93 model tek kapı karbüratörlü vitaraya lpg taktırtmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rah94 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,583

rah94

hayvan haklarına saygı duyalım...
Yer
istanbul
merhabalar.. aracimdan yakıtından memnundum.. taaki harclıgımın tamamını benzine yatırdıgımı anlayana kadar..
bunun sonucunda araba otoparkın vazgecilmez bir süsü gibi yatmaya basladıgından bir tatile gitmek istedigimde yanıma benzin parasına katılacak 3 kişi daha bulmaya çalışmaktan.. bıktım bıktım...

audisine lpg taktırtan bir arkadasımdan gaza geldim.. şimdi işin hikayesi bir yana sormak istediklerimi sıralayayım.. aldıgım cevaplarlada bir güzel aydınlanayım niyetindeyim..

1-bagajım zaten kucuk muhtemelen yer kalmayacak sanırım,sag arka koltuk en arkada iken oraya bir lpg tüpü sıgdırılabilir mi? sıgacak tüp kac litrelik olur ve bu tüp beni kac km götürür?

2-benim araba kışın falan motor sogukken bile ısınana kadar pek sevimsiz calısıyor ama bu durum zaten karburatorlu araclarda normal? motor ısındıgında sorun ortadan kalkıyor.. bu tüp takıldıgı zaman dahada artacak mı?

3-aracın performansında bir kayıp oluyor mu? hos şehir ici zaten 70 km sınırı koydular e5 te ama sehırler arası yollardada max 120 falan yapıyorum onda bir kaybım olur mu?

4-birisi bana arkadan carpacak olsa bu metal tankın beni havaya ucurup aracla beraber beni ve allah korusun yanımdakileri yakma olasılıgı var mıdır? varsa yüzde kactır?

5-sıralı sistem lpg enjeksıyonlu araclar ıcın mi? benımkıne nasıl bir sey takılabilir? maliyeti ne kadardır?

6-ee güvenilir işini iyi yapan.. sonrasında can sıkıcı olaylar yasatmadan takılabilcek bir marka nedir? ustası nerdedir? (acıkcası cok duyuyoruz diye kafamda atiker var)

şimdiden cok tesekkurler herkese cevapları için..

Etiketler
Ynt: 93 model tek kapı karbüratörlü vitaraya lpg taktırtmak

karbiratörlü arac kitleri ucuz dur markasına göre 300-500 tl aralında olurlar..tupu sag arka koltuk arkasına dik koyarsınız 40 lt.. oda en az 200-250 km yapar..şehr içi ..dışı daha da düşer..

>>ruhsata işletmek ucuzlamadı ise 400 tl cıvarı idi.. ;)

>>lpg ile tasarruf en fazla %35 civarı olur.. şöylekii.1000 tl ye benzinle gittiginiz yeri >>lpg ile 650<>700 tl gibi bir rakama gidersiniz ..

ilk yapılacak iş aracı tamircide benzinde 10 numara çalışır hale getirmek ve lpg montaj dükkanına sorunsuz gidilmaelidir..

dogru buji takılıp hava f. degişin..avans ayarına baktırın buji kablolarını ontrol ettirin..karbiratörede baktırın derim ..

>>tıkalı hava filitresi + bitmiş buji ile lpg taktırırsanız ..sonrası kel olma durumunuz.vs..olabilir.. ;D

eheheh tesekkurler :9 bu dediginiz olaylara girişssem iyi olacak..
bir arkadasimda lpg ye gectikten sonra tekrar gidip muayneye girmen gerekiyor dedi boyle bir durum var mı?

>>ruhsata işletmek ucuzlamadı ise 400 tl cıvarı idi.. makina mühendisleri odasından sızdırmazlık raporu alınıp trafik sübesinde ruhsata işlenecek..

ugraşması zor olmazsa trafik muameleçisine vereceksiniz.. :smiley:

Selamlar . aynı motora sahip karbürötörlu hard top vitarama 4 sene önce zavoli tüp taktırdım.
1-)Mixerini toyota araçlara uygulanan mixerden adapte ettiler. (mixer ne işe yarar bilmem. ustamın yalancısıyım.) ... Tüple ilgili hiçbir sıkıntım yok. dört yıldır bakım dahi yaptırmadım. (aslında gidip filtrelerine filan baktırmak gerekiyormuş.). Bugüne kadar değil bakım , ayar bile yapma ihtiyacı hiissetmedim. sadece hava filtresi değiştiğinde rolanti otomatik yukseliyor biraz rolantıyı düşürüyorum.
2-) soğukken sevimsiz çalışmayı unut. Enjektörlu araç gibi ısıtmadan , eksozundan çiğ benzin atmadan hareket edebilirsin. İlk taktırdığımda çok şaşırmıştım. Soğukken teklemesine hiç şahit olmadım.
3-) ustanı çok iyi seç. Ben piyasasının üzerine bir fiyata anlaşıp on numara bir iş çıkartmıştım. halen sorunsuz kullanıyorum. Yoksa şimdiye yok ayarmış , yok beyinmiş servisleri geziyordum.
4-) karburotorlu araçta yatırım ve işletim maliyeti çok ucuz. memnun kalmazsan ruhasata işletmeden söker atarsın.
5-) 35 lt depoyu arka koltuğun arkasına diklemesine montajlattır. Koltuk iki kademe önde kalıyor ve bir kademe dik duruyor ama bagajı kaybetmiyorsun ayrıca diğer koltuğun yatma fonksiyonu devam ediyor.

Şimdi gelelim önemli konuya ;

Bu yazdıklarıma rağmen şimdiki aklım olsa hiç takmazdım

Bu konuda çok ciddiyim.
Neden diye sorarsan 15-20 yıl benzinle çalışan arabayı tüpe cevirirsen tüple ilgili değil ama araç ile ilgili sıkıntı yaşıyorsun. Çünkü aracın dinamikleri değişiyor. Ben bütün contaları birkaç ayda harcamıştım. Ayrıca aracın orjinalliği baya bi bozuluyor. delikler açıyorlar filan. konu ile ilgili bir topiğim vardı bulursam linkini atarım.

yazıyı aynen aktarıyorum.
arkadaşlar 93 jlx vitara hardtop 3 k sahibiyim. araç karbürötörlü ve 115,000 km deyken zavoli lpg taktırdım. mixeri özelyaptırdım ve çok memnunum. Ancak lpg yi taktıktan 3-5 bin km sonra motor contaları bozuldu ve benim ihtiyarın motoru yağa su karışmaya başladı. bu arada kesinlikle hararet problemim yoktu. daha sonra motor ısındığında frene basınca yada rolantide yağ lambası gösteriyordu. yağ müşürü değiştirdim olmadı yağ pompası değiştirdim olmadı en sonunda tepem attı araçla gönül bağım olduğu için komple motor yaptım ve pistonlara kadar değiştirdim. bu arada komple motor rektefiye,piston,kol gömlek, debriyaj baskı disk rulman ve motor yağı,antifrizi , işcilik vs dahil gecen sene 1375 tl ye bitti ve çok şasırdım. Samimi söyluyorum bu arabalar velinimet. zaten yıllardır kahrımı çekiyordu. şu anda araç lpg ile sıfır motorun üstüne 5000-6000 km yaptı ve bana öyle geliyor ki bu kondisyonla 100000 km devirir. benim düşüncem 10 yıldır benzinle binlerce km yol yapan vitarayı lpg yer cevirince doğal olarak arabanın dinamikleri değişiyor ve ısı farkından dolayı conta problemleri yaşanıyor. benim gibi komple motor yaparsanız ömür boyu sorunsuz lpg li bir araca sahip olabilirsiniz. bol çamurlu günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR