Acil yardım havalı arb kilit komrasör susmuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,931

foremost

Zirve
Yer
adana
Arkadaşlar hepinize merhaba aracımda arb havalı kilit var ancak daha önce çalışıp doldumu duruyordu şimdi kilidi çalıştırdığımda oda sürekli çalışmakta neden olabilir komrasör dolmadan kilidi çalıştırmıyorum doluyor ondan sonra çalıtırıyorum ancak ardına oda başlıyor çalışmaya sinirlerimi bozmaya başladı daha önce bölyle bir sıkıntı yoktu doldumu kilidi çalıştırıyordum birdaha çalışmıyordu ve kilit çalışıyor bir sorun yok ancak komrösör durmuyor acil yardım teşekkürler

Etiketler
Ynt: Acil yardım havalı arb kilit komrasör susmuyor

Merhaba,sistemde bir yerlerde kacak olmasi lazim.
Zamanla,kullanima bagli olarak bu tur arizalar normal diye dusunuyorum.
Ben kullanmadim,sadece tahmin ediyorum.Umarim bulur,rahatlarsiniz.

Bahadır bey kilit daha yeni ve çok kullanılmadı arıza yeni oldu ama arıza olacak bir etken olmadı alt kısımda difransıyelin orayıda kontrol ettim kaçak göremedim koprösörü kesen şalterden şüpheleniyorum ancak kilit çalışmadımı kendi doldumu süsüyor öğle olsa doldumuda devam eder ancak kilit çalıştımı koprosör çalışmaya devam gariplik orda elektirikçime görterdim kesmiyor elektiriği diyor ancak ben pek buna güvenemiyorum başka bir şey var

Haklisiniz, o zaman sebep ne olabilir.Soyle bir dusunelim.
Elektrikciniz kesmiyor derken eger pompa hic susmasaydi hakliydi.
O zaman basinca duyarli valf kesicinin bozuk oldugunu dusunurduk.
Kilit kapali ama kompresor doldurunca duruyor.Kilidi acinca calismaya basliyor.
Ilk basta calismasi normal actiginizda gerekli parcayi yerine yerlestirinceye kadar tekrar calisacaktir.
Kilitlenme tamamlaninca durmasi lazim ki daha once kilidi acinca dahi yeniden calismiyor yazmistiniz.
Bu durumda kilit mekanizmasinin icerden biryerlerde baglantilarindan kacak olabilir mi?
Bu arada ben duz olarak sanayi kompresorleri mantigi ile bakiyorum.
Acaba normalde kilitleri devreye aldiginizda araclarda kompresor devamli mi calisiyor,bilmiyorum.
Kilitleri devreye aldiginizda hava doluyken bir daha calismadigindan emin misiniz?
Ben yillar once havali kilidi,bir Volvo 6x6 kamyonda gormustum ama prensibini bilmiyorum.
Sadece kilitleri devreye aldiginizda camur,kar vs yara yara gidiyorduk.TKI nin bir kamyonuydu.
Nissan Patrol'lerde westinghouse vakumundan gelen hava ile kilit vardir.
Arac calistigi muddetce hava akimi sistemde vardir.Siz sadece valfi acar kilidi devreye alirsiniz.
Burada da,Offroadcuyuz com'da da bu konuda tecrubeli kullanicilar ve uygulayici ustalar var.
Sanirim konuyu gormediler,yoksa bilgi vermek icin yardimci olurlar.Ayrica duzeltecek yeri dahi bildirilerdi.
Cozum uretemedigim icin kusura bakmayin.Bendeki bilgiler bu kadar.
Size kolay gelsin.

Bahadır bey teşekkürler sorun difransiyel kutusunda yada na giden hava hortumunda çünkü komrösör dolduğunda duruyor yani koprösör görevini yapıyor kilir devreye girince çalışma başlıyor buda bende kilit tarafında bir sorun olduğunu hissettirdi bakalım araştırıp bulacağız yinede teşekkür ederim

Kilit devreye girince depolanmış hava boşalıyor, tekrar doldurmak için çalışıyor ama hava kaçıyor. Büyük bir ihtimalle valf açık kalıyor. Aç kapa yaptığın zaman depon doluyor, valf tarafını kontrol et, takılı kalmış olabilir.

Dixie' Alıntı:
Kilit devreye girince depolanmış hava boşalıyor, tekrar doldurmak için çalışıyor ama hava kaçıyor. Büyük bir ihtimalle valf açık kalıyor. Aç kapa yaptığın zaman depon doluyor, valf tarafını kontrol et, takılı kalmış olabilir.
o zaman sorun komrösörde gibi görünüyor difransiyelle hiç oynamıyalım artı bu gün difransiyele giden hortumları ve ifransiyeli kontrol ettim kaçağa raslamadım ayrıca komrosörden 2 çıkış mevcut biri kilide diyeri lastik şişirmek için kullanılıyor aynı sıkıntı lastik şişirmek için gelen hortumdada mevdut oda eskiden koprösör doldumu çalışmıyordu lasriğe takınca hava basıyordu bitince çalışmaktaydı depolamada sorun yok oraya kadar tamam ancak ikisinede aktarım yaparken komprösör çalışmaya devam ediyor peki valf açık kalıyorsa bu hava nereye gitmekte tamam lastik şişirmek için olanı direk havayı veriyor peki kilite verdiği hava nereden çıkıyor yoksa oda kilide varmadan komprösörün içinden bir yerlerden bu dediğiniz valf olabilir oradanmı kaçırıyor öğle ise kime göstermek lazım bu kömprösörü ???

Görünen o ki sizin kompresörün çıkışında bulunan stop valfı diyeceğim valf arızalı. Bunu anlamanın yolu lastik sisiriken durması gereken basınca erişip erişmediğini kontrol edin, erişip geçiyorsa ve durmuyorsa(basınç) kesin bu valf arızalı. Eğer erişmiyorsa o zaman kopresörde dahili bir kaçak nedeni ile kopmresör hava kısa devresi yapıyor o nedenle istenen basınca erişmediği için durmuyor demektir. Eğer yanlış hatırlamıyorsam plate tipi bir valf sistemi vardır onalar kırlmış olabilir diye değerlendiriyorum.( Benimkisi sadece genel kültürden bir varsayım. işi bilen arkaşlar lütfen yanlış anlamasın)

saygılar
Rıza

Lastik şişirmek ve kilit için olan çıkışlar tahliyedir, bir de kompresörün kendi içinde emniyet valfi bulunur şişirip patlama yapmasın diye. Şimdi söylediğinize göre lastik şişirdikten sonra ve kilit göreve girdikten sonra da kompresör çalışmaya devam ediyor yani devreniz açık kalıyor. Kompresörü söküp servise götürmeniz gerekir pneumatic valf görev yapmıyor, görüldüğü kadarıyla elektrik arızası. Ya valf kontrol ünitesinin içinde bağlantı teli koptu yada valf bozulmuş olabilir. Parçanın çok pahalı olacağını sanmam, eğer astronomik bir rakam çıkartırlarsa, parçanın kendisini alın, hidrolik/pneumatik parça satan yerlere gösterin mutlaka muadili vardır.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar bu bilgiler doğrultusunda elektirikçinin yolunu tutacağım parça konusunda endişem olabilir çünkü buradaki kopmprösör cihazlar büyük sanayi tipi bakalım olmassa alınan yere baş vuracağım huma otoya hele bir sökelim bakalım hayırlısı konumuzla alakası yok ama bir şey daha danışayım vinci açıyorum 2 metreden sonra geri içine sarıyor bildiğin dolaşmış aldığımdan beri hiç açmadım bir önceki sahibi dolaştırmış sanırım aracı bir yere bağlayıp vurdursam açılırmı yoksa onudamı elektirikçiye havale edeyim ne dersiniz

Tamburu sökebiliyorsan sök, halatı boşalt. Öbür türlü hem halatı ezersin hem de yeni bir ön takımın olur. Büyük bir ihtimalle halat dolanmışsa zaten ezilmiştir.

Dixie' Alıntı:
Tamburu sökebiliyorsan sök, halatı boşalt. Öbür türlü hem halatı ezersin hem de yeni bir ön takımın olur. Büyük bir ihtimalle halat dolanmışsa zaten ezilmiştir.
bunu da elektirikçiye havale edeceğim sanırım çünkü tamponun içine gömme yapılmış pomple açılması gerekebilir ee artık elektirikçide bize gömme yapacak yandık ;D ;D ;D

:smiley:))))
Olacağına bakın...
Şaka bir yana her iki sorunda da kullanmanız gerektiğinde bu şekilde kullanımı size daha büyük sorunlar çıkartabilir. o nedenle bir an önce baktırmak vede bakılıncaya kadar da kullanmamak gerekir diye düşünüyorum.

Arabanızda airbag yoksa, tamponu siz sökebilirsiniz vinç ortaya çıkar. Vinç takriben 40-45kg ağırlığında, tek başınıza yapamazsınız. Vinci boşaltın, tekrar katlama yerine geldiğinde bakın halatta ezilme var mı? Varsa zaten halat bitmiştir, yenisini almanız gerekecek. O yüzden kesin geri kalanını da boşaltın. Eğer arabada airbag varsa da elektrikçinn dikkat etmesi lazım, sensörlerle şaka olmaz.

tampon olarak orjinal değil aldığımda üstündeydı hatta korktum bu vince birşey olursa yandı keten helvam dedim ben bir resmini göndereyim en iyisi :smiley:

DSC_0018.JPG

Vinci elleme, kompresörle uğraş, ikisine birden girersen araç iki gün elektrikçinde yatar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR