Ynt: 97 model niva almalımıyım
s.a
bulundugum şehırde bir elin parmaklarını gecmıycek kadar lada nıva var Ve bunlardan bırı gecen denk geldı.
araç 97 model enjeksiyonlu olsa gerek
bu aracı almayı dusunuyorum fıyatı cok uygun yanlız altına eyılıp baktım camurluklarında curume yoktu fakat alt tabanında kısmi yerlerde curume başlamışdı
bu çurume sorun yaratırmı+ alt tabana çürükler için ne yapabilirim
EK OLARAK BI SORUM DAHA OLACAK
LADA NIVAYA UST BAGAJ TAKARSAM KISA MESEFELERDE (100&200 METRE)KAÇ KİLOYA KADAR TASIYABILIRIM BAGAJIMDA
USTALARIMDAN YARDIM BEKLIYORUM ŞİMDİDEN TŞKLR
A.s
niva motorları
1994 sonuna kadar : 1600 cc karbüratörlü
1994 - 1997 : 1700 cc karbüratörlü
1997 - 2003 : 1700 cc tek nokta enjektörlü
2003 - 2006 : 1700 cc 4 nokta enjektörlü
euro 3
2006 - 2011 : 1700 cc çok nokta enjektörlü
euro 4
Lada nivanın tek ve önemli problemi çoğunluğun katıldığı fikir taban çürümesidir monokok gövde olduğundan dolayı önemlidir ve aracın buna bağlı olarak yürüyen aksamının zaman içinde dengesizleşmesidir.
aracın çürüklüğününü yada çürüklük derecesini alttan bakarak değilde hocam döşemenin kaldırılarak bakılması daha sağlıklıdır aracın yuruyen aksamının bağlı olduğu yerlerin çürük bakımından kontrolü en önemlisidir onun dışındaki çürük pas bişekilde giderilir .
Çürümeden paslı bir şekilde de alsan sanayide pütür vs yalıtım malzemeleriyle bişeyler yapılıabiliyor çürük ileri dereceyse zaten bence alma ama çok ihtiyacın varsa bilemem altı delik nivayla bile birçok iş yapan var yani, sizin oralarda kullanılacak bence yegane 4 çeker arac her bakımdan nivadır alternatifi bence yoktur onun kadar cefakarını bulamazsınız dediğiniz şeylerin hepsini fazlasıyla yaparsınız nasıl yaptığını şaşıra şaşıra vay be diyerek severek gezersiniz. yedek parça olayı kargoyla halledilir 2-3 güne çok uzak da olsanız.
Zaten tofaş servisi olan biryere götürüp motorla ilgili çoğu seyine baktırabilirsiniz sıkıntı olmaz yürüyen 4 çeker sistem içinde nivalardan anlayan biri mutlaka vardır oralarda yoksa zaten hiç bir arazi aracının bulamazsınız son olarak alırken ve aldıktan sonra faydalanacağınız site
nivatr.com a da bakabilirsiniz nivalarla ilgili orda okuyup bulamayacağınız bişey yok gibi .