Abu Dhabi - Dubai

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,773

edebiyatçı

Zirve
Mesajlar
1,669
Tepkime Puanı
5
Yer
Ankara
Aylardır hazırlığını yaptım Dubai gezisini nihayet gerçekleştirdim.Bebeğimin izin verdiği sürece beş gün süren gezimin fotoğraflarını paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle verdiği bilgilerle her konuda yardımını esirgemeyen (VitaEsMorte) Murat Can Yoluker beyefendiye ve yiğenine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Yolculuğumuzu flaydubai ile gerçekleştirdik.Biletler kişi başı 400 tl gibi uygun bir fiyata geldi. Sabiha Gökçen'den kalkması ve yemek-bagaj gibi hizmetlerden ücret alması sebebi ile bilet fiyatları diğer havayolu şirketlerinin yarısına iniyor. Ek 30 kg bagaj 12 lira, uçaktaki yemekler ise dışarıya çok yakın rakamlar idi.Sorunsuz dört saatlik rahat bir yolculuk geçirdik.Yolda ilk dikkatimizi çeken Çölün ortasında gördüğümüz yüzlerce yuvarlak şekildi. Yolculuk boyunca bunların ne olduğunu düşündük.En sonunda uzaylıların bıraktığı işaretler olduğuna karar vermiştik ki çölde oluşturulan tarlalar olduğunu öğrendik. Yanındaki yerleşim alanına oranına bakarsanız ne kadar devasa boyutlarda tarlalar olduklarını daha iyi anlarsınız.Tarlaya kurulan sistem dairesel hareket ederek sulama ve gübreleme yaparak sulama, gübreleme ve işçi maliyetini daha aza indiriyormuş.Google Earth ile bakılınca Amerika'da da aynı sistemin olduğu görülüyor.(Center pivot irrigation şeklinde arayınca fotoğrafları görebilirsiniz.)Çölün toprağını yeşetme çabalarını görünce bizim bereketli topraklarımızdan ve akan sularımızdan ne kadar faydalanabildiğimizi düşünüp biraz içimiz burkuldu.

En sondaki fotoğrafı netten aldım.Benimkiler oldukça bulanık olmuş.

IMG 2536 Large


IMG 2537 Large


IMG 2534 Large


IMG 2535 Large


628772
 

Etiketler
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

İlk durağımız Abu Dhabi'deki yeni açılan Ferrari World oldu. Gezi rotası erkeklere bırakılırsa olacağı buydu tabi. Neredeyse günümüzün üçtebirini burada harcadık. Mecbur kalmadıkça direksiyon başına geçmeyen, arabayı sadece direksiyon- gaz- fren olarak kullanabilen, sileceklerin nasıl çalışacağını bile araba kullanmaya başladıktan iki ay sonra yağmura yakalanınca birine sorarak bulabilen, hiç bir araba modeli hakkında şeklinden başka fikri olmayan benim gibi yetenekli bir şöför için ne kadar ilgi çekici olduğunu tahmin edersiniz. Tek ilgimi çeken bir ferrarinin içinde olduğunuzu hissettiren 4 boyutlu bir sinema gösterisi oldu. Bir de ferrarinin Maranelello'daki fabrikasında yapım aşamalarını anlatan hatta yaşatan sanal gezi de ilginçti. Simülasyon ile yapılan araba yarışına erkeklerin ısrarı ile katıldım ama ilk dakikadan sonra yolu bile bulamadım. :D :D Üstelik tam iki saat sıra bekledik.Sekiz kişiden yedinci oldum.Benden de kötü olanı merak ettim doğrusu.Benden yarışçı olmayacağını da anladık. ;D Hoş Ankara trafiği de bana F1 den farklı gelmiyor.Her gün aynı heyecanı yaşıyorum zaten.

Sadece sizler için çektiğim birkaç fotoyu yüklüyorum.

IMG 2565 Large


IMG 2575 Large


IMG 2563 Large


IMG 2600 Large


IMG 2576 Large
 


Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Simülasyon araçları böyle bir şey. Bir de 8 kişinin yarıştığı bir alan daha vardı ama onu çekmemişim. Saatte 240 km hıza çıkılabiliyormuş ama ben sağa sola çarpmaktan 70km yi zor görmüşümdür. ;D

Bir de firma İtalyan ya küçük bir İtalya gezisi yaptırıyorlardı model arabalarla. En sevimlisi buydu.Ağır ağır geziyordu arabalar.Ne gerek var heyecana ölümlü dünyada.

IMG 2586 Large


IMG 2582 Large


IMG 2584 Large


IMG 2606 Large


IMG 2561 Large
 




Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Burayı gezerken uçak yolculuğundan olsa gerek biraz başım ağrıdı. Eşim bir görevliden ağrı kesici alabileceğimiz bir yer var mı diye sordu. Adam bekleyin dedi ve biraz sonra yanında bir sağlık görevlisi ile geldi. Doktor mu sağlıkçı mı bilmiyorum.Beni alıp sağlık odasına götürdü. Tansiyon felan ölçtü. Bir sürü soru sordu.Kayıt felan yapıp sonra ilaç verdi. Neredeyse hastaneye yatıracaktı. Kendimi zor kurtardım. Gözünü sevdiğim memleketim kanser ilacını bile sorgusuz sualsiz alabilirsiniz. :D :D

Bu da ufak bir yarış pisti.

IMG 2589 Large


IMG 2588 Large


IMG 2573 Large


IMG 2566 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Araba ile yaptığımız iki saatlik Abu Dhabi gezisinin ardından dünyanın 3. büyük camisini aramaya başlıyoruz. Bir türlü bulamayınca bir taksiciden rica ediyoruz.Önümüze düşüp yarım saate yakın bir yolculukla bizi caminin önüne kadar getiriyor.Şehrin tam zıt tarafındaymışız. Allahtan taksi ucuz bu ülke de.
Şeyh Zayed Camii 40 bin 960 kişilik. Birleşik Arap Emirlikleri’nin kurucusu sayılan Şeyh Zayed bin Sultan El Nayan’ın adını taşıyan cami tam 545 milyon dolara mal olmuş.Caminin bahçesinde şeyhin mezarı da var ama fotoğraf çekmeye izin vermiyorlar.Başında 24 saat hafızlar Kuran okuyor. Camiye kadınların çarşafsız girmelerine izin verilmiyor. Çarşaflar kuru temizleme poşetlerinde veriliyor ve kullanınca kirliye atılıyor.25 kasımda camii ziyaret eden Kraliçe Elizabet'in örtülü kostümü de haber olmuştu hatırlarsanız.Böyle bir kostüm diktirmediğim için ben de giyiniyorum çarşafımı ve bu güne kadar gördüğüm en muhteşem binanın içine giriyorum.Daha önce top onumda ilk sırada olan Milano'daki kilise hemen ikinci sıraya düşüyor. Paranın ve sanatın gücüne hayran oluyorum.Ama insan burada etrafa bakmaktan ibadet edemez ki.

Ve benim fıstığımın fotoğrafı...

IMG 2632 Large


IMG 2722 Large


IMG 2717 Large


IMG 2689 Large
 

Ynt: ABU DHABİ- DUBAİİİ


"İbadethanede dünyanın en büyük el dokuma halısı var.İran'ın Horasan bölgesinde 1200 kadın tarafından 2 yılda dokunan halı, 45 ton ağırlığında ve 6 bin metrekare.Futbol sahası büyüklüğündeki halı, tam 5 bin 625 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Birleşik Arap Emirlikleri`nin kurucusu Şeyh Zayed adına yapılan cami için sipariş verilen halı 5.8 milyon dolara mal oldu. İran`ın kuzeyindeki Neishabbor kentinde, halının yapımı için çalışan ustalara 2 milyon 300 bin dolar ödenecek. İran devlet halı üretim şirketinin başkanı Celaleddin Bassam, halının tam 2.2 milyar ilmikten oluştuğunu, halıda 20`si doğal malzemelerden tam 25 renk kullanıldı. Suudi yetkililer tam 700 milyon dolar harcadı. Devasa halı, camiye 9 parçaya bölünerek taşınacak. Fiyatı 8.5 milyon dolar. 9 bin kişi üzerinde ibadetini yapabiliyorİranlı sanatçı Ali Khaliqi’nin tasarladığı halıda tam 2 milyon 268 bin ilmik bulunuyor."

IMG 2662 - Kadınlar bölümü... Bu halı da muhteşemdi.

IMG 2683 - Arap bebişleri.

IMG 2698 Large


IMG 2711 Large


IMG 2662 Large


IMG 2683 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

"Cami dünyanın en büyük kubbesine sahip. 75 metre yüksekliğinde, 33 metre çapında.82 irili ufaklı kubbesi var.Kemerlerin içinde sürekli olarak yanan 34 kubbeden her biri, ayrı ayrı Kuran’dan hat yazılarına sahiptir ki bunlar kavisli yüzey etrafında halo etkisi ile aydınlatılmıştır.İbadet edenlerin yüzünü döndüğü Kıble duvarı, fiber optik aydınlatmayla ortaya çıkarılmış eşsiz bir sanat parçasıdır. Yandan yayılan fiber optikleri, asma ve hurma yapraklarının organik formlarını ortaya çıkarırken fibre kanalları, Allah’ın 99 isminin arkasındaki altın bir perdeyi aydınlatmaktadır. Türkiye’den getirilen İznik çinileri ile süslü cami dünyanın en büyük kristal avizesine sahip. Avize özel sipariş üzerine Almanya’da yapıldı.Avizenin boyu 10 metre, çapı da 10 metre.Fiyatı ise tam 8 milyon dolar.

Yapının birçok yerine dev plazma ekranlar yerleştirilmiş. Böylelikle her yerden vaaz canlı izlenebiliyor.Yerler yüzde 100 İtalyan mermeriyle kaplı.
Her biri 107 metre yüksekliğinde 4 minaresi var.Dışarıda 98 sütün, içeride ise bin 48 sütunla donatılmış."

Avizeler gerçekten muhteşem.Duvarlardaki çiçek desenleri mermer kabartma. Yakından çekmemişim malesef. Sütunlar daki çiçekler ve desenler boya değil.Nasıl yapılmış bilmiyorum ama bizim sedef kakma tarzında bir sanat.

IMG 2690 Large


IMG 2710 Large


IMG 2718 Large


IMG 2642 Large


IMG 2651 Large
 






Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Dubai'de beni en çok etkileyen şey yemyeşil bir şehir oluşuydu.Buranın çöl olduğuna inanmak neredeyse mümkün değil.Kaldığımız Green isimli bölge gerçekten yemyeşildi. İlk fotoğraf kaldığımız evin penceresinden çektiğim golf sahasının fotoğrafı.

IMG 2756 - İkinci günümüze marinada kahvaltı yaparak başlıyoruz. Oralarda olduğunu bileydim Murat Can Beyi de çağırırdım ama nasip değilmiş.

IMG 2745 Large


IMG 2756 Large


IMG 2758 Large


IMG 2767 Large
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Dubai'ye gidip de alışveriş merkezi gezmeden olmaz dedik ve İb-i Batuta Mall'dan başladık gezmeye.Dubai'de yaptıkları her şeyi bir dünyanın ilki sıralamasına koymuşlar. Dünyadaki en büyük tek katlı alışveriş merkezi “Ibn Batuta Mall” imiş.Bu alışveriş merkezi “Ibn Batuta” adlı Arab Gezgin’in seyahatlerini konu alan, “Endülüs”, “Kuzey Afrika”, “Mısır”, “İran”, “Hindistan” ve “Çin” bölümlerinden oluşuyor.Benim için en güzel tarafı tavanıydı.Tavana yaptıkları bulut resimleri ile sanki akşam üzeri dışarda geziyormuşsunuz havası vermişler. Tek tatlı olması da gezmeyi kolaylaştırıyor.Ama bana o kadar da büyük gelmedi.Sanki amerika'da daha büyük tek katlı alışveriş merkezleri gördüm gibi. Ama adamlar yalan söyleyecek değil ya büyük dedilerse büyüktür.

IMG 2804 Large


IMG 2800 Large


IMG 2795 Large


IMG 2773 Large


IMG 2783 Large
 




Ynt: Abu Dhabi - Dubai

İkinci durağımız Emirates Mall. Şehrin en uzun ve en geniş yedi şeritli caddesi Sheikh Zayed Caddesinin her iki tarafında birbirinden ilginç dizayna sahip iş merkezi, otel, konut olarak kullanılan yüzlerce gökdelen bulunur.Sheikh Zayed Caddesi ve çevresinde sayısız alışveriş merkezi var.Buradaki en ilginç alışveriş merkezi "The Mall of the Emirates". Bu alışveriş merkezinin içinde 400’den fazla dükkan, 14 sinema, 1 tiyatro, çok sayıda restaurant, bir otel ve bir alışveriş merkezi içinde en uzun kayak pisti olan “Ski Dubai” yer alır.Çok değil 20 yıl önce birisi Arap çöllerinde kar kayağı yapılacağını söylese herkes gülerdi. paranın gücü inanılmaz.Tabi doğru yolda zor yürüyen ben sadece camın arkasından izledim. Hem istesem Uludağ'da kayağın ağlasını yaparım.Ne yapayım Arapın sahte karını. :p Çölde oyucak yapmışlar kendilerine.
Bu binanın dışarıdan görünüşü.

IMG 2832 - Bu da araba parçalarından yapılmış heykel.

IMG 2820 Large


IMG 2837 Large


IMG 2844 Large


IMG 2836 Large


IMG 2832 Large
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,252
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst