98-05 Arası Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 79ilhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,970

79ilhan

Kamp II
Arkadaşlar
2004 Grand otomatik kullanıcısıyım bu kasalar da dizel motor var mıdır?
İlk araştırmam da Dti dizel versiyonları yurt dışında var.
Bu konu ile ilgili aydınlatıcı bilgilerinize ihtiyacım var..Dizel ve otomatik keyfi yapmak istiyorum
bana maliyeti ne olur ?

Etiketler
dizel
Ynt: 98-05 Arası Grand Vitara Dizel

Türkiye'de zor, yurtdışından şahsi geçirenlerden belki bulunabilir. Bir ara Isparta'da vardı ama manuel vites, sahibi Hollanda'dan getirmişti, 26 istiyordu şu an aynı araç başka bir şehirde ve 34 isteniyor. Motor uzaktan XL-7 ye benziyor ama farklı, Antalya servise sordum, parça sıkıntısı olabileceği söylendi, o zamanlar ilgilenmedim, ama otomatiğini duymadım.
Ama zannedersem sizde HDI JLX var, ona otomatik benzinli JLX in şanzımanı atılabilir gibi.

34 çok istemiş sanki 2-3 bin daha verdin mi yeni kasalardan bulunabilir...
hdi yi ellemek istemiyorum..benim düşüncem iki araçta dizel olsun..

bu kasaların arazi kabiliyete hayranım (her ne kadar kullanmasam da)
en son piknikten dönerken ;stabilize yolun sonunu karayolları 30 -35 cm kadar toprakla
kapamıştı.geri dönmekte olmayacaktı bende sürdüm ve hiç sıkıntısız geçtim..

Abdullah bey bahsettiğiniz aracı inceledim ve
sahibi ile görüştüm pejo motoru olduğunu söyledi

Hocam ben aracı görmedim, ancak Antalya Yetkili Servise danıştım, aracın motor parçalarının bazılarının XL-7 ile aynı bazılarının da ayrı olduğunu , parça sıkıntısı olabileceğini söylemişlerdi.
Şöyle ki, piyasada ne kadar XL-7 var, bu kadar araç için stokta ne kadar parça bulunur, ki bahsettiğimiz aracın motoru xl-7 ile birebir aynı olmadığı varsayımıyla b u araç için durum daha da sıkıntılı olabilir. Motorun pejo olduğu doğru ama hangi pejo.? Mesela xl-7 de kullanılan motor bile Pejo'daki çok yaygın bir motor değil.
Ancak nihai karar için Suzuki ithalatçısına danışmak lazım, ben geçen hafta XL-7 dizel aldım. Suzuki merkezden kullanım kitapçığı istedim. Gelen kitapçık tüm Grand Vitaralar için, ilk sayfada bahsettiğimiz aracın resmi de var. Ve dizeller için RHW motor kodu kullanılmış ki bu kod XL-7 nin motor kodu. Başka bir kod da olmadığına ve kitapçıkta kitapçığın kapsamındaki araçlar anlamında bahsettiğimiz aracın da resmim olduğuna göre XL-7 İle aynı motor anlamı çıkıyor.
Bir diğer altenatif satıcıdan motor numarasının ilk 3 hanesini isteyin.
Kısacası XL-7 ile aynı motorsa alınabilir, değilse uzak durmak lazım derim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR