acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhan12101982 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,946

gokhan12101982

Ana Kamp
arkadaşlar 99 freelander 1.8 i var.Aracım geçende elimde orjinal kumanda olmasına rağmen immoblizer i devreye soktu.Kumanda arızalı diye servisten yeni kumanda aldım kabul etmedi araç kumandayı.Beyne girip immo yu açıyoruz araç çalışıyor 5-10 dk sonra tekrar devreye giriyor çalışmaz oluyor.Tekrar beyne girip açıyoz çalıştırıyoz stop ediyoruz tekrar immo devreye giriyor.Kumandaları tanıtamıyoruz(ne yeni geleni nede kullanmakta olduğum kumandayı tanımıyor)Ne yapacağımı şaşırdım.Başına gelen ne yapılacağını bilen varmı.Çok canım sıkıldı.Nolur yardım edin

Etiketler
Ynt: acil yardım

Dostum aklıma gelen çare şudur: Anıl otoya telefon et derim. Onlar bu araçları belkide Türkiye'de en çok gören insanlar. Her aracın kaç bin km'de hangi arızayı çıkarabileceğini ve çözümünü ezbere biliyorlar. Hallederler diye düşünüyorum.

Telefonu internetten rahatlıkla bulabilirsin. Sonucu bize de bildirirsen sevinirim. Öğrenmiş oluruz biz de.

İyi günler
Geçmiş olsun.Anıl oto tel:216 5735959 Bostancı İstanbul Sy Uğur KAYA veya Sy Gökan Gökşen
Saygılar
Batuhan Tüten

Merhabalar;
1999 - 2000 model yılı araçlarda İmmobilizer sistemi dediğiniz gibidir.Araç eğer anahtar senkranizasyonunu kaybeder ise immoyu devreye sokar ve aracı çalıştıramazsınız.
Eğer araç çalışmıyor ise aracın anahtarı ile sürücü kapısından ,anahtarı sağa ve sola döndürmek sureti ile dört haneli bir kod girilir ve kod girildikten 30 sn içerisinde hemen marş basar iseniz araç çalışacak ve stop edip 30 sn içerisinde tekrar marş basar iseniz araç tekrar çalışır.fakat zamanı (30sn) geçirirseniz araç tekraradan immoya geçer marş bastığınızda araç çalışmaz.Bu kod E K A olarak adlandırılır ve açılımı Emergency Key Acces yani acil giriş kodu dur.Her araca satılır iken bu kod teslim edilir.Eğer bulunamıyorsa da Aracın ruhsatı ile yetkili servise gittiğinizde bu kodu size vereceklerdir.Şimdi asıl sorun aracın her çalıştırılmasında bu eziyet ,araç bu kodla çalıştırılsın ve servise getirilsin diyedir ki serviste ddiagnoz cihazı ile anahtar veya kumanda programlanarak sorun ortadan kalkar.Bir de yeni bir uzaktan kumanda aldığımızda çalışmayacaktır philip programming yapılarak araç ile senkranizasyonu sağlandıktan sonra çalışacaktır.Bundan hariç yapılan işlemler eğer uğraşan ustanın elinde bu işi görecek cihaz yada bu bilgiye sahip usta yok ise maddi manevi külfet olacaktır.

Ayrıca hatırlatma gereği duydum,çünkü konu ile ilgilidir;Eğer uzaktan kumandanıza pil değiştirdi iseniz senkranizasyonunu yapmalısınız zira kumanda çalışmayacaktır.(araca yakın mesafeden 5 sefer üst üste kilitleme 5 sefer üst üste açma butonuna bastığınızda kapılar kitlenip açılacaktır.Bu hareketi gördüğünüzde işlem tamam demektir.) Basit fakat önemli konudur yardımcı olabildiysem ne mutlu...

s a kullanma kılavuzunda immo nun nasıl programlandığını gösteriyodu fakat immo kolay kolay bozulmaz pil değiştirme araç elektriğini kesme ve kısa devre gibi bi sıkıntı dan olmuş olabilir,kitapçığında okumuştum araç her kilitlendiğinde immo ayrı şifrelendirme yapıyo die yazıyodu bu da güvenlik açısında cok önemli calınma riskine karşılık,inşallah yazılımdan falandır yoksa parça arızası ise biraz daha masrafınız artabilir allah kolaylık varsin saygılar.

Arkadaşlar olayı çözdüm.Gittim 350 Tl ye immoyu söktürdüm bi elektrikçiye.Sonrada ertesi gün gittim ve aracı sattım galeriye.Honda crv ile takas ettim.Alırken servislere baktırmama rağmen aldığım günden beri bıktım bu lanet arabadan.Bir daha alırsam top olayım davul olayım.Aldığım güne lanet ediyorum.Her gün bi arıza çıkarmı arkadaşlar ya bi arabada.Güya baktırdık.Neyse ben kurtuldum bir miktar zararla.Allah herkesi kurtarsın bu araçlardan.
NOT:Kullanan ve menun olan arkadaşlardan özür dilerim ama gerçektenn bıktırdı beni.

gokhan12101982' Alıntı:
Arkadaşlar olayı çözdüm.Gittim 350 Tl ye immoyu söktürdüm bi elektrikçiye.Sonrada ertesi gün gittim ve aracı sattım galeriye.Honda crv ile takas ettim.Alırken servislere baktırmama rağmen aldığım günden beri bıktım bu lanet arabadan.Bir daha alırsam top olayım davul olayım.Aldığım güne lanet ediyorum.Her gün bi arıza çıkarmı arkadaşlar ya bi arabada.Güya baktırdık.Neyse ben kurtuldum bir miktar zararla.Allah herkesi kurtarsın bu araçlardan.
NOT:Kullanan ve menun olan arkadaşlardan özür dilerim ama gerçektenn bıktırdı beni.
landscape' Alıntı:
Merhabalar;
1999 - 2000 model yılı araçlarda İmmobilizer sistemi dediğiniz gibidir.Araç eğer anahtar senkranizasyonunu kaybeder ise immoyu devreye sokar ve aracı çalıştıramazsınız.
Eğer araç çalışmıyor ise aracın anahtarı ile sürücü kapısından ,anahtarı sağa ve sola döndürmek sureti ile dört haneli bir kod girilir ve kod girildikten 30 sn içerisinde hemen marş basar iseniz araç çalışacak ve stop edip 30 sn içerisinde tekrar marş basar iseniz araç tekrar çalışır.fakat zamanı (30sn) geçirirseniz araç tekraradan immoya geçer marş bastığınızda araç çalışmaz.Bu kod E K A olarak adlandırılır ve açılımı Emergency Key Acces yani acil giriş kodu dur.Her araca satılır iken bu kod teslim edilir.Eğer bulunamıyorsa da Aracın ruhsatı ile yetkili servise gittiğinizde bu kodu size vereceklerdir.Şimdi asıl sorun aracın her çalıştırılmasında bu eziyet ,araç bu kodla çalıştırılsın ve servise getirilsin diyedir ki serviste ddiagnoz cihazı ile anahtar veya kumanda programlanarak sorun ortadan kalkar.Bir de yeni bir uzaktan kumanda aldığımızda çalışmayacaktır philip programming yapılarak araç ile senkranizasyonu sağlandıktan sonra çalışacaktır.Bundan hariç yapılan işlemler eğer uğraşan ustanın elinde bu işi görecek cihaz yada bu bilgiye sahip usta yok ise maddi manevi külfet olacaktır.

Ayrıca hatırlatma gereği duydum,çünkü konu ile ilgilidir;Eğer uzaktan kumandanıza pil değiştirdi iseniz senkranizasyonunu yapmalısınız zira kumanda çalışmayacaktır.(araca yakın mesafeden 5 sefer üst üste kilitleme 5 sefer üst üste açma butonuna bastığınızda kapılar kitlenip açılacaktır.Bu hareketi gördüğünüzde işlem tamam demektir.) Basit fakat önemli konudur yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Şimdiii Bu araçtan almayı düşünerek forumu inceleyen biriyim. Siz olsanız ne dersiniz:(:(:( :eek: :eek: :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR