arazi aracı bence ortadirek işi değil . ( tek araç alıp şehirde kullananları haric tutuyorum)

Ayrıca yaz dönemi geliyor fiyatların artması nispeten kabul edilebilir birşey. En güzel satın alma son çeyrekte olur bence

Bora Bey, 30 bin lik bir ilana kafamdan biçtiğim en fazla 20... bunu teklif edince adam kabul edecekmiş gibi konuşmuşsunuz..

Hocam biraz ingilizce var mı? Gel enflasyonun kaynağını onu yaratanların kendi gazetesinden öğren : http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2011/03/08/fed-exports-inflation-stokes-revolutions/ özetini istiyorsan o da burda: http://knowmadiclife.com/blog/2013/5/15/how-america-exports-inflation-explained-in-ten-easy-steps ingilizce yok diyorsan tarzanca türkçe bilen google programı da burda https://translate.google.com/

sakyuz' Alıntı:
Hocam biraz ingilizce var mı? Gel enflasyonun kaynağını onu yaratanların kendi gazetesinden öğren : http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2011/03/08/fed-exports-inflation-stokes-revolutions/ özetini istiyorsan o da burda: http://knowmadiclife.com/blog/2013/5/15/how-america-exports-inflation-explained-in-ten-easy-steps ingilizce yok diyorsan tarzanca türkçe bilen google programı da burda https://translate.google.com/

biliyorum bankacıyım ben. yani siz diyorsunuz ki " valla klasik araç sağda solda görünmeye başladı, bende yüselttim boyattım genişlettim, bak bu adam 35e koymuş bende bi 30dan koysam çakarım bunu" kafası değil yani. Para piyasalarının değişkenlikleri, enflasyon ve onun arkasındaki süper güçlerin çatışmasından dolayı cj piyasası iki katına çıktı diyorsunuz.

çok güzeli; en ince detayına kadar inersek, 30 bine yapılan bir aracı 59.000 TL ye ilana koymanın sebebi kesinlikle ingilizce okuduğunuz ekonomi haberleri değil. emin olun %90 şişirme, haddinden fazla kar amacı ve popülerlik.

bende bu araçlara buradaki çoğu insan gibi, manevi anlamda yaklaştığım ve yaşam tarzı olarak gördüğüm için, inceden sitemimi dile getirmeye çalıştım.

saygılar

çok güzeli; en ince detayına kadar inersek, 30 bine yapılan bir aracı 59.000 TL ye ilana koymanın sebebi kesinlikle ingilizce okuduğunuz ekonomi haberleri değil. emin olun %90 şişirme, haddinden fazla kar amacı ve popülerlik.

Olabilir o da doğrudur, yanlız bilmem dikkatinizi çekti mi, geçen sene spekülatör tayfasının harekete geçtiği aylarda ben yeni araç almak için malum sitelerde dolaşıyordum. Para denkleşti denkleşmedi eskisi sattık satamadık derken, bir de baktık bir hareketlenmeler oluyor. Nedense ikinci el araç fiyatları da aynen o aylarda döviz kuruna endekslenmiş gibi yerinden oynadı, kim ne yaptı ne etti hepsinin aynı anda kafası aynı yöne nasıl çalıştı bilinmez, çok dakikler maşallah.
Ben bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Piyasada bu işi profesyonelce yapan birsürü galeri var, bakıyorlar bu aracın fiyatı şu kadar dolardı, e şimdi dolar şu oldu, o zaman yeni fiyat budur. Mantık bu yani.

Bu arada hem para basıp hem de onun değerini yitirmediğini görmek çok keyiflidir herhalde. Altın basıyor adamlar maşallah oturdukları yerden. Bu arada olmuş borçları bilmemkaç trilyon, klise papazları bile başlamış ne olacak bu devletin hali nereye gidiyoruz diye, umurlarında değil, matbaa çalışmaya devam ediyor. E biz de okuyabiliyoruz tabi dünyanın öteki ucundan. Merak uyandırıyor hakkaten bu gidiş nereye böyle diye... bizi etkilemiyor olsa ne halleri varsa görsünler, kendileri ediyor kendileri buluyor derdik, ama gel gelelim öyle olmuyor.

Gel gelelim sizin de dediğiniz gibi biryerde bir satıcı varsa bir de alıcı vardır. Biri enflasyon satıyorsa öteki de satın alıyor, zorla değil ya. Olan arada bize oluyor.

Youtube'ta ABD'li bir muhalif konuşuyordu, enflasyon adı konulmamış vergidir diye. Benim kafa o zaman dank etti, adam de-facto global devleti kurmuş, her türlü kurumu askerinden bankasına hazır, vergisini de enflasyon ihrac ederek topluyor. E bi de adını koysalar şu çocuğun artık, ortada kalmasın anasız babasız, yazıktır... en azından bir oy hakkımız olurdu.. :D

sakyuz' Alıntı:
Olabilir o da doğrudur, yanlız bilmem dikkatinizi çekti mi, geçen sene spekülatör tayfasının harekete geçtiği aylarda ben yeni araç almak için malum sitelerde dolaşıyordum. Para denkleşti denkleşmedi eskisi sattık satamadık derken, bir de baktık bir hareketlenmeler oluyor. Nedense ikinci el araç fiyatları da aynen o aylarda döviz kuruna endekslenmiş gibi yerinden oynadı, kim ne yaptı ne etti hepsinin aynı anda kafası aynı yöne nasıl çalıştı bilinmez, çok dakikler maşallah.
Ben bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Piyasada bu işi profesyonelce yapan birsürü galeri var, bakıyorlar bu aracın fiyatı şu kadar dolardı, e şimdi dolar şu oldu, o zaman yeni fiyat budur. Mantık bu yani.

Bu arada hem para basıp hem de onun değerini yitirmediğini görmek çok keyiflidir herhalde. Altın basıyor adamlar maşallah oturdukları yerden. Bu arada olmuş borçları bilmemkaç trilyon, klise papazları bile başlamış ne olacak bu devletin hali nereye gidiyoruz diye, umurlarında değil, matbaa çalışmaya devam ediyor. E biz de okuyabiliyoruz tabi dünyanın öteki ucundan. Merak uyandırıyor hakkaten bu gidiş nereye böyle diye... bizi etkilemiyor olsa ne halleri varsa görsünler, kendileri ediyor kendileri buluyor derdik, ama gel gelelim öyle olmuyor.

Gel gelelim sizin de dediğiniz gibi biryerde bir satıcı varsa bir de alıcı vardır. Biri enflasyon satıyorsa öteki de satın alıyor, zorla değil ya. Olan arada bize oluyor.

Youtube'ta ABD'li bir muhalif konuşuyordu, enflasyon adı konulmamış vergidir diye. Benim kafa o zaman dank etti, adam de-facto global devleti kurmuş, her türlü kurumu askerinden bankasına hazır, vergisini de enflasyon ihrac ederek topluyor. E bi de adını koysalar şu çocuğun artık, ortada kalmasın anasız babasız, yazıktır... en azından bir oy hakkımız olurdu.. :D

ikinci elin patlamasında vergiden başka pek gelir kapısı kalmayan payidar devletimizin payı çok büyük. alttan verdiği pompayla insanları sıfır araç alımına itiyor ve daha çok ötv kdv topluyor. he devlete baskı yapan büyük baş bankalar araç üreten holdingler de dahil buna... bankalar daha çok kredi satabilmek ve daha çok faizi elde edebilmek için baskı kuruyor, holdingler de kar artımı için. olan bize oluyor. zaten sistem bunun üzerine kurulu: ihtiyacı yarat, öğret, borçlandır, çalıştır.. bu sistemin zaten farkındayım ama yukarıda bir yorumda, köylerde kullanılan tuzla lara dahi 20 istenildiğiyle alakalı bir yorum var. benim bahsettiğim işte bu. benim fiyatım bu ister al ister alma mantığı çok yanlış..

diğer söylediklerinizde de, her zaman kasa kazanır. Kasa da malesef onlar, aslında yahudiler.. onların borcu yine kendilerine ama bizim onlara.. borcu kadar alacağı da var yada finans edebilecek geliri var, sömürgesi var. elindeki fazla parayı anında satabiliyor. elden çıkartabiliyor. borç olarak dağıtıyor, aslında kendi parasının değerini düşürecek miktarı dağıtıp hem onun geri dönüşünü hemde faizini kazanıyor.. bazen bu işlemi sırf gelişmekte olanların belini kırmak için yapıyorlar kendilerine ufak bir çizik atarak. nitekim başarıyorlar da.

bizim bankada en çok maaşı genel müdür ve ekibi alıyor. dünya kocaman bir banka, bütün sistem aynı.. en çok parayı da genel müdürler alıyor işte.

Ben anladım düzeni, çok ta karışık değil.

Bakın ne diyor Rasmussen beyimiz http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/08/140811_nato_isid İş oraya varırsa Türkiye'yi Işıd'tan korurlarmış... Eh vakti zamanında altına imza attıkları anlaşmalar gereği zaten öyle yapmaları gerekiyor. Peki bu işi hayrına mı yapacaklarmış? E tabi ki hayır ücreti mukabilinde. İkide birde çıkarttıkları krizlerle de ücret tahsilatı yapıyorlar zaten. Yani geçen sene çıkan döviz dalgalanmalarında bu güvenlik hizmeti karşılığı tahsil edilen vergimizi ödedik. Hayırlı uğurlu olsun.

Bu iş neye benziyor biliyormusunuz. Tarlasinda domatezin kilosunu 30 kuruşa aracıya bırakıp aynı aracının o domatezi pazarda 3 liradan satmasına. Elbetteki her aracın değeri satanın ederi kadardır. Ama şuda unutulmamalıdırki araç alım satım yapılırken araca yapilan hiç bir modifikasyon para etmez. Etsede degerinin çok cok altındadır bu rakam. Ama bizde öylemi kişi modifikasyonu yapar paşa paşa kullanır keyfini çıkarır gerekirse eskitir. Satarken de şu kadar masrafım oldu der 10 binlarık arabayı yapar 30 bin.

Aylardır suv araç bakıyorum. Konu başlıkları hala mevcut duruyor bakabilirsiniz. İnanılmaz bir merak ve heycan vardı içimde ama piyasayı görüp araştırdıktan sonra vaz gectim. Araba felan almıyorum. Alacagim bir renoult brodway bakacağım keyfime. Varsın suv olmasın 4 çekeri eksik kalsın. Kiracağım dökeceğim ama kazıklanmayacağim.

2. el araç piyasasında fiyatların yükselmesi normaldir, bayide ki sıfır araçların ötv'lerindeki artış 2. el piyasasına da yansıdı dolayısıyla bizim talep ettiğimiz araçlarında fiyatları yükseldi.
bu sitede rağbet gören araçların sıfırını kamu kurumları alıyor 20 sene sonra hurda olarak satıyor, bunları alarak, tamir edip kaporta boya işleminden sonra piyasaya offroad aracı olarak sunuyor. 2. el piyasasını besleme yetersiz ise ve bu araçlara olan talebinde de artış olması durumunda haliyle artış oluyor. aracı olarak piyainsanların gelir seviyesi arttıkça daha farklı hobiler edinmeye başlıyorlar, örneğin bana arkadaşlarım birden bu offroad merakı nereden çıktı diyorlar. düne kadar asfaltta sürecek arabayı hayal ederken gelir seviyesinin yükselmesiyle

serbest piyasa ekonomisinde fiyat arz ve talebin bir noktada kesişmesi ile oluşur, dışarıdan suni şişirmeler bence pek etkilemez.
2. el araç piyasasında fiyatların yükselmesi normaldir, bayide ki sıfır araçların ötv'lerindeki artış 2. el piyasasına da yansıdı dolayısıyla bizim talep ettiğimiz araçlarında fiyatları yükseldi.
bu sitede rağbet gören araçların sıfırını kamu kurumları alıyor 20 sene sonra hurda olarak satıyor, bunları alarak, tamir edip kaporta boya işleminden sonra piyasaya offroad aracı olarak sunuluyor. 2. el piyasasını besleme yetersiz ise arzında artış olmuyorsa ve bu araçlara olan talebinde de artış olması durumunda haliyle fiyatlarda artış oluyor. ülkemizde genel anlamda refah seviyesinde bir artış var, insanların gelir seviyesi arttıkça daha farklı hobiler edinmeye başlıyorlar, örneğin bana arkadaşlarım birden bu offroad merakı nereden çıktı diyorlar. düne kadar asfaltta sürecek arabayı hayal ederken gelir seviyesinin yükselmesiyle arabayla 1 metre sudan geçmeğe çamurda araç sürmeye heves eder olduk.
benim dikkatimi çeken araç fiyatlarıyla ilgili olarak bazı araç modellerine çevremde hakikaten yoğun ilgi olduğunu görüyorum bu ilgide o araçların fiyatlarının yükselmesine neden oluyor, daha sonra o araçların kronik sorunlarının çıktığını duyuyor ve fiyatlarının düştüğünü gözlemliyorum.
bence en önemli sorun offroad yapabilecek kapasitede ve ucuzlukta yeni araçların üretilmesi bence ille de klasik olmasına da gerek yok
Saygılarımla

serbest piyasa ekonomisinde fiyat arz ve talebin bir noktada kesişmesi ile oluşur, dışarıdan suni şişirmeler bence pek etkilemez.
bu sitede rağbet gören araçların sıfırını kamu kurumları alıyor 20 sene sonra hurda olarak satıyor, bunları alarak, tamir edip kaporta boya işleminden sonra piyasaya offroad aracı olarak sunuluyor. 2. el piyasasını besleme yetersiz ise arzında artış olmuyorsa ve bu araçlara olan talebinde de artış olması durumunda haliyle fiyatlarda artış oluyor. ülkemizde genel anlamda refah seviyesinde bir artış var, insanların gelir seviyesi arttıkça daha farklı hobiler edinmeye başlıyorlar, örneğin bana arkadaşlarım birden bu offroad merakı nereden çıktı diyorlar. düne kadar asfaltta sürecek arabayı hayal ederken gelir seviyesinin yükselmesiyle arabayla 1 metre sudan geçmeğe çamurda araç sürmeye heves eder olduk.
benim dikkatimi çeken araç fiyatlarıyla ilgili olarak bazı araç modellerine çevremde hakikaten yoğun ilgi olduğunu görüyorum bu ilgide o araçların fiyatlarının yükselmesine neden oluyor, daha sonra o araçların kronik sorunlarının çıktığını duyuyor ve fiyatlarının düştüğünü gözlemliyorum.
bence en önemli sorun offroad yapabilecek kapasitede ve ucuzlukta yeni araçların üretilmesi bence ille de klasik olmasına da gerek yok
Saygılarımla

Hayırlısı demekten fazlası gelmiyor. Bende aracıma çok özenip bakmışımdır ve kendi çapında eksiklerinide göz önüne alarak makul bir fiyata sattım. Benden sonra ilanlarda gördüm ve bizim araba neymiş dedim. ??? ;D Malında bir ederi var ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR