Acemiye?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rothfuss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,695
Merhaba arkadaşlar,
Bu ilk mesajım ama bu siteyi bayadır biliyordum.Neyse uzatmadan Yaşım 16 haliyle öğrenciyim ona uygun bir fotoğraf makinesi almak istiyorum.Aradığım tek özellik ucuz etin yahnisi olmasın :D Çektiğim resimler kaliteli olmalı..Yani ne kötü ne en iyi olsun ortadan biraz dah yüksek olsun.Macro çekimler falan önemli değil...Marka model ve fiyatlarıyla önerilerinizi bekliyorum...

Etiketler
acemiye

Ynt: Acemiye?

Hoşbulduk esra hanım;
Valaha bütçe tam belli değil ama 200-275 ytl arasında diyebilirim...Ama bu fiyattan daha düşük bir makine ve kaliteli ise oda olabilir :D

Selamlar,
butcenizin oldukca kisitli olmasi bir yana, benim sahsi tercihim her zaman 2.el cihazlardir.. isterseniz sahibinden.com veya gittigidiyor.com'a bir goz atin.. onerim, canon S serisi (s1, S2....) bir kamera olacaktir. iyi gunler dilerim, reha

Bence önce eğitim.Kurs veren birçok dernek/kulüp var.Alınacak eğitim sonrası daha sağlıklı bir karar verilebilir.Üyelerden kaliteli bir 2.el makineyi çok ucuza alabilirsin.

Bütçem kısıtlı çünkü lise 2 ye gidiyorum..Ve yaz tatiline Bursa-istanbul istanbuldan trenle en uzun nereye gidiyorsa oraya gitmeyi ve ordan geri otobüsle tek tek gelmeyi planlıyorum o yüzden biraz para ayırmam lazım.Onun için kısıtlı dedim...Pekala bütçeyi 300-350 ytl desem?

SamiGiray' Alıntı:
Bütçem kısıtlı çünkü lise 2 ye gidiyorum..Ve yaz tatiline Bursa-istanbul istanbuldan trenle en uzun nereye gidiyorsa oraya gitmeyi ve ordan geri otobüsle tek tek gelmeyi planlıyorum o yüzden biraz para ayırmam lazım.Onun için kısıtlı dedim...Pekala bütçeyi 300-350 ytl desem?

300-350 YTL fiyat aralığında güzel bir kompakt makine alabilirsiniz... kompakt düşünürseniz de marka sıralamam nikon, canon, panasonic lumix şeklinde.
daha iyi birşeyler için bütçenin biraz daha zorlanması lazım.

keros' Alıntı:
Reha Bey
Canon G9 tavsiye eder misiniz

Canon G9 çok güzel bir makina. 12.1 megapiksel, 3 inch ekranı var ve raw formatında fotoğraf çekebiliyor.
ben tavsiye ederim ama yanılmıyorsam fiyatı 450-500 usd civarında. yani biraz daha ekleme ile başlangıç seviyesi bir dslr makine
alabilirsiniz.

Ömer bey;
Aslında dslr,kompakttan bile haberim yok.Bütçem aslında 3 bin ytl kadar :DAma bir fotoğraf makinesine 1500 ytl vermek istemiyorum çünkü kullanım alanım çok yok.Arada sırada aile fotoğrafı,arada akvaryumum fotoğrafı,Ve seneye yaza büyük bir tren gezisi planlıyorum orda çekim yaparım yani amatörce olacak buna göre bir marka model yazarsanız çok memnun olurum.Ayrıca bir sitede neredeyse aynı özelikte biri 350 biri 200 ytl makine gördüm pahalı olan nikon diğeri kodak idi...Yani biraz açıklama yaparsanız çok memnun olurum...

Sana tavsiyem ikinci el bir Canon 350d (dslr) alabilirsin. Sanırım 600ytl'ye falan düşmüştür fiyatları.

http://www.sahibinden.com/garantili_canon_350d_dslr_18-55_kit_-_sigma_70-300_apo_dg_macrWQQaXQQ10399866WQQpXQQdisplayitem

Hatta bu elemanın makinesi ve ekipmanı bütün ihtiyacını görecektir. Bursadan 950 YTL'ye alabileceğin en ideal ve yararlı takım :smiley:

Selam,
eger bir DSLR yoluna gitmeyi dusunursen iyi bir alternatif. Ama oncelikle DSLR mi? yoksa kompact bir camera mi almak istedigine karar vermelisin..

DSLR: zaman icinde bunu bri hobi haline getirip, lens parkini gelistirerek kullanmaya uygundur.. Dusuk isiklarda bile nispeten guzel fotograflar cekebilirsiniz. Ama, nispeten buyuk olmalari ve kullanirken cevrenin dikkatini cekmesi nedenleri ile tercihe edilmedigi de oluyor

Compact: en buyuk dezavantajlari dusuk isikta fotograf kalitesi cok dusuyor. Ama kullanmasi nispeten ucuz (zira, lens almak gibi bir seceneginiz yok) ama en iyi tarafi cebinizde duruyor, her yere geliyor, ilgi cekmiyor.

Ben, fotograf cekmeye giderken yanima hem DSLR hem de compact aliyorum.. umarim fikir verebilmisimdir. reha

Bu arada bu makineyi alacaksan ve satılmamışsa mutlaka pazarlık yap. 950'den aşşağı da alabilirsin. 18 Ağustostan beri satılmamışsa 900-850'ye falan da düşürebilirsin :smiley: şey de mesela 800 liram var. Hayatta olmaz derse ya 50 lira daha bulaiblirim sağdan soldan de. Acele satmaya ihtiyacı varsa direkt satar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR