Acemi Kampçıya Önerileriniz..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tcassi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,991

Tcassi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, ben kısa bir zaman önce, bir süreliğine (3-4 ay) kamp hayatı sürmeye karar verdim.2 kişilik bir çadırım var.Gerekli ekipmanları ve ihtiyaçlarımı toplayıp kamp yapmak istiyorum.Mersinde yaşıyorum.(Bu arada mersinlilerden tavsiye edebilecekleri, şehir merkezine yakın yerler varsa paylaşırlarsa sevinirim.) Fazla ormana, doğaya değilde anayoldan bir 50 metre civarı uzaklığında bir yer düşünüyorum.Ve eğer mümkün olursa, elektrikçi bir arkadaşımız bana, elektrik kullanmam için bir sistem önerdi.Çok büyük birşey değil, sadece laptop,cep tel şarj edecek kadar gücü olan bir akü kullanacağm.İlk defa kamp yapıyorum ve tek başıma olacağım.Nelere dikkat etmeliyim, neler yapmalıyım, tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.

Bu arada herhangibir yerden izin almam gerekiyor mu? Jandarma vs. lerin fink atıyor olacı yerlerde olacağım, birde bunlarla uğraşmak istemem.Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Acemi Kampçıya Önerileriniz..

slm
öncelikle çok güzel bi karar... ben eşimle 5 hafta yaptım böyle bi işi, o da fethiye gemilerde deniz kenarıydı... yani böyle bişey yapıcaksanız yol kenarı olmasın bence..gidin unutulmaz bi yerde yapın...tabi çalışacaksanız mersinde kamp yaparken o ayrı... yine de ben derimki ulaşımı kolay olan ve manzarası güzel olan bi köy yakınlarına yapın..

kamp olduğu için malzeme sorununuz yok.. götürebildiğiniz kadar battaniye götürün, şemsiye şart, mini hoparlör alın muzik için, mangal, sandalye, masa(katlanır) sakın unutmayın, kitap, dürbün unutmayın,, ocak normal piknik tüpü alın kamp ocaklarıyla gitmeyin sakın, çadırınız küçük sanırım o yüzden kesinlikle bi tente gibi bişey alın, bu çok önemli, akdenizde sürekli yağmur yağar bu mevsim ve sürekli çadırın içinde kalmak iğrenç bi durum, bizim çadır 6-7 kişilik falandı verandası vardı, içerisine belediyenin banklarını bile sığdırmıştık, dışarda yağmur yağarken içerde sandalyeye oturup yemek yiyebiliyoduk rahat rahat... tente bulamazsanız bazı süpermarketlerde satılan çok ucuz tek katlı kocaman çadırlar var bunu tente olarak kulannın kendi çadırınızı yatmak için kullanın....tütsü alın, gece tente altında yakmak için mum ve gaz lambası alın kesin(bir de şarap alırsanız yalnızlık batabilir)

köylüler ya da jandarma ilkin gelirler bi kaç gün, şaşırırlar sonra alışırlar giderler...jandarma eğer içinde jandarma olan milli park değilse ve onlara yakın değilseniz size bişey demez, hatta yardımcı bile olabilirler(zaten jandarmanın normalde umrunda değildir milli parklar sadece park içinde kendileri de varsa çok kuralcı ve yasakçı olurlar...örnek kazdağı ve dilek yarım adası)

arabanız yoksa kesin bisiklet lazım erzak almaya gitmek için

köpek ya da tavşan varsa çok daha zevkli olur..biz 4 köpekle kalmak zorunda kaldık, parçalasalar da bazen çadırı çok zevkliydi

hatta madem 3 ay falan kalıcaksınız gidin köyün birine hazır yumurtlayan tavuklardan bi kaç tane alın,, üç beş tahtaya çakılmış ucuz tellerle çok basit bi kümes yaparsınız, iki de karton kutu tamam.. kendi yumurtanızı kendiniz yapmış olursunuz.....(keşke fethiyedeyken aklıma gelseydi =)

çiçek alın..ne alaka demeyin,, şu an tam ekme mevsimi bahar açan soğanlı bitkilerin... çadırın önüne 15-20 tane soğanlı çiçek ekin.. hem uğraş olur hem de güzelleştirirsiniz yaşadığınız yeri

fotograf makinesii alın. foto çekip gezenbilire atın kesin..madem laptop var, alabiliyosanız turcell connect kart alın, ordan internete girin anında hem yazı hem de foto yollarsınız.. bi sorunla karşılaşırsanız foruma sorarsınız

aklıma başka bişi gelmiyo...

şevkinizi kaybetmeyin yeter gerisi gelir

bol şans

Kamplarda yemek konusunda biraz yardımcı olayım.
[attachment=1]

Kamp Yiyecek ve İçecekler.jpg

sifreyiunutmak' Alıntı:
Selam
öncelikle çok güzel bi karar... ben eşimle 5 hafta yaptım böyle bi işi, o da fethiye gemilerde deniz kenarıydı... yani böyle bişey yapıcaksanız yol kenarı olmasın bence..gidin unutulmaz bi yerde yapın...tabi çalışacaksanız mersinde kamp yaparken o ayrı... yine de ben derimki ulaşımı kolay olan ve manzarası güzel olan bi köy yakınlarına yapın..

kamp olduğu için malzeme sorununuz yok.. götürebildiğiniz kadar battaniye götürün, şemsiye şart, mini hoparlör alın muzik için, mangal, sandalye, masa(katlanır) sakın unutmayın, kitap, dürbün unutmayın,, ocak normal piknik tüpü alın kamp ocaklarıyla gitmeyin sakın, çadırınız küçük sanırım o yüzden kesinlikle bi tente gibi bişey alın, bu çok önemli, akdenizde sürekli yağmur yağar bu mevsim ve sürekli çadırın içinde kalmak iğrenç bi durum, bizim çadır 6-7 kişilik falandı verandası vardı, içerisine belediyenin banklarını bile sığdırmıştık, dışarda yağmur yağarken içerde sandalyeye oturup yemek yiyebiliyoduk rahat rahat... tente bulamazsanız bazı süpermarketlerde satılan çok ucuz tek katlı kocaman çadırlar var bunu tente olarak kulannın kendi çadırınızı yatmak için kullanın....tütsü alın, gece tente altında yakmak için mum ve gaz lambası alın kesin(bir de şarap alırsanız yalnızlık batabilir)

köylüler ya da jandarma ilkin gelirler bi kaç gün, şaşırırlar sonra alışırlar giderler...jandarma eğer içinde jandarma olan milli park değilse ve onlara yakın değilseniz size bişey demez, hatta yardımcı bile olabilirler(zaten jandarmanın normalde umrunda değildir milli parklar sadece park içinde kendileri de varsa çok kuralcı ve yasakçı olurlar...örnek kazdağı ve dilek yarım adası)

arabanız yoksa kesin bisiklet lazım erzak almaya gitmek için

köpek ya da tavşan varsa çok daha zevkli olur..biz 4 köpekle kalmak zorunda kaldık, parçalasalar da bazen çadırı çok zevkliydi

hatta madem 3 ay falan kalıcaksınız gidin köyün birine hazır yumurtlayan tavuklardan bi kaç tane alın,, üç beş tahtaya çakılmış ucuz tellerle çok basit bi kümes yaparsınız, iki de karton kutu tamam.. kendi yumurtanızı kendiniz yapmış olursunuz.....(keşke fethiyedeyken aklıma gelseydi =)

çiçek alın..ne alaka demeyin,, şu an tam ekme mevsimi bahar açan soğanlı bitkilerin... çadırın önüne 15-20 tane soğanlı çiçek ekin.. hem uğraş olur hem de güzelleştirirsiniz yaşadığınız yeri

fotograf makinesii alın. foto çekip gezenbilire atın kesin..madem laptop var, alabiliyosanız turcell connect kart alın, ordan internete girin anında hem yazı hem de foto yollarsınız.. bi sorunla karşılaşırsanız foruma sorarsınız

aklıma başka bişi gelmiyo...

şevkinizi kaybetmeyin yeter gerisi gelir

bol şans

İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Bu yazdıklarınızdan sonra çok eksiğim olduğunu şimdi daha iyi farkettim.

Bende kampı daha çok ormanlık veya herhangibi bir yaylalık da yapmayı düşünmüştüm ama sonra bir sorunla karşılaşacak olursam, anayola kolayca ulaşacak yerde kampı kurmayı düşündüm.Yinede köy civarında kamp daha cazip geliyor gerçekten.

Dediğiniz gibi kamp olacağı için malzeme sorunuda olmaz.Yüklenebildiğim kadar malzeme götürmeyi düşünüyorum.Malesef araba bulabileceğimi zannetmiyorum, bisikletle idare etmek zorundayım.Malzemelere gelince, ben daha çok çadırın içinde oturur, dinlenirim diye düşünmüştüm ama portatif sandalye ve masada kullanabilirim.Mangal yerine sac tava götürmeyi düşünüyorum.Yemekleri tavada, etide şişe geçirirerek pişiririm.Kitap öneriniz için teşekkürler.Uzun zamandır fırsat bulamayıpta okuyamadığım 4-5 kitabı okuma imkanımda olur.Zaten bu kampı, hep erteleyip, bir türlü yapamadığım uğraşlarım için yapmak istiyorum.Ve öğrenci olduğum için derslere çalışacak daha çok zaman bulurum diye planlıyorum.Aklıma gelmeyen gereçlerden yine bir taneside dürbün :smiley: mutlaka bir tane götüreceğm.Evet, haklısınız akdenizde özellikle bizim taraflarda yağmur yapar.Canımı sıkan tek durum bu.Yağmurdan, çamurdan etrafı istediğim gibi dolaşamayacağım.Çadırım pek büyük değil, bana yeter diye planlamıştım.Bahsettiğiniz tentelerden edinmeye çalışırım.Mum ve gaz lambasıda mutlaka yanımda olmalı.

Kampı uygun bir yere kurmaya çalışacağım.Kurmadan önce milli park veya girilmesi yasak olan yerler olup olmadığını araştırırıım.Erzak için bisikleti kullanırım.Yanımda, evde beslediğim tavşanıda götürmeyi düşünüyorum :smiley: Ancak orda kaybolur diye korkuyorum.Köpeğim yok ama kampı kurduğum taraflarda mutlaka davetsiz misafirler olacak :smiley:

Köyden yumurtlayan tavuk alma fikri gerçekten harika.Ben akıl edemedim.Koli koli alırım diyordum.Basit bir kümesle hal olur.Bunun dışında birkaç metrekarelik alana sebze ekerim diye düşünmüştüm.Eğer imkanım olursa bunuda yapabilirim.

Foto mak. mutlaka yanımda olacak :smiley: Sizlerlede paylaşmaya çalışırım.3g modemler dağın başında çekebilirse harika olur.Ben laptopu daha çok bilgisayarın içindekiler ve birkaç program için yanımda götürmeyi düşünüyorum ama internette olursa harika olur..Bu pazar günü gitmeyi planlıyorum, umarım bir sorun olmaz.Tavsiyeler için teşekkürler.

TezzMertek; Tablo için teşekkürler.Yemek düzeni için çok yararlı olacak.

Yanına birde iyi yemek yapan bir kız arkadaş al. Yada evlende git kampa. Büyük bulaşık leğeni al yada küçük çamaşır makinası götür. kirli çamaşır tşört ve gömlek seni rahatsız eder. Çiçek sulamada kullanılan Süzgeçli kova al yanına, duş alırken faydası olur. Seyyar tuvalet için 4 uzun sırık ve hasır al. yoksa ortalığı fazla batırırsın. nehir yada göl kenarına çadır kurki su problemi olmasın. Yanına kene kovucu sprey, kuduz aşısı ve yılan akrep serumu al. sivrisineklere karşı mat bulundur

Valla bu cesaretinizi kırmadan gidip 3 ay gecirebilirseniz bütün yuregimle tebrik ederim.

tecrübeli biri için Zor birsey değil ama, acemi biri için direk 3 ay gercekten zor. Tavsiyem, önce bir iki günlüğüne evinize yakın biryerde deneme yapın ve eksiklikleri görün. Herzaman eksik birseyler olur...

Aklıma gelen ilk eksiklikler, muhakkak bol miktarda yanınıza tuz alın. Gün icinde bir bardaktan az olmayacak sekilde tuzlu su icin. Normal bir beslenme süreci olmayacağı için yeterli tuzu yediklerinizden karsilayamatabilir ve halsizlikten bas ağrısından mahvolursunuz.
Vitamin tabletleride alırsanız uygun olur.
Bir tane ilk yardım cantasida hazırlayıp götürün yanınızda, kesiklere karsı tampon vs.

Koye yakın olacasaniz yerinizi bir iki kisiye muhakkak söyleyin ve o kisileri hergüne gidip görün. Eğer ben gelmezsem sen aksam gel bana bak diye anlaşıldı. Çadırın icinde fenalasir, zehirlenir vs kendinden geçebilirsin kimsenin haberi olmaz sonra.

Cep telefonunun sarji devamlı olmalı, Güneş şarj cihazları var onlardan tedarik etmelisin.

Biraz karamsar oldu yazdıklarım ama ben olasiklari gozardi etmemeni isterim. Diğer yaşamını kolaylaştıracak seyler zevkine kalmış nasıl olsa halledersin.

Geceler uzundur, yine Güneş şarjı ile kendini şarj eden düşük tuketimli lambalar var onlardan alırsan geceleri kitap okuyabilirsin.
Birde akunun 3 ay yeteceğini sanmıyorum, ona çok bel bağlamasan iyi olur kanımca.

Bir düstur vardır doğada hiç aklından cikartmayacagin, önce emniyet...

Gerekli hazırlıkları yapıp güzel bir 3 ay geçirmen dileğiyle, iyi tatiller...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri