çok geçmiş olsun ve de aynı zamanda hayırlı olsun.
bu araçlar -bendeki wj de dahil- hortum patlamalarıyla meşhurdur
devir daim radyatör sistemini iyice kontrol ettirin ve mümkünse bütün hortumları değiştirin. radyatörü de şişletme vs. yapmayın, ulaşın nasıl temizleyeceğinizi anlatayım.
ben 2 tane boru patlattım aklım başıma yeni geldi, 15 20 yaşında araba hortum da kauçuk onun da bir ömrü var. 4.7-5.2 v8 araçlara biniyoruz yüksek basınçla çalışıyorlar bir de o var tabi.
Maalesef öyle iyi insanlara bilgili insanlara denk gelmek zor, ben o yüzden Antalya'da hiç elletmedim sormadım bile neyi var diye bastım Ankara'ya gittim. İyi ki de gitmişim, çünkü Arif Usta öncelikle kusursuz bir insan sonrasında ise profesyonel bir usta. Şimdi bişey olunca ilk ondan fikir alıyorum.Öncelikle hayırlı olsun bende anlatayım ozaman sizin gibi bende şaşmazlara gittim orada HMC amerikan Garaj var neyse arabayı gördük beğendik dnedik test ettik ufak tefek yapılcak yerleri söylediler söyledikleri dışında ekstra bişey çıkmadı. 8 ay araca sorunsuz bindim üstelik neyse gidiyorum gleiyor altta bir damla yağ gidiyorum geliyorum bir damla yağ ustaya götürdüm dediki devir daim pompasından neyse sıkıntı lmaz dedi şöyle böyle başka bi ustaya daha götürdüm dedi direksiyon kutusundan atıyor alt keçeden keçe değişecek değişmesede bu seni çok götürür dedi. çok götürür lafını duyunca biz bindik tabi az bi yayla yapalm dedik keçe patladı tüm atf boşaldı neyse atf yukardan katıyoruz aşağıdan çıkıyor direksiyon kazzık gibi oldu kazadanda ucuz atlattık o hızda giderken viraja geldim baktım direksiyon yok aşağıya uçacaktık neyse ustayı aradım dedi o şekilde gel bişey olurmu usta olmaz dedi iyi sürdüm geldim bi geldik gelmez olaydfık dedi böyle kullnmışınız bıcaklar eğilmiş vs kasnak değişecek ne kadar 1700 tl neyse o da orda girmşiş oldu geldi parayı verdik yapıldı ertesi gün gene aynı oldu sıfır kasnakta sorun çıkmış geri verdim aracı tekrar yapıldı ertesi gün yine aynı oldu sonra geri verdim aracı dediler bu bozuk parça yenisi gelecek bekliyoruz yenisi gelmedi çıkma talkcaz paranbın üstünü vercez iyi dedim lanet olsun çıkma taktılar sorun kesildi 1 ay sonra tekrardan araziye gide ne kadar ! araziye gittim tekrar aynı oldu fıttırdık tabiki geldim dedi ki kasnak değişecek başka ustaya gittim yapmayın siz dedim bi tane keçe değiştirdi tüp keçesi gibi sorun halloldu insan böyle olunca kimseye güveni kalmıyor aksilikler gelince ard arda geliyor hocam
Çok doğru ben genellikle sorunu forumlarda arayıp tespitini yaptırıp öyle ustama götürüyorum. Ustamda taş kafalı değil, fikir alışverişi yaparak anlaşıp işe başlıyoruz. Bu mudur şu mudur bundan olabilir mi diye. Bu arada aracınız Arif Ustadan geçmişse kesinlikle 1 numaradır. Çünkü adam bu iş için, bu işin içinde doğmuş.Yanlış ustaya (usta??!!)denk gelince hem para hem zaman hem işgüç kaybı .. benimde birkaç maceram oldu aracı alır almaz allahtan çok temiz ve iyi bakılmış bir araç denk geldi de şansıma( araç topal arifin kendi aracı 2 yıl öncesine kadar eşine kayıtlı sonra ki sahibide çok düzgün bakmış) yoksa sanayide geçecekti zamanımız en son direksiyon kutusundan damlayan yağ için gittiğimde direk sök tak 600 dediler sonra kendiliğinden kesti damlamayı antalya da güçlü usta sağolsun baktı bir katkı verdi şu anda kaçak yok seviye yerinde sürekli kontrol ediyorum daha önce pro auto maceramıda yazmıştım buraya ,demem o ki bu araçlardan alacaksan önce usta bulcan yoksa işin zor ankaradakiler şanslı bu konuda ama hele küçük bir şehirdeysen anlayanı bulmak zor antalyada bile toplasan 5 usta anca çıkar
Açıkcası şöyle söyleyeyim ben onun yerinde olsam yanıma sekreter tutar sadece gerekli insanlarla görüşürdüm. Bilgi birikimi ve tecrübesine göre gayet mütevazi bence. Adam bıkmış artık dostum. Sürekli saçma sapan işlere maruz kalıyor bizzat ben şahit oldum. Çok disiplinli ve belirli kriterleri olan bi insan, ve müşterilerinden de aynı kaliteyi bekliyor. Çok fazla canını sıkıyorlar işyerindeyken.Bazen çok agresif olabiliyor birebir tanışırsan pamuk gibi bir adam. Bir gün yolun düşerse mutlaka uğra yanına hemen çayını önüne koydurur hikayeni dinler hele eski aracıyla gidersen yemeği de söyleyebilirEvet ben alırken hmc garaja götürdüm aracı arif ustanın olduğunu bilmiyorduk o zmn araca bayıldılar ankaranın sayılı araçlarından birini alıyorsun dediler cruise ve koktuk ısıtma dışında eksiksiz di sonradan öğrendik onun araç olduğunu motor şanzıman ve de ön takım komple 15 bin km önce onun tarafından yapılmış yalnız artist bi tip telde görüştük sizin hikayedeki tavrı şaşırttı açıkcası
Manavgata da yolunuz düşerse beklerim hocam, Antalya'ya gelirsem ulaşırım size.Olabilir telde görüştük biz ben herkesle konuşmam t lde falan dedi o aracı aldığın için konuşuyorum dedi hoşuma gitmedi tepeden tavrı işi herkesin yoğun mesela hmc murattan öyle bir tavır göremezsin ne zaman ararsan ama sizin hikayedeki sahipleniş hoşuma gitsede dönüşte başınıza gelenlerde onun hatası bence neyse belki bize denk geldi kötü anı diyelim bana senin aracı öyle bir yaptımki o aracla 5.9 ları dahi geçersin kalkışta istersen dene dedi baya iddialıydı 5.9 bulamadık denersem yazarım buraya
Olabilir telde görüştük biz ben herkesle konuşmam t lde falan dedi o aracı aldığın için konuşuyorum dedi hoşuma gitmedi tepeden tavrı işi herkesin yoğun mesela hmc murattan öyle bir tavır göremezsin ne zaman ararsan ama sizin hikayedeki sahipleniş hoşuma gitsede dönüşte başınıza gelenlerde onun hatası bence neyse belki bize denk geldi kötü anı diyelim bana senin aracı öyle bir yaptımki o aracla 5.9 ları dahi geçersin kalkışta istersen dene dedi baya iddialıydı 5.9 bulamadık denersem yazarım buraya
76 bir Cadillaca göz koydum da satılırsa Cadillaca düşücez bir süre,, satılmazsa kullanıyorum zatenİlana koymuşsunuz aracı içinize sinmedimi