Ahşap Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkansancan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,991

anket yok

• 1

Kullanılan: 0 0.0%
  • 2

Kullanılan: 1 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .

serkansancan

Yeni Üye
Herkese merhabalar
Nerden estiyse karavanda yaşamaya karar verdim ve bunun en uygun olduğu illerden biri olan Antalya da yaşıyorum. Yazları gezerek Kışlarıda Antalya da sabit bir yerde durmayı düşünüyorum.Karavan ve karavancılık hakkında pratik bi iblgim yok bildiğim herşey okuduklarımdan ibaret. Heveslendim bi kere Hatta taktım kafaya. Aşağıdaki linkteki yere gittim ve ürünleri inceledim ilk bakışta mükemmel görünüyolar ama illaki dezavantajları vardır . Sizlerden yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

ahşap karavan da tek adres dost ahşap 05364463938

Bahsettiğiniz sitede karavanlar çok çekici. Yalnız bu karavanları çekmek çok zor olsa gerek. Bunlar ancak sabit kalınan yerlerde kullanılır herhalde.

22.03.2018 perşembe günü manisa daki dost ahşap ı ziyaret ettim ve gözlerime inanamadım bir karavan bu kadarmı güzel olur. Ayrıca dizayn konusunda seçenek sınırsız neyi nasıl istiyorsanız o şekilde yapılabiliyor. İç döşeme konusunda mutabık kaldık ve siparişimi verdim 1,5 katlı olacak şekilde 38 000 tl ye anlaştık 20 günde teslim edecekler. Şu an güneş paneli işini araştırmaktayım toplamda kullanıma hazır duruma getirmek yaklaşık 50.000 tl ye mal olacak gibi görünüyor ki bence bedava

Antalya sütçüler toki konutlarında oturmaktayım 41 m2 eve 100 000 tl isteniyor 20 000 de döşemesi etti sana 120 000. Sabaha kadar mahallede ot çöp bi sürü iş dönüyor pislik bi yer.

2001 model toyota corolla m var nissan x trail le takas edicem üstüne 30 000 tl kadar gidicek vel hasıl kelam 80 000 tl harcayarak ister şehrin en elit yerinde denize sıfır yaşayacam ister fıldır fıldır gezecem. Heyecanım çok büyük :smiley: :smiley:

İşin hiç yasal yönünü araştırdınız mı peki ? Karayolunda bu karavanın nasıl taşınacağı ile ilgili vb konularda ?Çok büyük ve çok ağır karavanlar.

22.03.2018 perşembe günü manisa daki dost ahşap ı ziyaret ettim ve gözlerime inanamadım bir karavan bu kadarmı güzel olur. Ayrıca dizayn konusunda seçenek sınırsız neyi nasıl istiyorsanız o şekilde yapılabiliyor. İç döşeme konusunda mutabık kaldık ve siparişimi verdim 1,5 katlı olacak şekilde 38 000 tl ye anlaştık 20 günde teslim edecekler. Şu an güneş paneli işini araştırmaktayım toplamda kullanıma hazır duruma getirmek yaklaşık 50.000 tl ye mal olacak gibi görünüyor ki bence bedava

Antalya sütçüler toki konutlarında oturmaktayım 41 m2 eve 100 000 tl isteniyor 20 000 de döşemesi etti sana 120 000. Sabaha kadar mahallede ot çöp bi sürü iş dönüyor pislik bi yer.

2001 model toyota corolla m var nissan x trail le takas edicem üstüne 30 000 tl kadar gidicek vel hasıl kelam 80 000 tl harcayarak ister şehrin en elit yerinde denize sıfır yaşayacam ister fıldır fıldır gezecem. Heyecanım çok büyük :smiley: :smiley:

...ister şehrin en elit yerinde denize sıfır yaşayacam ister fıldır fıldır gezecem.

Yukarda yazdıklarınızı okurken bir gözle de verdiğiniz linkteki ahşap karavanlara bakıyorum. Galiba şaka yapıyorsunuz.:smiley::smiley:

Ben de insallah karavanin reklamini yapiyordur arkadas diye icimden gecirdim. Sehir de eviniz olur, bir de ustune civi caktirilmayan bir tarla. O tarlaya koyarsiniz, gelene de bak teker var, ev degil dersiniz. O zaman ise yarar.

Serkan bey , ben Antalya Döşemealtından Berkhan . Karavan ve kampçılıkla ilgili geçmişim 40 yılı geçmiştir . İki yıldır motorkaravan , ondan önceki iki yıl pino çeki karavan , daha önceleri kendi yaptığım VW BUS karavan ve bolca çadır deneyimim var . Karavan seçimi için kullanma amacının belirlenmesi gerekir . Anladığım kadarı ile sizin seçiminiz mobil yaşamdan yana . Bunu seçtiğiniz tekerlekli ( mobil ) evden anlıyorum . Bu mobil küçük ev ( Tiny House ) dünyada örnekleri çok olan , bizde de memnuniyetle üretildiğini gördüğüm , link'ini gönderdiğiniz tekerlekli evdir . Bu tekerlekli evi sürekli kalacağınız , anlaşma yaptığınız bir kamp alanına çekerek götürüp konuşlandırabilirsiniz , alacağınız veyahut kiralayacağınız bir arsaya koyabilirsiniz ancak hiç bir zaman kendi aracınızın arkasında 50 km/saat hızıyla kullanamazsınız . Mobil yaşam için elverişli ancak seyahat için elverişli değildir . Seyahat ederek yaşamak amacınızsa , hızlı seyahat için teardrop ( gözyaşı modeli ) bir karavan çok uygun olur ve Gezenbilir forumlarında bu konuda birçok bilgi bulabilirsiniz . Biraz daha konforlu ve süratli seyahat alternatifi 3.25 m / 4.20 m aralığındaki çeki karavanlardır . Bu karavanlar da hafiflikleri ve pratiklikleri ve 750 kg altında iseler vergi açısından tercih ediliyor . 750 kg üstünde çeki karavana plaka çıkarmak gerekiyor . Gezenbilir Forumları bu konuda fazlasıyla bilgi barındırıyor . Daha üst modeller 4.20 m - 8 m aralığında olanlar ( 1150 kg ve üstü ) trafikte büyüklüklerine göre hantal olabiliyorlar ve ağırlıklarına göre çeki aracının motor gücü ve ağırlığı önem taşıyor . Çeki karavan çeken aracın karavanın ağırlığından en az %40 fazla olması idealdir . Sebebi ise özellikle yokuş aşağı inerken arkadan çektiğiniz çeki karavanın çeken araca itme ve virajlarda döndürme etkisidir . Bu konuda da Gezenbilir forumlarında çok sayıda bilgi bulmak mümkün . Çeki karavan arzunuz olduğu için motorkaravanlarla ilgili fazla bir şey söylemeyeceğim .
Link'ini gönderdiğiniz evlere bayıldım . Motorkaravan kullanmama rağmen içimden küçük bir arazi edinip , mesela denizkenarı bir sit alanı olabilir , bu mobil küçük evden koyup yaşamak geldi .
Karavan serüveninizde herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim .

Berkhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,890
Kayıtlı Üye Sayımız
166,681
Kaydolan Son Üyemiz
Zelwager

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR