93 Tek Kapı Yağ Eksiltme Sorunu ve Bir Kaç Modifikasyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rah94 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,751

rah94

hayvan haklarına saygı duyalım...
Yer
istanbul
merhabalar
evvelki sene aldigim aracimi aldigim zaman yag yaktigi icin motorunu elden gecirtip tabiri caizse sıfırlatarak kullanmaya başladim
bu sene arabanın yag eksilttigini farkettim uzun yola cikmadan once
oncelıkle sılındır kapak contasidir diyerek onu degistirttim
ama sorunumuz hala devam ediyor hatta suan mars basmıyor araba bir tamirci tam yag kacirdigi yere yakin icine yag dolmus bile olabilir dedi ama ote yandan 17 yasında bir arac oldugundan komurlerin bitmis olabileceginide dusunuyorum..
ama sonuc olarak bu yag eksiltme durumlari nereden kaynaklanıyor olabilir.. ve nereden kacirdigini anlamak icin bir yontem falan var mı?

bunu hallettikten sonrasinda araci yukseltmek istiyordum ama baktimki benim suspansiyonlarim bur kit takılmıs araclardaki gibi sarı ve yeni yani acaba aracta zaten kit olabilirmi?

birde camlari filmletmek istiyorum ama sonax falan gibi yerlere verecek butcem yok ogrenciyim anadolu yakasinda onerebileceginiz bir yer var mi?
birde tamponlarim eski ve kotu duruyorlar cıkma temiz tampon bulabilecegim bir yer onerebilirseniz birde tahmini fiyat soylerseniz sevinirm

buraya kadar okuyan olabilir mi bilmiyorum ama birde benim tarafimdaki cam dugmelerininde alınması lazım bozuldugu icin uydurmasyon birseyler yapıldı ama orjinalligi bozuldugu icin biraz sinirimi bozuyor.. yine bununla alakali yer onerebilecek yada numara verebilecek olursanız sevinirim

yagmurlar basladı dolayısıyla camurda hazır
herkese guvenlı ve eglenceli geziler dileyerek simdiden cevaplar ve yardimlar icin tesekkur ediyorum

Etiketler
Ynt: 93 Tek Kapı Yağ Eksiltme Sorunu ve Bir Kaç Modifikasyon

hemen hemen aynı aracı kullanıyoruz. arka suspansıyon bendede sarı. 10 yıldır hiç ellemedim. düğmeler genelde problem çıkartıyor. yerli araçlarınkisini takarsan oluyor. benim yolcu mahali o şekilde. gayette yakışıklı. sadece içinde kırmızı ışık tyanıyor. o gıcık ediyor.istersen fotolar gönderirim. marş olayına gelince tamirci abartmış. kömürden başka birsey değildir. klasik vitara sendromu. Çok uzun yol yaptıktan sonra oluşur genelde. adanadan izmire gelirsin evine esyaları astarsın. aracı güvenli bir yere almak istersin marsa basarsın tık yok. tabii ki vurdracan ihtiyarı. yağ eksiltme ise çoook düşündürücü. tespit önemli.

hmm yag eksiltmeyle alakalı evet bir ay kadar once bodrum cesme yaptim geldim... uzun yol sonrasi yapıyorsa sanirim bunu sayabiliriz...
dugmelere gelince malesef bir yer yabanci dugme takıyorum dıyerek sahin cam dugmesi takmis bana... ve merkezi kilit dugmesini iptal ederek
bende kitleme dugmesini cok kullandigim icin geri gittim oraya uyduruk bir dugme takti
bir sekilde perte falan cikmis biraractan
calisan kumanda bulabilirsem sevinecem sanirim..
yani pahaliya kacma taraftari degilim ama ote yandanda orjinallik dısı aksamlar beni rahatsiz ediyor
neyse tesekkur ederim ilginize baska cevaplarda gelirse umarim daha cok isime yarayacak bilgiler bulurum

benım cam dugmesını bırkalayan bır arkadasım sagolsun son hali dugme basılmayacak haldeydi... klasik benim elimden her is gelir diyen ulkem mantigi :D

Merhaba,

motorun yağ kaçağı ile ilgili olarak distribütörün silindir kapağına monte olduğu yerde bulunan "O" ring tabir edilen ve zamanla özelliğini yitirip kemik gibi sertleşen lastik contayı kontrol ettirmekte fayda var, bu bahsettiğim yerden kaynaklanan yağ kaçağı meydana geldiğinde şanzımanın motora bağlandığı kısmı üzerinde oldukça fazla bir kirlenme yaratıyor.

cam düğmelerini çıkmacılarda ya da çok ucuza www.ebay.co.uk açık artırma sitesinde bulabilirsiniz.

evet sorun kece yada contadn degil
mars motorundanmıs
ben gaza bastıkcada oradan yagı cekıyormus

bunu ogrendık hallolduu :D
sorun 250 lıra orjınalı taıwan malı olanı 100 cın malıda 70
super uyanık oldugum ıcın 70 lıralıktan aldım
uymadı ustada uyduracam dıye zorladı orasını burasını deldı ettı zımparaladıhala olmuyor :S

bunun orjıınalını daha ucuza bulabılecegım bır yer var mı
lutfen ebay falan gıbı bısı onermeyın en azından o benım ıcın son secenektir ınternetten birsey almadim hala sanirim almamda..

iste istanbulda falan gidip elden alabilecegim guvenebilecegimbir yer
anadolu avrupa farketmez artık arabamı tamırhaneden cıkartıp haftasonu kemerburgazda gezmek ıstıyorum :smiley: 8)

Marş motoru ile yağ çekmesi arasındaki bağlantıyı anlayamadım nasıl birşey oluyor bu açıklarsanız sevinirim...

evet sorun kece yada contadn degil
mars motorundanmıs
ben gaza bastıkcada oradan yagı cekıyormus

Böyle bir şey ilk defa duydum ve merak ettim. :smiley:

motorun dışında 3 vida ile baglı marş motorunun yag ile alakası yok gibi bilmedigimiz bir konu sorun çözülünce acıklarsanız cok arkadaşımıza yardımcı olur. :smiley:

şimdi muhtemelen sizin kadar anlamadigim için anlatma seklım biraz komık kacacak size ama soyle ozetlıyeyım
bu normal olarak ıcını yaglasın dıye
benzın pompasının ıcıne yag gıdıyor ya normal sartlarda motorun dıger bolumlerı gıbı
orada benzın pompasındakı bozuklukluktan ve insulator conta kece ekzantrikle pompanın arasına takılan sızdırmamayı saglayan mekanızmada eskıdıgı ıcın ben gaza bastıkca orası yaglanırken yag benzın ve hava karısımına karısmakla kalmayıp eskımıs o conta kısmından sızdırıyormus..

neyse aldıgımız cın malı benzın pompası benı 4 km goturdukten sonra yolun ortasında bıraktı
gıttık tayvan malı aldk ama oda uymadı tabı son bı kac gunde ustanın oynasmalarından dolayı oradakı ayarlar bozulmus falan
yarın tekrarbakılacak araca ve ınsallah sorun cozulecek.. ısım hallolduktan sonra benı bu kadar ugrastıran ve rezıl olan ustanın adınıve yerını yazacam kı baska bır gezenbılırcı yada herhangı bır arac sahıbı magdur olmasın dıye..
arka bahcedekı toprak alan bıle camur modundayken dısarı cıkamamak
offroad unu gectım gundelık kullandıgım aracımdan mahrum kalmak herseyımın aksaması
ve aynı parcadan ogrencı butcemle tekrar tekrar alıyor olmak
sımdıye kadar bu arıza yuzunden 260 lıradan fazla harcamıs olmak benı cıldırtıyor..

bana orjınalınden bır benzın pompası/bnzın otomatıgı yer bulacagım bır yere yonlendırebılırsenız cok sevınırım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri