Alınık Discovery veya 5 Kapı Pajero

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selten35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,407

selten35

Ana Kamp
Arkadaşlar sizce hangisini tercih etmeliyiz, Disco mu Pajero mu? Sadece hafta sonları araziye çıkılacak. Başımızı ağrıtmayacak yedek parça servis ve konfor ve tabi ki arazi kabiliyeti açısından hangisi? 15-17.000 arası bütçemiz var. Malum sitede 15-16.000 e pajero var. Pajero sahipleri tavsiye eder mi? Disco da olabilir biraz bütçeyi zorlarsak tabi :smiley: Artık almamız şart oldu :smiley: Şimdiden tşkler

Etiketler
Ynt: Alınık Discovery veya 5 Kapı Pajero

ben de biraz daha üst modellerinde arada kalmıştım ama japon almak lazım sanırım..

bencede pajero derim hem daha ekonomik yakıt açısından hemde araç alım maliyeti açısından

ikisininde birbirine göre üstün yanları var. ama bence zevk için disco mantık için pajero.
pajero fiyatları uçmadan birer tane stok yapmak lazım ;)

Direk Disco alın derim...
En azından başınız ağrımaz... Stock haliyle bile arazide çok başarılı...

Bu arada Pajero'da çok güzel...
Beni tek korkutan parça sıkıntısı yaşamak...
Ama kullananlar hiç yaşamadıklsarını söylüyor...

ict3055' Alıntı:
Bu arada Pajero'da çok güzel...
Beni tek korkutan parça sıkıntısı yaşamak...
Ama kullananlar hiç yaşamadıklsarını söylüyor...

aynen hiç sıkıntı yaşamıyoruz amam arkadaşların söylemesiyle parçası ucuzmuş disconun

alii38' Alıntı:
aynen hiç sıkıntı yaşamıyoruz amam arkadaşların söylemesiyle parçası ucuzmuş disconun

Evet çok ucuz :D
Kürşad Bey ikisinide kullandı. En iyi değerlendirmeyi o yapar bence...
Konuyu açan arkadaş ona Pm atsın :smiley:

kürşad beye kalırsa japon diyor, hepsini kullanan biri olarak.

orasını bilemem, LC de kullandı. ne bilim ingilizlerden daha sağlam bi duruşları oluyor.
bu arada ben hiç birini kullanamadım daha :D

mfthk' Alıntı:
orasını bilemem, LC de kullandı. ne bilim ingilizlerden daha sağlam bi duruşları oluyor.
bu arada ben hiç birini kullanamadım daha :D

Ben de şaka yapıyorum.
Japon daha sağlamdır. Zor kırılır... Az yakar Çok kaçar...
Ama LR ve Jeep dünyanın en iyi arazi araçlarını yapar :D

Bende Kürşad Bey kadar tecrübeli değilim... Bir CJ, bir de LR tecrübem oldu...
Deneye deneye gidiyoz işte :smiley:

Allah gönlünüze göre versin...

30 bine full yapılı discovery 1 v8 yaparsınız
30 bine pajero 3.5 v8 in temiz standartını alırsınız 40 civarınada onun full maliyeti olur.

pajero zor kırılır , parçası daha pahalıdır disco 1 lere göre, aksesuar çeşitliliği discovery kadar yoktur

discovery 1 pajeroya göre yürür aksam daha kolay kırar, motor ömrü daha kısadır , daha fazla yakar, parçası bol ve ucuzdur, aksesuar ve modifiye seçenekleri çoktur.

kırılmayacak araç yoktur off roadda sadece bazıları biraz daha zor kırılır buna görede pahalıdır parçaları

Cevaplar için çok teşekkür arkadaşlar, anladığım kadarıyla Pajero sağlam ama parçası az ve pahalı, disco parça bol ömrü az.
Tanıdığınız geçmişini bildiğiniz önerebileceğiniz yukardaki limitler içinde Pajero veya Discovery var mı ?

15 17 arasına yok benim bildiğim temiz araç...
Eğer fiyatı 22 lere çekerseniz çok temiz bir Disco var. Stock haliyle hiç araziye girmemiş...

Araçla bol bol oynayabilmek lazım :smiley: parçasını kolay bulabilmek lazım benim fikrime göre :D Sorduğunuz he iki araç da çok güzeller.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR