AITOR JUNGLE KING I BICAK

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyle_xy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,526

Etiketler
Ynt: AITOR JUNGLE KING I BICAK

bıçağın resmini yükledim... ayrıca yukarıda verdiğim adreste özellikleri anlatılıyor..

AITOR_129538990623912500.jpg

AITOR_129538990625787500.jpg

AITOR_129538990627818750.jpg

ben almam bu paraya zira kaplarda doğada zor koşullarda kullandıımız, düşme kaybolma çizilme kırılma vs nin çok sık olabileceği ortamlarda birde bıcağa mücevher muamelesi yapamam. Ama bu para bazısı için önemsiz bir miktarsa çelik kalitesi için veriliyorsa alıp kullanabilir 500 tl ye aşçı bıçaklarıda var

fiyat olarak biraz pahalı benim yurt dışından getirme ihtimalim var orada 360-380 TL arasında fiyatı. youtube videosunu izledim özellikleri çok fazla pusulasından, sapanına,taşına, ateşine,misinasına benim tereddüt ettiğim nokta çeliğinin kalitesini, tek parça olup olmadığını birde sapının sert plastikten yapılmış olmasının iyi mi kötü mü olduğunu bilmemem.

eğer bu işi ciddi yapıcaksanız tavsiyem işinize yarayacak ekipmanları tek tek ve iyisinden alın bu şekilde bıçağın içinden çıkan ıvır zıvırlar ile uzun vadeli kullanım imkansız. iyi bir bıçak, iyi bir pusula, iyi bir gps vs şeyleri tek tek alın.

açıkçası bu özellşkleri tek bir noktada toplamak cazip gelmişti ama sizin bakış açınızda doğru sonuçta ne kadar dayanıklı olabilir diye de tereddüt etmiyor değilim... bu bıçağın bana çok cazip gelmesinin bir diğer nedeni estetik açıdan çok güzel olması,, insa ister istemez görünüşüde önem veriyor... sizin öenerebileceğiniz bir bıçak var mı? bu işi ciddi ciddi yapmayı düşünüyorum..

bu tip bıçaklarda çok net öneri veremem çünkü kullanmayı sevdiğim tarz bıçaklar değil. çoğu alanında görüntüsü için aldığını işlevlerini kullanmadığını düşünüyorum. Ben genelde kamplara araç ile gittiğim için adam gibi yemek için , bişeyler kesmek için yada rescue amaçlı ve tool kit gibi 3-4 bıçak hep yanımda olur. Cebimde ufak iyi bir marka klasik anadolu çakısı hep olur. Testere işleri için yapı marketlerdeki çakı şeklinde testerelerden taşırım.

bildik büyük markaların bıçaklarına bakmanızı tavsiye ederim, havalı şekillerden çok çelik kalitesi ve işlevselliğe bakın. örneğin yanımda tonla alet edavat olsamasına rağmen işlerimin %80 ini bahsettiğim cebimdeki ufak anadolu çakısı görüyor. yanındada bir letherman tool başka bişeye ihtiyaç duymuyorum.

http://www.gerbergear.com/Survival/Knives/Survival-Series-Ultimate-Knife_31-000751

bu işleri dünyada kabul görmüş markalardan almayı tercih ederim ben,sizin bıçak ayrıca ağır,vurmak ,çarpmak için iyi belki ama kesme ve ince işler,ayrıca taşıma için uygun değil bence
gerberin yaptığı bıçağı kullanan ultimate survival i çeken kişi
bıçak burda var,you tube da detaylı incelenebilir

merhabalar,
aitor jungle serisi bıçakların sapları içi boş çelik boru gibi. bu borunun ucuna biçak demiri içten bir vida ile tuturuluyor.
bu modelde böylemi bilmiyorum ama aitorun diğer modellerinde bu şekilde.
Yani yekpare bir bıçak ile karşılaştırılması çok doğru değildir.
Bu bıçağa bu kadar para vermek yerine malzemeleri ayrı ayrı alırsanız(pusula misina vs..) çok daha kaliteli şeyleri çok daha ucuza alabilirsiniz.
100 - 150 TL arasında bir fiyata çok kaliteli yekpare bıçaklar var.

bende çeşit çeşit bıçak var. sağlam olsun diyorsanız Bora bıçaklarını öneririm.
http://www.boraknives.com.tr
siteleri bu aralar yenilenecek, yeni sitede 3 katı çeşit olacak.

CAN

unc' Alıntı:
http://www.gerbergear.com/Survival/Knives/Survival-Series-Ultimate-Knife_31-000751

bu işleri dünyada kabul görmüş markalardan almayı tercih ederim ben,sizin bıçak ayrıca ağır,vurmak ,çarpmak için iyi belki ama kesme ve ince işler,ayrıca taşıma için uygun değil bence
gerberin yaptığı bıçağı kullanan ultimate survival i çeken kişi
bıçak burda var,you tube da detaylı incelenebilir

Gerberin Survival serisi ne yazık ki çok sağlam değil. biraz sert kullanımda bıçağın üzerindeki dişli kısım hemen hasar görüyor, dişlerde kırılmalar oluyor.
Biçağı zor koşullarda kullanacaksanız survival serisi çok uygun değildir. Bıçağın reklamını yapan beyfendi (Bear Grylls) bile kendi tv serisinde başka bir bıçak kullanıyor.
hatta bu bıçağı kullandığını göremezsiniz. Alınacak ise bu bıçağın dişsiz versiyonu var. Ultimate Fine Edge olarak geçiyor.

CAN

merhaba bu bıçaklar bize biraz rambo filmlerinden miras gibi geliyor.diğer arkadaşlarında söylediği gibi fiyatı çok yüksek bu parayı verdikten sonra bizim yerli bora vs. iyi bir bıçak ve artanıylada birçok ekipman alabilirsiniz....

cevaplarınız için tşkrlr arkadaşlar, almaktan vazgeçtim.. şuan bora ve diğer bıçaklar üzerinde araştırmalar yapıyorum..

bora iyi güzel de bir de biraz estetiğe dikkat etseler! bora nın yeni kataloğunu istettim, p.tesi kargoya verecekler haftaya elime ulaşır.. orda mutlaka istedin bir tane bulursun dediler bakalım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR