Ynt: Adana, Aladağ, Acısu Kapızbaşı Şelalesi Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)
Merhaba arkadaşlar keşif gezimizi anlatmakta sizlerden önce davrandım ama şu ara zamanım var yazayım dedim.
24.05.2009 pazar günü Adana - Aladağ Keşif gezimizin öncesi, Henüz bir arazi aracım olmadığı için ve bu geziye katılmayı çok istemem neticesinde arazi aracı kiralamak istedim. Mersinde kiralık arazi aracı bulmayınca 2. el satış sitelerinden Mersinde satılık arazi aracı olanlara mesaj attım, aracımla mersinde bulunan galerileri gezdim, görüştüm fakat araç kiralayamadım. Katılan arkadaşlar bir şekilde araçsız da olsa geziye katılmamı istediler onlara çok teşekkürler.
Adanalı Bümyamin abi organizasyonundaki, Osmaniye,Tarsus, Mersin ve Adanalı katılımcı arkadaşlarla oluşturduğumuz 11 araçtan oluşan konvoyumuzla, Aladağ - Acısu Kayseri sınırları içerisinde bulunan Kapuzlu Şelalesi keşif gezimiz adana saat 08:30 da başladı.
Yol üzerinde verilen sıkma çay molasından sonra konvoyumuz öğle sıralarında 105 km sonra Aladağ’a vardı. Beni Aladağ’a kadar Terios'unda misafir eden Ali Kıldiş abime teşekkürler. Aladağ ilçesinde Bünyamin abinin bir önceki gün eleman gönderip hazırlattığı etlerimizi ve diğer ihtiyaçlarımızı alıp bize yolu gösterecek Aladağlı rehberlerimizle ilk önce 30 km olduğu söylenen, orman içi, bol virajlı ve uçurumlu, dar toprak yol etabımız araçlara yakıt ikmali yapıldıktan sonra başladı. Bu noktada aramıza sonradan katılan Osmaniyeli Alpaslan abinin Vitarasına misafir oldum, ona da çok teşekkürler.
Aladağ ilçesi sonrasındaki etabımızda, zamanı ilerlemesi, karınlarımızın acıkması nedeni ile acısu bölgesinden Kapuzlu Şelalelerine geçişimiz 3.5 saati bulacağı öngörülerek acısu bölgesine uğramadan Şelale istikametinde ilerledik. 1.5 saat 30 km uzaklıkta oldu söylenen hedefimize, 50 km ve 3 saatte ulaşınca haliyle açlığında verdiği sıkıntı konvoyumuzda bulunan arkadaşları bi hayli gerdi. Kapuzlu Şelalelerine vardığımızda inanılmaz güzel manzara yolda yaşanan sıkıntıları bir anda sildi. Yolu ve zamanı yanlış tahmin eden rehberlerimizin bizi tesellisi şelalelerin ve bölgenin çok güzel olduğu gördüklerinde her şeye değeceğini söylüyorlardı haklıda çıktılar. Kapuzlu Şelalesi öncesi tarihi köprüyü geçişimiz heyecanlı ve güzeldi. Enteresan olanı aracımızda bulunan rehber arkadaşların köprüye çıkmadan inmek istemeleriydi ama Alpaslan abi izin vermeden geçişi yaptık.
Kapuzlu Şelalesine vardığımızda saat 16:00 olmuştu açlık güdüleri doğrultusunda vakit kaybedilmeden yiyenbilir bölümüne hemen atlandı ötesi fotoğraflarda. Yiyenbilir aktivitemiz bittikten sonra 19:30 yola çıktık, yolumuz çok uzun ve zorluydu, konvoy düzenini koruma ve bir an evvel dönme çabalarımız neticesinde Aladağ ilçesine 10:30 da ulaştık. Çay molası sonrası yakıt ikmali yapıldı, Osmaniyeli arkadaşlarla vedalaşmadan sonra Sami arkadaşın CJ7V8 ne geçtim, Sami kardeş sohbetinle yorgunluk ve sarsıntılar bana hiç sıkıntı yapmadı, ayrıca v8 'in sesi ve CJ7'nin sarsıntıları zevk verdi, sana da aracında beni misafir ettiğin için çok teşekkürler. Adana’ya 01:00 de ulaştık, aracımı park ettiğim yerde bulamama korkumda ayrı bir duyguydu ama neyse ki yerindeydi. Ev geldiğim saat yukarıdaki yazılı son yazımın saatidir.
Bana bu güzel günü yaşatan, bu gezinin organizasyonu yapan Bünyamin abiye, geziye katılan bütün arkadaşlara, bu tür gezileri tertipleyebilmemize, farklı yerde yaşayan doğa ve of road seven insanları bir araya getirmeye ve güzel dostlukların kurulmasına vesilen olan GEZENBİLİR.COM'a teşekkürler. Ali Borazan